Какво представлява социалния трейдинг?
Кои платформи за социален трейдинг познавате?
Възползвали ли сте се от това, което предлагат платформите за социален трейдинг?
Какво представлява социалния трейдинг?
Кои платформи за социален трейдинг познавате?
Възползвали ли сте се от това, което предлагат платформите за социален трейдинг?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Социалният трейдинг е най-общо казано платформа за свързване на трейдъри с цел обмяна на мнения, идеи и търговски стратегии.
Като цяло е сериозна ниша и повечето брокери и обръщат сериозно внимание.
Платформите за контакти или са органзирани от самите брокери под формата на PAMM акаунти или от независими платформи каквато е eToro.
Общата идея е добрите трейдъри да споделят своята търговия, а не дотам добрите да могат да ползват техните стратегии за да печелят, като едните заплащат комисионни под някаква форма (част от печалбата, месечен абонамент или твърда цена на сделка)
Според повечето запознати с този бизнес, това е най-бързо разрастващата се ниша за брокерите предлагащи търговия на финансовите пазари.
Аз не съм ползвал сигнали или други услуги предлагани от платформите са социален тейдинг.
По едно време имах желание да предлагам моите стратегии, обаче след проучване ми се стори прекалено ангажиращо спрямо ползвателите на услугата и за сега съм отложил проекта за неясно бъдеще.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
gambletrade (04-10-2020), kypa (04-10-2020), hanuman (05-10-2020)
На пръв поглед идеята за т. нар. социален трейдинг е хора с повече опит можещи да извършват печеливша търговия да я извършват, а хора с повече парични средства да предоставят капитал, след което всички заедно да печелят.
На практика обаче т. нар. социален трейдинг се извършва предимно от трейдъри, които не могат директно да изкарат парични средства от пазарьът и в даден момент от кариерата си започват да предпочитат събиране на комисионни. Т. нар. инвеститори пък са далеч от притежаващи парични средства и сумите по една значителна част от действащите акаунти са символични. Което налага високи комисионни, извънсистемно завишаване на броя на сделките и кой знае какво още и прави печалбата още по-невъзможна за постигане.
Разбира се има и една малка част предлагащи сделки за повтаряне, които успяват да съберат значителен брой инвестирани парични средства и за дълъг период от време да си поживеят добре. Вероятно може би е възможно и някой инвеститор да уцели да повтори достатъчно голяма печуливша серия и също да си поживее добре за някакъв период от време, макар че досега не съм срещал споделяне и/или обсъждане на такъв случай.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
minkov (05-10-2020)