Ревю на нискотарифна авиокомпания Райънеър (Ryanair)
Предимства:
- Ниски цени, дори в сравнение с конкурентите
- Много дестинации
- Нови самолети
Недостатъци
- Тесни места
- Често ниска хигиена
- Неудобни терминали
- Неудобни часове на полет
- Лошо отношение
- По-малко количество безплатен багаж
- Няма опция за свържващи полети
Райънеър (Ryanair) е Ирландска компания основана през 1984г. Като за типична нискотарифна авиокомпания, не може да очаквате, много хубави неща като изключим цената на самият полет. Ако ви се налага да пътувате по служебни ангажименти, по-добре да изберете друг превозвач. Всичко се плаща, включително и най-минималните количества багаж. Останал съм с впечатлението, че клиента рядко има право. Понякога има удобни полети и е трудно да не се възползвате или да намерите алтернатива, особено ако има прекачване. От друга страна да пътувате чрез нискотарифна компания до дестинация налагаща свързващи полети е доста смело решение, тъй като се случва полетите да са препълнени или да бъдат отменяни, като компенсациите при този тип компании са минимални до никакви. Самолетите на Райънеър в които съм пътувал са били сравнително нови или чисто нови, особено в сравнение с други нискотарифни компании. Друго положително нещо, което мога да кажа е, че покрай пандемията с ковид имах резервирани полети, които бяха отменени и ми върнаха парите, макар и да се забавиха доста повече от конкурентните Уиз, при които също имах полети, с около 2-3 месеца
Адрес на компанията https://www.ryanair.com/bg/bg
Използвам услугата от 2016 година