Ревю на ФиХелт - FiHealth Застраховане
Предимства
1. Възстановяване на разходи
2. Възможност за намаляване на чакането пред лекарски кабинет
3. Възможност за получаване на качествено здравно обслужване от лекар препоръчан от специалиьти, а не от бгмама, ЕЖК или друга форма на уърд-ъф-маут
4. Периодично посещаване в офиса на лекар, нещо като консултация на место по организационни и здравни въпроси
Недостатъци
1. Свързва се с ФиБанк - това е единственият недостатък, за който мога да се сетя.
2. Напънах се и за втори - централният им офис в Студентски град е малко неудобен за посещение на место. Винаги съм си представял паркингите на такива заведения като паркинг на мол или поне супермаркет
През последните десетина години допълнителното здравно осигуряване (застраховане) е все по-масова практика сред работодателите. Говоря за работодателите, които наистина създават реално качествена среда за работа на служителите. Като един от основните и съществени избор-оформящи-елементи е здравния пакет, който се предлага с позицията. Реалната стойност, която заплаща работодателя е нещо от рода на 18-28-50 лева/месец/човек според дружеството и пакета (цифрите са илюстративни за порядъка - иначе се договарят между страните), но служителя получава предимства, които реално му изглеждат доста по-стойностни. Тези, които за мен са важни и ме впечатляват
- координаторът на дружеството насочва служителя в удобно дружество, определя час и специалист който да го приеме
- спестява се веригата ДжиПи-направление-специалист-изследване като на всяка стъпка нещо се плаща, като минимум потребителска такса. Това за динамичен и натоварен град си е значително намаляване на времето необходимо за отстраняване на здравен проблем
- чистата стойност - очила до определен лимит
- възстановяване на разходи - преки и косвени пак до договорен лимит
- евентуално и дентална помощ
- възможността служителя да заплати здравен пакет за членове на семейството (или друга форма на съвместно жителство)
Надявам се да съм полезен дори не само за конкретното дружество, ами въобще за Допълнителното здравно осигуряване, като елемент от социалната политика на добрите дружества.
Повече тук www.fihealth.bg