То има такъв индикатор на Хектор Де Вил, аз съм го сложил на платформата. Но се случва веднъж в годината на всички фреймове да свети в една посока.Така ама не на всички посоката ще е все една и съща
Всъщност ако ми остане време лесно мога да я проверя тази матема
Да направя една машинкя която да обхожда всичките трендове и като станат в една посока да отваря
Само че как ще затваря още не ми е ясно
Защото ако затварятака както отваря много чакане ще падне
![]()
![]()
![]()
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Вот именно това е въпроса
Но от друга страна да стигаш в крайностите не е необходимо
Ако си скромен хващащ месечната седмичната дневната и Н4 и я караш месец за месец
Ако си агресивен хвашаш Н4,Н1,М30,М15 , и я караш през 4-8 часа
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Въпроса е че неговия индикатор сочи тренда по неговите критерии. А неговите критерии са на база 3 мувинга и хващат тренда когато е към края си![]()
![]()
Ако може да се направи такъв индикатор на база фрактали, а не мувинги ще е доста по-бърз и ако има съвпадение на 2-3 съседни фрейма, може и да излезе нещо.
Може бе може но дори и фракталите са бавниПреди време в другия форум пуснах експерт който работеше с фрактали на дневна и до някъде печелеше Не много но печелеше При по ниски фремове не щеше да печелиПък като се вземе предвид че на дневна малко сделките и го изаставихВъпроса е че неговия индикатор сочи тренда по неговите критерии. А неговите критерии са на база 3 мувинга и хващат тренда когато е към края си![]()
![]()
Ако може да се направи такъв индикатор на база фрактали, а не мувинги ще е доста по-бърз и ако има съвпадение на 2-3 съседни фрейма, може и да излезе нещо.
Ето така изглежда:Може бе може но дори и фракталите са бавниПреди време в другия форум пуснах експерт който работеше с фрактали на дневна и до някъде печелеше Не много но печелеше При по ниски фремове не щеше да печелиПък като се вземе предвид че на дневна малко сделките и го изаставих
Доста добре е онагледено, но е по критерии, които не ми допадат. Идеята ми е ако на даден фрейм има връх, дъно, по-висок връх, по-високо дъно, индикатора да светне в зелено. Това само по себе си още не значи тренд, но ако светне на 2-3 съседни фрейма, може да се отвори позиция в тази посока. Въпросът е как индикатора ще различава кога е връх и кога е дъно. Освен за фрактали, не се сещам за друг начин. Самите фрактали могат да бъдат от 3, 5 или 7 бара.
Извини ме за невежеството но аз работя със стандартните фрактали на Бил Уйлямс които са от 5 бара и дори съм недоволен от тяхната мудностЕто така изглежда:
Доста добре е онагледено, но е по критерии, които не ми допадат. Идеята ми е ако на даден фрейм има връх, дъно, по-висок връх, по-високо дъно, индикатора да светне в зелено. Това само по себе си още не значи тренд, но ако светне на 2-3 съседни фрейма, може да се отвори позиция в тази посока. Въпросът е как индикатора ще различава кога е връх и кога е дъно. Освен за фрактали, не се сещам за друг начин. Самите фрактали могат да бъдат от 3, 5 или 7 бара.
Така че 7 бара - благодаря
Що се отнася за 3 бара това са нестандартни фрактали и нямам идея как да организирам подобен алгоритъм
Ако имаш нещо наум прати на лични.
Благодаря.![]()
saxsten, Е няма как да имам идея. Нищо не разбирам от програмиране.
![]()
![]()
![]()
Интересно, ако е възможно да се направи не би ли трябвало вече някой да го е направил?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.