Само да вметна , че тази нощ има доста японски новини...............
Само да вметна , че тази нощ има доста японски новини...............
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Мда тука с Eu/Jpy ударихме стоп, както казах че сме против по голяма графика и даде заблуждаващ сигнал.
Съвет за трейдинг:
Къса на Eur/USD ( чакаща поръчка) от 1.3225 , стоп 1.3260,Таргет 1.30
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
При нормалните трейдъри се случва, като не сме от породата на тия извънземните дето винаги са с движението, винаги имат позиция и винаги само лимита им взима.
Понеже е отпускарски сезон, и аз ще се отпусна малко и само с няколко думи ще нахвърля моите предвиждания.
Eur/USd , започна коркцията на тренда, очаквам утре сутринта да се повиши до 1.3278-80 от където започне корекция в посока 1.30
Eur/JPY започна корекцията която бях предвиди, за съжаление първо отнесе крехкия стоп, и после падна, тук ще тества според мен 128 зоната и без да пробив ще започне ново движение на горе.
Eu/NZD все още си държа на анализа от предишните седмици просто е по волатилна двойка и рейнджа е по голям. Следващ тест на 1.62 , след пробив на 1.6430 е нормално да има ретест, и от тук пак на долу в момента 1.6540
Е/АUD анализа без промяна.
Gold- тук не виждам промяна, не можа да се отблъсне добре от зоната 1350, вероятно още веднъж ще я тества след което ще направи вече по сериозна коркция, едно леко връхче или шип само за докосване до 1350 и на долу.
Успех на всички
Особено днес, нали? И моите дълги толкова дадоха общо с дългата от днес, даже 400 и още няколко пъти по толкова ще дадат. А твоите 16-17 мечи бара по Н4 до 1,62 и 1,56 къде отидоха?От 17.07 ги чакаше, днес е 29.07 и даже бледи изгледи няма...
Ако почакаме още 15-20 дни дали ще ги хванем от върха на 1,70? Или от някой нов връх нейде 1000 пипа по-нагоре?
...Благодаря , тука както ти споменах имаме време сега да гоним 16-17 бара по Х4 и трябва да пробием 1.62 ако това стане малък ретест и много на долу още който се е качил на влака да му е честито
Тука казах първи таргет 1.62 , Ако пробие следващия таргет ще е 1.56 .А това е така защото го гледам като импулсна вълна на долу ако се потвърди жална майка плаче... ново дънно под 1.49 ,Ако не може да пробие 1.62 на горе и то с много пак
Последна редакция от Eli2356 : 29-07-2013 на 20:37
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
На кой колко пипса се приема с графика със сделката, да се самоназнача за рефер.
Eli2356 (29-07-2013)
Е аз не мога да създам волатилноста , трябваше да има пробив за тия барове няма, но какво да се прави, все пак по х4 си пробив на долу и си ретества .
Ама и ти си много отворена , дето викаш че си държеше дългите от преди 1-2 седмици гледам тия барове те котировките са над сегашните не знам кога и на какви котировки си отворила дълги ама ше да са на минус
Пък аз не те карам да ми следиш постовете , дай един твой анализ че да видим твойте умнения, да видим от защо мислиш че сме на горе след като си прави пробив след пробив на долу.
Да, от 1-2 седмици, а именно от дъното на 9/10.07 ок. 1,6270. Поста ми е писан на 22.07. После естествено кеширах на няколко пъти и пусках нови дълги. Пробиви надолу има както има и пробиви нагоре. Както казваш волатилността е голяма, нещо като широк рейндж се образува в края на краищата. Както виждаме засега не успява да пробие горната трендлиния на дневна, но не успява и да падне значително. В дългосрочен план очаквам nzd/usd надолу, eur/usd не чак толкова, съответно очаквам кроса eur/nzd да расте или поне да не падне значително. Бъдещето ще покаже естествено, засега пускат и късите и дългите при типичната за двойката волатилност . Очаквам обаче по-скоро трендлинията на дневна да бъде пробита и възходящият тренд от началото на май да продължи и да достигне нивата на съпротива, които предполагам, че всеки що-годе грамотен трейдър може да види на дневна/седмична: 1,71, 1,7272, 1,74 и пр.Е аз не мога да създам волатилноста , трябваше да има пробив за тия барове няма, но какво да се прави, все пак по х4 си пробив на долу и си ретества .
Ама и ти си много отворена , дето викаш че си държеше дългите от преди 1-2 седмици гледам тия барове те котировките са над сегашните не знам кога и на какви котировки си отворила дълги ама ше да са на минус
Пък аз не те карам да ми следиш постовете , дай един твой анализ че да видим твойте умнения, да видим от защо мислиш че сме на горе след като си прави пробив след пробив на долу.
Естествено, нямам против и едно голямо движение надолу, но както и предполагах засега не се осъществява. Трендлинията на дневна все още е валидна и може да се пускат къси оттам с близък стоп.
----------
Пропуснах: понеже волатилността тук е доста голяма гледам направо седмична графика за по-добра ориентация и това двойно дъно (W) ми направи впечатление преди време - макар че си даде таргета, ме кара да мисля, че като цяло е обърнат седмичния тренд и ще има още нагоре.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 30-07-2013 на 20:13
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz