нещо такова може би:snegurka::snegurka::snegurka:
https://charts.mql5.com/31/109/bitco...orex-group.png
нещо такова може биЦената на биткойна се върти около това пусто ниво 47 000 долара за брой и трудно върви нагоре. Наистина не знам защо е толкова важно това ниво и сутринта дори си позволих да купя малко биткойни, но стопа ми замина при един спад. Не бях го поставил съобразително на малко по-далечно место и така продължавам с тези губещи сделки в началото на годината. Сега вече биткойнът тръгва по-смело нагоре и може само да ме е яд, че бях с грешен тайминг тази сутрин.:snegurka::snegurka::snegurka:
https://charts.mql5.com/31/109/bitco...orex-group.png
Безплатен обяд няма!
Биткойнът продължава да е затворен в един много тесен рейндж, което е много нетипично за него. Вече свършиха празниците, но на графиката това не си личи особено много. Ставало е дума, че на биткойна трябва да се гледа като на една акция и да се търгува по съответния начин. Хич ме няма с акциите, но все съм чувал, че там се търгува дългосрочно и предимно се купува с идеята този ръст да продължи. Логично е тези компании и хора, които вече са купили биткойни да искат той да продължи да поскъпва колкото се може повече, за да им нарастват печалбите. Има много хора, които са против криптовалутите, но те не търгуват с тях. Кой би си вложил парите в нещо, което не харесва с идеята да го разпродава и така да му свали цената и нали така и той ще е на загуба? Аз лично нямам отговор на подобен странен въпрос.
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (2)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз пък много се чудя какво има на 42 000 нивото, че не го пускат биткойна нагоре? Ако помните при предишни спадове биткойнът много силно и бързо се отласква от 41-42 хиляди и връща поне до 46-47 000 долара за бройка. Сега подобен ефект няма и по принцип цената се задържа в тесен диапазон. Какво да чакат от Казахстан? Там рано или късно ще пуснат интернета както и да се развие кризата.Биткойнът за момента е сформирал една подкрепа на 40500 и по мое мнение под това ниво цената ако слезе, ще се оформи голяма низходяща вълна.
Ако се задържи над подкрепата, супер. Но трябва да се следят новините, особено с този Казакстан, че тя е втората държава по копаене.
![]()
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Добър вечер на всички колеги трейдъри, крипто маняци и инвеститори във форума!
След като крипто валутата биткойн продължаваше да се намира в тесен рейнж, то през последните няколко дни вече имаме по-големи движения. Цената за момент пропадна под психологическото ниво от 40 000 щатски долара, но много бързо биковете успяха да върнат цената отново нагоре. Много е вероятно това да е било фалшив пробив и сега цената е възможно отново да се насочи към 50 000 щатски долара.
Индикатора РСИ се задържа под 50, като също така цената е под сма200 (бялата) и ема200 (бялата) на дневна графика. Все пак имаме дъно от предишния спад, което остана непробито, така че е много вероятно да издържи тази подкрепа.
Силата на долара и очакването на вдигането на лихвите от страна на федералния резерв повлияха на цената да падне толкова, но и проблемите в Казахстан и спирането на копачките там също се отразиха зле на цената. Досега нищо чудно вече да бяхме над 50 000 щатски долара, но смятам, че през Януари е напълно възможно да видим това ниво и нови исторически върхове като цяло през следващите месеци. За момента си оставам бичо настроен, докато цената остава над 40 000 щатски долара, като ключово ниво ще бъде 60 000 щатски долара. Ако успее цената да се върне над него, то със сигурност ще търсим доста по-високи нива, но е много вероятно да отнеме време до тогава.
Ще видим какво ще стане, но е доста важно и фондовия пазар да продължава да качва, тъй като е в корелация с криптовалутите, особено биткойн!
Успех на всички!
nafets8008 (12-01-2022), ontar (13-01-2022), Нерегистриран (5), minkov (16-01-2022), kypa (06-10-2022)
Аз продължавам да нямам обяснение защо така ги натиснаха всички криптовалути начело с биткойна? Технически погледнато след като двойното дъно около 40400 долара издържа следваше да има ръст на биткойна и това добре се вижда на графиката. Там има една област заградена с елипса, която е необичайна меко казано. А какво да кажем за нормалната логика? Знае се, че в криптовалути са вложени милиарди пари във всякакви валути от много компании и хора и е естествено те да искат цената да се вдига, за да печелят повече и повече. Тези които са против криптовалутите и желаят по-бързо техния крах стоят далече от този пазар и не ги търгуват т.е. няма как да натискат цената. Кой тогава продава в последно време?
![]()
И реално ръст на биткойна имаше, цената се отблъсна от нивото на подкрепа и се повиши. Само че съпротивата оказва натиск. Прекалено скъп е най-вероятно биткойна и на фона на текущите новини никой няма интерес да купува, за да се повишава цената. Това означава, че известно време ще се движи цената в рейндж, докато се поуспокоят терзанията около Казахстан. В момента едните виждат повишена инфлация и трупат биткойни, за да се защитят, другите пък се опитват да се отърват от наличните си биткойни заради твърде скъпия добив, да, електричеството поскъпна навсякъде, не само в България, и заради призивите за зелен добив. Освен това, биткойнът вече отстъпва позиции на алткойните, т.е. продават се биткойни и се инвестира в други криптовалути. Това е още един плюс в графата, че биткойнът е станал прекалено скъп и в момента най-вероятно е и надценен.
А в цялата тази бъркотия около биткойна и другите криптовалути аз реших да го опознавам този рисков финансов инструмент с цел дългосрочно търгуване. Но дали не се оказа лоша идея или по-точно неподходящо избран момент, защото все попадам на губещи позиции. А съм наотворил поръчки с биткойни купува на демо, които неумолимо трупат загуби. Не че е толкова важно, но нали съм тръгнал да се уча уж?
![]()
Нерегистриран (1), kypa (06-10-2022)