Така е но в другите страни има в САЩ има конгрес две камери, по друго са устроени. Колко пъти ги сменяха нещата у нас няма управия трябва да се изринат крадците от държавния бюджет.Това, дето президента да се избира от народното събрание е правилно и логично.
По света президентите, които управляват се избират пряко от народа. За пример: САЩ, Русия, Франция.
Президентите, които не управляват и имат само представителна власт се избират непряко. За пример: Германия, Австрия.
И май само у нас президента се избира пряко и няма никаква власт.
Принципното ми мнение е, че въобще не ни трябва президент, ама като и другите имат, да си сложим и ние един, ама няма смисъл да го избираме с всеобщо гласуване
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (3), kypa (17-08-2020)
Добър въпрос !
В България се наблюдава не само корупция, я и изнудване - рекет, от например: "Лекари"-рекетьори, изнудване от общински служби за да си размърдат задника и свършат работата (случая Иванчева, кмета на кв.Младост, София) и др. в тези случай корупция няма.
Има корупция, когато се дава подкуп на длъжностно лице примерно: полицай от заловен в престъпление извършител, деец за неговото пускане или корупция има и още, когато: затваряме очите на служителя на КАТ за престъпление при шофиране, митническа контрабанда, данъчен инспектор, подкуп може да има в съдебната с-ма, като; следствие - прокуратура - съд и др. подобни органи следящи за реда и спазването на закона.
Често се чува случай за изнудване и точене на здравната каса, чрез фалшиви документи от не съществуващи пациенти, което е документна измама, а не корупция !
Точене на евро фондове това също е по-скоро документна измама, а не корупция.
Подкуп има и когато студент дава 45 кг одрано и изчистено прасе на преподавател за да ходатайства пред друг преподавател (по Физика) за да му пишат тройка. Това го видях с очите си преди 12-14 години беше.
Престъпността е на всички нива в държавата и сред всички класи хора. И не виждам как с промяна в кабинета тя, ще изчезне и спре.
няколко лесни въпросчета:
Тези дето сте автомобилисти отговорете си сами, колко често спазвате знака за максимално допустимата скорост ?
Винаги ли паркирате на разрешеното за това място ?
В какво техническо състояние е МПС-то Ви ?
Ще започнете ли да спазвате следните често срещани нарушения в случай, че не ги спазвате след като правителството подаде оставка ?
аааа не чувам по-силно .....![]()
![]()
иначе се получава следната: "крадеца вика дръжте крадеца"
Аз лично не се оплаквам особено от далавери и афери за които нищо не знам а само предполагам за тях !
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
А язе все още си мисля, че основна причина Р. Р. да стане президент беше тиквеняшката кандидатура на Ц. Ц. Който и друг приятен за гледане и не особено компрометиран да бяха изкарали щяха да спечелят изборите.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Относно шофьорските неволи - аз съм крайно недисциплиниран водач на МПС и винаги си понасям последствията. Изрядно плащам всички глоби за скорост, паркиране и други, рушвет на полицай не давам.Добър въпрос !
В България се наблюдава не само корупция, я и изнудване - рекет, от например: "Лекари"-рекетьори, изнудване от общински служби за да си размърдат задника и свършат работата (случая Иванчева, кмета на кв.Младост, София) и др. в тези случай корупция няма.
Има корупция, когато се дава подкуп на длъжностно лице примерно: полицай от заловен в престъпление извършител, деец за неговото пускане или корупция има и още, когато: затваряме очите на служителя на КАТ за престъпление при шофиране, митническа контрабанда, данъчен инспектор, подкуп може да има в съдебната с-ма, като; следствие - прокуратура - съд и др. подобни органи следящи за реда и спазването на закона.
Често се чува случай за изнудване и точене на здравната каса, чрез фалшиви документи от не съществуващи пациенти, което е документна измама, а не корупция !
Точене на евро фондове това също е по-скоро документна измама, а не корупция.
Подкуп има и когато студент дава 45 кг одрано и изчистено прасе на преподавател за да ходатайства пред друг преподавател (по Физика) за да му пишат тройка. Това го видях с очите си преди 12-14 години беше.
Престъпността е на всички нива в държавата и сред всички класи хора. И не виждам как с промяна в кабинета тя, ще изчезне и спре.
няколко лесни въпросчета:
Тези дето сте автомобилисти отговорете си сами, колко често спазвате знака за максимално допустимата скорост ?
Винаги ли паркирате на разрешеното за това място ?
В какво техническо състояние е МПС-то Ви ?
Ще започнете ли да спазвате следните често срещани нарушения в случай, че не ги спазвате след като правителството подаде оставка ?
аааа не чувам по-силно .....![]()
![]()
иначе се получава следната: "крадеца вика дръжте крадеца"
Аз лично не се оплаквам особено от далавери и афери за които нищо не знам а само предполагам за тях !
Та мисълта ми е, че който нарушава правилата, трябва да е готов да плати за това. Аз си плащам.
Министърът на финансите като не е упражнил контрол и е допуснал Божков да ощети бюджета със 700 милиона лева дали и той като мен ще си плати за нарушението?
Това е въпроса!
Дали спазвам макс скороста? Опитвам се, но не ми се получава винаги.
Имам два фиша да плащам в момента, мои грешки са.
Да паркирам където трябва, това е сигурно(ниска ми е бронята и не мога да се катеря по тротоарите)
МПС то ми е в перфектно техническо и визуално състояние(едното), другото технически е добре, иначе е кочина.
Далавери и афери има навсякъде, ако се загледаш.
За Иванчева незнам кое как е, май е бушон.Иначе ако се загледаш ей така, ше видиш какво се случи при заместника и.
"Злите езици"говорят, че няма проект, който да не е минал след нея.Докато тя се е опъвала за някои.
Дали някой си е купил вила във франция и т.н.
Това може да се провери, ако има разследваща журналистика, свобода на словото
и самосезираща се прокуратура.
Е за такива едни, дребни нещица са тия хора на улицата.А за еврофондовете със сигурност е документна измама,
корупция е тия дето ги допускат да се случват нещата.Няма сектор, в който не може да се огледаш.
Иначе може да предполагаме за банката на мустака, за ББР в момента също.Не че не може да се провери, ха дано, ама надали.
https://bbr.bg/bg/p/finansova-podkre...-predprijatija
Е тука някой взе ли нещо?Аз така си мислех,че ще мога да се възползвам и правителството ще ми помогне, ама не.
Май едни други взеха, ама да за друго нещо.
Виждам, че има единомисление за съществуването на корупцията по всички нива, рекет и т.н.
И какво трябва да се прави просто да се отчита, че да има и да се приема за нормално или като в една правова държава това да са недопустими практики.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Както я кара до 2-3 месеца и той ще се радва на същата любов народна
Не го знам какви съветници има но видимо трупа негативи с олимпийско темпо.
Скоро ще започнат да ни спират еврофондовете и ще е късно за достойно оттегляне /впрочем това трябваше да е преди много години/.
Ами да, ние типично по балкански сме си я приели корупцията за даденост. Даже не толко я приемаме, колкото да не искаме да мине покрай нас без да топнем и ний малко пръстчета.
Да не се прецакаме.
Иначе по оъношение на правилата съм стриктен - не ми е комфортно като нарушавам каквото и да е (освен онова за чуждите жени). Към корупцията също - винаги е минавала покрай мен ,
и ако щете вярвайте ама думите "Дай да измислим нещо, е тука да се почерпите" съм ползвал еднъж и то на 40-тина години вече бях и ми беше за последно.
Novak (17-08-2020), lyubo (17-08-2020), minkov (17-08-2020), ndimitrov73 (17-08-2020), Нерегистриран (2)
Корупция винаги е имало и ще има и занапред, тя присъства във всяка една държава. Права си за това ,че не трябва само да се отчита , а да се намали до минимум, защото за напълно изкореняване на практика няма как да говорим. Докато има кой да дава , ще има и кой да взима. Всички сме моралисти, но докато не променим мисленето си в тази посока ,дори няма да можем да намалим корупцията, а може дори и да я увеличим. Да вземем следният пример, ако сме собственик на заведение например и данъчните дойдат и открият някоя нередност , за която се налага глоба от 5000 хил. лева, колко от нас , ако им се поиска под масата 1000 лева , ще откажат офертата и ще платят глобата от 5 хилки , за да се спре корупцията и всичко да е в полза на обществото. Ето точно за тази промяна говоря, защото когато слушаме за подобни далавери цъкаме и не одобряваме, но когато ние сме потърпевшите вече е друго.
ndimitrov73 (18-08-2020), lyubo (18-08-2020), jivko78 (18-08-2020), pablo (18-08-2020), Novak (18-08-2020), Нерегистриран (1)
Както я кара до 2-3 месеца и той ще се радва на същата любов народна
Не го знам какви съветници има но видимо трупа негативи с олимпийско темпо.
Скоро ще започнат да ни спират еврофондовете и ще е късно за достойно оттегляне /впрочем това трябваше да е преди много години/.
Последните проучвания подкрепят моите предположения
Какви ли са истинските подбуди така упорито да се е вкопчил във властта?
Пилее времето на държавата в изключително динамични времена.
Последна редакция от pablo : 18-08-2020 на 07:35