Как се отнасяте към животните? Обичате ли ги? Става дума за всички видове животни - от насекоми, през птици та до слонове. Сега като уточнихме мога да ви попитам дали има животни, от които да изпитвате страх? Имате ли домашни любимци?
Как се отнасяте към животните? Обичате ли ги? Става дума за всички видове животни - от насекоми, през птици та до слонове. Сега като уточнихме мога да ви попитам дали има животни, от които да изпитвате страх? Имате ли домашни любимци?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз по принцип обичам животните. Някои са ми интересни, други много мили, а към трети изпитвам леко страхопочитание. Например харесвам лъва и лъвицата, но не бих предпочела да отида близо до тях като възможната им вечеря. Гледам си ги по телевизията и им се възхищавам. Към насекомите обаче имам по-скоро отрицателно мнение, но не бих ги убивала самоцелно. Домашни любимци сме имали всякакви през годините. Не съм сигурна дали няма да пропусна нещо, но все пак ще изредя - охлюви, декоративни рибки, всякакви котки (ангорска, сиамка и дори улични породи), куче (от улицата), хамстер, морско свинче, канарче, папагалчета. При това винаги съм се грижела много внимателно за моите домашни животни. Имам чувството, че най-големи грижи имах и най-скъпо беше оборудването за рибките. То беше един огромен аквариум, помпи, лампи, нагреватели за водата, специална храна и водорасли от един съсед и т.н. Помня колко разтърсена бях, когато бях отделила в отделен малък акварум една живородка докато ражда. Разтърсена, когато я видях как си изяжда малките. Това няма да го забравя докато съм жива. То беше плач дни наред. Днес обаче моята любов към животните беше поставена на огромно изпитание. Една птичка от рода врани, гарги или нещо от сорта влетяла в нашия остъклен балкон. Там винкелния прозорец стои леко открехнат, защото преди често влизаха гълъбите, които ги храни съседката. Тази птичка обаче как се е промъкна през цепнатината нямам идея? После не може да намери изхода и се панира естествено. А се щура из целия балкон и е с един голям и остър клюн. Бях сама и е логично да не смея да я доближавам. Все пак в паниката си може да ме нарани с този клюн. А съм чувала, че птиците разнасят болести. Все пак успях да отворя целия прозорец на балкона и по някое време птицата намерила пътя към свободата. Чудесно, но когато излезнах на балкона да огледам пораженията направо сърцето ми спря като си видях саксиите с цветята. Всичко е на салата станало. Някои коренчета са изкоренени дори. Да не говорим, че целия балкон беше нацвъкан и в пера. Не стига другите проблеми, но се наложи да мия и чистя балкон. Но цветята ми са почти в неспасяемо положение. Цяло лято им треперех и сега тая гад така да ги стъпче. Това е направо жестоко. Все пак и те са живи същества. Мога да кажа съвсем спокойно, че всеки път, когато излезна на балкона и видя жалките и оръфани остатъци от моя градина ми идва наяве как си купувам въздушна пушка и стрелям по тези птици проклети.Да ме прости Господ за моите грешни мисли, но нямаше право тази гадина така да се отнесе към моите цветя....лека им пръст.
Последна редакция от alba : 23-09-2020 на 19:52
На една част от животните гледам като на потенциална храна, на друга част гледам като да съм потенциална жертва и с ддна трета част си живеем мирно без да си пречим.
По двора ми щъкат ввякакви гадинки от врабчета и лястовици, през гущери, таралежи, чат пат някоя костенурка, един смок мишелов, поне една къртица с които си живеем съвместно без да си пречим и се търпим. Жената не е много съгласна с присъствието на смока, мен ме леко ме дразни къртицата ама не толкова, че да прибягна чак до убийство, а кучето определено има проблем с таралежите, ама на тях хич не им пука.
От всички животни специално внимание заслужава само кучето.
Кучето е единственото животно, което притежава вродена междувидова лоялност, което ще рече, че е единственото животно, което може да застане срещу собствения си вид за да защити друг вид животно, включително и човек.
Точно затова кучето има много специално място в нашето семейство и е практически равноправен член с право на мнение по много въпроси. Живее свободно из двора и отговаря за поддържане на разумна дистанция на всякакви други навлеци от животински произход в двора.
С изключително старание е готово да занимава внучетата и стоически да изтърпява всичките им безумни идеи за игра, включително да му дърпат ушите, опашката, да го яздят, да му хвърлят един гумен кокал и да искат да им го връща и всякакви други издевателства.
Ако аз бях на мястото на моето куче, до сега сигурно щях да съм изял поне едно от децата.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз съм решил, че няма да измъчвам друго живо същество, като до държа заключено между четири стени. Не мисля, че което и да е животно би се чувствало добре в апартамент, с изключение може би на котка, но дори и тя си има периоди, в които има нужда от ласките на себеподобни. Животните трябва да са в естествената си среда, но коя е естествената среда на кучетата - преки родственици на вълците. Имало е случаи на нападнати хора от бездомни кучета. Последните години много се направи по маркирането, кастрирането и прочие методи за редуциране броя на бездомните кучета. Вече оправданието на собствениците на домашни кучета, че бездомните кучета минират тротоарите звучи смешно. Никак не ми е приятно, да настъпя съвестта на нечий собственик на куче. Това е ниша, която може да пълни бюджета на всеки един от големите ни градове. Само със солени глоби разни келеши с породисти себеподобни могат да се превъзпитат. Който е решил да отглежда домашен любимец, да бъде така добър и да почисти след него.
Тази години въздуха през пролетта беше по-чист. Усетиха го и птичките. Любовните им песни звучаха по-различно, по-приятно и по-разнообразно от други години. Усетих разликата в градския парк и ми беше особено приятно. Представям си какво е било в горите.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.