Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Чак да се бият не, но малко от малко позапочнаха.
За съжаление е тромава бюрокрацията.
В Македония , държавата плаща и е съвсем просто, отиваш в кметство и подаваш това гледам, после като дойде реколтата, си викаш контрольора дето да завери какво си изкарал и си прибиреш субсидията.
Там вносен зеленчук с изключение на цитруси и по екзотични неща не може да видите по магазините.
Винаги съм се чудела, защо на тях им отперкаха огромни мита, а турските са ниски.
Като продукция тяхната е много по-качествена.
А сега влиза през гърция у нас.
----------
Не ни трябва такова нещо, който иска и сега може да си направи здравна застраховка да му покрива определени неща.
Пък като ги пуснат частни каси, пък ще и м турят някоя агенция да ги контролира не мисля, че е необходимо.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Застраховката е различно нещо .... при нея нямаш натрупване. Плащаш еднократно 1200 примерно или по 100 месечно и в края на годината, болен здрав, свършва. При частна здравна каса имаш натрупване - Ако не си боледувал, тези 1200 са "спестени". ..... може и да бъркам понятията частна каса, застраховки и т.н. но предполагам, че съм изяснил пронципа
Точно при застраховките живот има натрупване и да се изкара доход. То има и различни застраховки де. С частна здравна каса не съм се сблъсквал![]()
Зависи от застраховката, тези със спестовен елемент са по-скъпи, от пет години имам.Застраховката е различно нещо .... при нея нямаш натрупване. Плащаш еднократно 1200 примерно или по 100 месечно и в края на годината, болен здрав, свършва. При частна здравна каса имаш натрупване - Ако не си боледувал, тези 1200 са "спестени". ..... може и да бъркам понятията частна каса, застраховки и т.н. но предполагам, че съм изяснил пронципа
Отделно зависи и какво искаш да ти покрива, аз например не открих застраховка тогава, коята да покрива дентални манипулации.
Приема се навсякъде и в частна и държавна болница.
П.с. Всъщност какво разбираш под натрупване, нашта здравна система е солидарна и покрива определен род манипулация,ползвал, не ползвал, американската е същата и и нея иска да реформира на Обама, , в общи линии до там докъдето си платил и оттам нататък троши главата.
----------
Може би си искал здравна да напишеш........................
ДА моя грешка. Но се сетих и за още нещо, че с увеличаване на възрастта коеф. на риск се увеличава, както и дължимите суми. Но пак е вариант. Друг е въпроса какво покриват. Имах случай с 1 застраховка която лицето след навършване на определена възраст, част от покритията отпадат.
Има много голямо разнообразие от продукти на тоя пазар застрахователния, избор богат.
Наясно си какво ти покрива и какво не, ако си си я чел разбира се..
Но като цяло колкото е по-голямо покритието, толкова е по-скъпо.
П.с. Мойта досега съм я ползвала два пъти за счупен крак и рехабилитация- Рехабилитицаята ми беше 3 800, годишната вноска ми 420лв, плюс два пъти и за крака, та към тоз момент, съм ползвала повече отколкото съм дала.
Като в случая последващи рентгени,ямр, вторични прегледи, екстри като пластмасов гипс всичко ми покри.
Последна редакция от Novak : 08-10-2013 на 15:50
И в крайна сметка се оказва, че е по добре да имаш застраховка от колкото да плащаш здравни вноски на касата.Има много голямо разнообразие от продукти на тоя пазар застрахователния, избор богат.
Наясно си какво ти покрива и какво не, ако си си я чел разбира се..
Но като цяло колкото е по-голямо покритието, толкова е по-скъпо.
П.с. Мойта досега съм я ползвала два пъти за счупен крак и рехабилитация- Рехабилитицаята ми беше 3 800, годишната вноска ми 420лв, плюс два пъти и за крака, та към тоз момент, съм ползвала повече отколкото съм дала.
Като в случая последващи рентгени,ямр, вторични прегледи, екстри като пластмасов гипс всичко ми покри.![]()
По принцип не би трябвало да е така. Но явно чисто прагматично са подходили.ДА моя грешка. Но се сетих и за още нещо, че с увеличаване на възрастта коеф. на риск се увеличава, както и дължимите суми. Но пак е вариант. Друг е въпроса какво покриват. Имах случай с 1 застраховка която лицето след навършване на определена възраст, част от покритията отпадат.
Здравна вноска си плащам, от нея ми се покри по касата каквото плаща в моя случай, а другите неща пластмасовия гипс примерно се води екстра, иначе с обикновен ти е без пари, осигуровката ми покрива първата част от лечението, а всичко последващо си го плащаш сам, а в моя случай се покри от застраховката.