Първоначално написано от
rokobg
Това е стратегия, която бих искал да коментираме тук, затова отворих нова тема.Предварително уточнявам, че съм чул за тази стратегия неофициално и не гарантирам, че е работеща, но всеки може да си провери за себе си, знаете как.
Основава се на изключително прости закономерности и правила, като не се ползват индикатори или анализ, било то фундаментален или технически.Тук основно влияние оказва КАПИТАЛЪТ.Не мисля, че е свързана с МАртингейл или подобни.
Същността е следната:
Да кажем, че имаме курс е/д 1,30.Ако курса тръгне нагоре, на 1.31 пускаме къса с лимит 1.3 без стоп.Ако продължи нагоре се отваря следваща къса на 1.32 с лимит 1.31 и така.Ако върне и затвори лимита до 1.31, а после пак се върне до 1.32 да кажем се повтаря късата и така.
Аналогично ако курса е надолу пускаме дълга от 1.29 с лимит 1.3 и така.
Основана е според мен на теорията, че цената винаги се връща, или коригира, т.нар. корекция по цена или по време.
Със сигурност няма да имаме затворени губещи позиции, а само печеливши.Винаги.Това разбира се и само в случай, че сметката е достатъчна да издържи на непредвидени движения от голям размер.И разбира се, ако цената се върне до началната ни позиция.
Мисля, че не е невъзможно.
Да не забравяме също, че и основната същност на форекса е, че когато си с къси позиции при е/д да кажем от 1.30 до 1.60, това означава не само че си продал еврото, а и си купил евтини долари.
Та това е приятелчета.
Чакам мнението ви.
П.П. Само да кажа, че излезе валидна при последното движение до 1.37 и обратно до 1.30 при е/д.