Предложението, което направи Слави има една единствена цел – единствено и само търсене на Пи ар ефект. Това, което се видя беше промяна на облеклото и атмосферата, с което явно иска да се демонстрира поведение съобразено с коментарите на избирателите и наблюдателите по отношение досегашната форма и съдържание на комуникация със Слави (по скоро обратната на Слави с населението).
Търси се явно преструктуриране на избирателите като тази идея се разглежда като доминиращ обединяващ елемент за различните, разочаровани от политиците от всички страни избиратели. Но все пак не мисля, че това е много работещо предвид първо факта, че точно Слави като некомуникатор не върви да бъде обединителя и естествено поради тоталната загуба на идентичност на всички партии (може би изключая ДПС и лумпенизираните формирования – последните политически сезони това е Възраждане)
Другото интересно е как пак се залага на чист популизъм – да се предлагат неща, които е ясно, че не могат да се случат по начина, който се предлага, само и само за да се каже „Аз предложих другите не искаха”. И те несамо, че не могат да се реализират с предлаганата стъпка, ами както обясниха множество юристи и политолози, това за да се реализира (промяната на формата на управление) се изискват няколко стъпки, които изискват доста сериозно единомислие за един дълъг период от време, което точно по този въпрос едва ли може да се събере и задържи
В тази връзка аз искам да предложа, като Слави направо да гласуваме на референдум да се казваме Швейцарска Балканска република. Дано това по някакъв начин да повлияе на българското мислене и рязко да ни промени като манталитет и светоусещане
За финал, не по- малко забележително в последната изява на Слави, е това как с лека ръка обявява, че е станал свидетел на престъпление и още по интересно е дали ще се усетят да го привикат да свидетелства, за корупцията, която е видял докато е бил във властта (а защо не и за неговото място по веригата й)