Всички ли вече минахме към Google или все още има потребители на Yahoo например? Ако ви се наложи поради някаква причина да си отворите нова електронна поща, пак ли ще предпочетете услугите на Google или ще потърсите алтернатива?
Всички ли вече минахме към Google или все още има потребители на Yahoo например? Ако ви се наложи поради някаква причина да си отворите нова електронна поща, пак ли ще предпочетете услугите на Google или ще потърсите алтернатива?
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Потребител съм на yahoo от както имам електронна поща и все още продължавам, използвам също абв и пощата на майкрософт.
Гугъл има една, която ползвам единствено по необходимост на телефона.
Всяка поща ползвам за различно нещо, една за институции, друга за брокери, за пазаруване имам няколко пощи, в облак държа само маловажно съдържание.
Информяция за регистриране на акаунти с нужните данни не държа в пощата, изтеглям си ги и отделно си ги архивирам.
Yahoo все още продължавам да си го ползвам и за лична кореспонденция.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Не виждам много смисъл да си регистрирам и плащам за сайт, към който да има емейл сървър, само за да ми изглежда пощата balcon@balcon.org Въпреки, че много от имената и псевдонимите в gmail вече са заети не ми пречи да си регистрирам поща balcon19901@gmail.com например. Удобството и поддръжката са далеч над това, което може да предложи един емайл сървър.
Имам поща в Yahoo, която ползвам активно, но беше атакувана и често ми се налага да трия спам и да се отписвам от рекламни издания, за които друг злонамерено ме е абонирал.
Мнението ми за abv.bg е по-скоро неутрално. Отдавна не ги ползвам, а често чувам, че профили са атакувани и информацията в тях е компрометирана.
Степента на защита на профила ми в gmail ме задоволява напълно. Ползвам диска, качвам и снимки, които споделям с познати. И тук е имало опити за атака. Поради тази причина паролата ми вече съдържа символи, цифри, големи и малки букви. Трябва да ми стане навик да я променям поне веднъж годишно.
Емайлът ни говори много за нас и вече се изисква от всякакви институции. Ако първата ни регистрация е била petko.majsotra може би е време да я променим на v.petrov37
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
kypa (24-09-2020)
Аз ползвам няколко адреса в майл.бг (mail.bg), АБВ.бг (abv.bg), гугълската майл (gmail.com), като маил.бг ползвам по навик от преди много години - в момента може да се категоризират най-малкото като ненадеждни. По-рано съм ползвал адреси в Майкрософт (Microsoft), Хотмайл (Hotmail) и Яху* (Yahoo), като в момента не ги ползвам най-вече поради липса на интерес към причините, поради които съм ги регистрирал, а не толкова поради самите Майкрософт/Хотмайл и Яху* (не че са много стока, просто другите не са по-различни).
Фирмена поща съм ползвал няколко пъти през живота си когато съм работил в съответните фирми. Личен адрес на фирмен сървър не съм си и помислял да имам. Според мен единствената фирма, на чиито сървър е удачно да регистрираме лична електронна поща е нашата собствена.
Ако държим възможно най-малко хора и софтуер да четат кУреспонденцията ни трябва да създадем и поддържаме собствен е-майл сървър.
Много на брой адреси се наглеждат сравнително лесно с подходящ софтуер. Най-подходящият според мен е Мозила Тъндърбърд (Mozilla Thunderbird).
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.