Къде има глад ? В Африка където имат по 10 децаООН: 7 милиона души са умрели от глад тази година
http://onovini.eu/2020/10/%D0%BE%D0%...SY8DEssvJMs4PY
Някой да е предприел нещо в тази посока. Па що ли, то глада не е вирусозаразен.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не е от срам, от дискофморт е. Тези дни, ми се налага да съм по цял ден с маска, отвратително е. Маската не знам колко предпазват, но като нищо може да докара човек до някоя психозаВчера и днес на работа никой не ми направи забележка защо нося маска и не ми разви теория каква конспирация е коронавируса а до сега всеки ден се намираше поне по един дали хората не започнаха да осъзнават че вируса съществува. Даже забелязах че хората като ме видят че съм с маска и си ги вадят от чанти и джобове и почват да си ги слагат дали пък хората просто не ги е срам да носят маски а не че не вярват че вируса съществува.плюс някоя белодробна инфекция
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Полека-лека като се понапълнят Ковид отделенията с болни всички ще започнат да спазват елементарните противоепидемични правила. Вижте ги сега в Италия. Тропат по масата, за да се въведе по-сериозна карантина. Правителството пък леко се дърпа заради икономическите загуби.
А за лекар с белодробна инфекция от маски не съм чувал, а поне по време на вирусните/грипните сезони такива слагат.
От цялата тази какафония покрай пандемията има едно положително нещо и то е че постоянно се дезинфекцира пред кабинетите. Иначе преди това и за едно направление да отидеш ще чакаш на опашка наедно с кихащи и кашлящи люде и освен с направление, ако такива все още са останали, може да се прибереш вкъщи и с висока температура. Трябва и по тази точка да се помисли.
Доколкото става ясно най-рано ваксина срещу коронавируса ще има в края на 2022 година. Ако изобщо има, защото трябва да минат изпитанията с доброволци и да се види дали се създава траен имунитет. Това трае минимум 2 години. А ако се окаже, че се създава само временен имунитет няма да е икономически целесъобразно да се произвежда подобна ваксина. Ако тази пандемия се запази активна завинаги, то светът много ще заприлича на най-апокалиптичните филми за бъдещето след ядрена война или заразна болест. Ние ги мислехме за фантастика, а те ще се окажат нещо съвсем реалистично.
Май гледаш много филми.
Я си живейте спокойно живота. Каквото -такова. В крайна сметка има има вече повече психясали да не се разболеят, отколкото заболели.
В 21 век живеем, ако решат ще измислят лекарство. Ако не искат , който оцелее.
Създаването на всяка ваксина си иска определено технологично време, което е от порядъка на около две и нещо години поне. Всяка ваксина създадена в по-къс срок има много неизвестни въпросителни. Няма как коронавируса да се запази , активен завинаги, както и всеки друг вирус , защото рано или късно ще се създаде правилната ваксина, която ще го пребори, всеки вирус може да мутира, но колкото по-дълго се задържа във времето , толкова по устойчиви стават човешките организми, които се приспособяват към него и създават антитела.Доколкото става ясно най-рано ваксина срещу коронавируса ще има в края на 2022 година. Ако изобщо има, защото трябва да минат изпитанията с доброволци и да се види дали се създава траен имунитет. Това трае минимум 2 години. А ако се окаже, че се създава само временен имунитет няма да е икономически целесъобразно да се произвежда подобна ваксина. Ако тази пандемия се запази активна завинаги, то светът много ще заприлича на най-апокалиптичните филми за бъдещето след ядрена война или заразна болест. Ние ги мислехме за фантастика, а те ще се окажат нещо съвсем реалистично.
Затова сме виновни преди всичко ние родителите , защото в стремежа си да опазим здравето на децата си, ние ги изнежваме и ефектът е точно обратен на желанието ни, как да се калят тогава децата ни. Колко от нас с ръка на сърцето могат да кажат , че са калявали децата си ,като са ги извежда ли навън често в студените зимни дни. Учителите в случая имат най-малка вина в това отношение, защото изискванията към тях са по-големи и са много по уязвими, отколкото от колегите им по Бай Тошовото време. По времето на социализма респектът към учителите беше на доста по-високо ниво, като цяло и затова имаше едно скрито неглижиране на подобни проблеми и затова нашето поколение беше по-калено. Сега ,ако един учител си позволи да изкара децата по-къси ръкави в студа и недай си боже да се разболеят , то родителите ще го разпнат на кръста и сигурно ще отнесе най-малкото, конско и от училищното ръководство.Не знам докога ще издържим с тази психоза около този вирус? Според статистиката в България няма повишение на общата заболеваемост спрямо миналата година. А при общата смъртност дори има леко намаление. С две думи ако я нямаше тази статистика за този Ковид-19 вероятно животът щеше да си тече както преди. Сега обаче не само, че скапаха икономиката, но и психираха хората. Малко им е другия стрес. Днес например ми се обадиха от училището да си взема детето, че много кашляло и имало хрема. Много си е добре детето, но учителите са им спуснали някакви изисквания и ги спазват. Аз с подобна хрема и кашлица съм се влачила цяла зима като ученичка и си ходих на училище. Зимата ни изкарваха по физическо да тичаме по шорти и къси ръкави в снега. Сега искат да са с анцузи. Много се изнежиха тези деца. То затова и най-малкия вирус може да ги катурне.
Вчера над 800 заразени с коронавируса , а през последното денонощие вече гоним хилядата с цели 914 новозаразени при направени 6324 теста, като челното място се държи от София с 260 души , следвани от Благоевград с 91 души и Пловдив с 85 новозаразени. 15 души са загубили живота си от болестта. В болница се намират 1426 души, от които 74 са в интензивното, излекуваните са 186 души.
Нови рекордни бройки новозаразени с Covid-19 в Европа и САЩ - над 30000 във Франция и над 62000 в САЩ. Спират продажбата на алкохол в британския парламент в знак на солидарност заради многото затворени пъбове в страната. Доколко правилно е въобще да се продава алкохол в парламента е отделен въпрос.
https://bnr.bg/horizont/post/1013574...ie-vav-francia
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Като гледам как в Русия продължават да чупят рекорди по заразени , не мога да не се запитам какво стана с " единствената в света ефикасна ваксина " която до есента трябваше да има произведени милиони бройки.
Когато злите западни завистници питаха къде са завършените изпитания, русофилите само повтаряха като мантра как " вируса е победен " и как " Русия ще спаси света от епидемията "
Последна редакция от jivko78 : 16-10-2020 на 08:09