Не не подкрепям в момента да се пише нова конституция.
Почти всички предложения могат да се решават и от обикновено НС, с изключения на броя на дупетатите, а и със смяна на конституцията пак няма да се отговори на исканията на протестиращите. Те не протестират срещу сегашната конституция, а срещу корупцията, несправянето с управлението на държавата, за оставка - неща, които не касаят нова конституция.
Следващата ни конституция е добре да се пише в спокойна политическа обстановка и когато държавата не е в криза, а не заради спасението на политици да останат някой друг месец или година повече на власт.
Ще избутат някой проект, а може и от някое посолство директно да съм и дали нещо готова, не вярвам някой да си мисли, че е по силите на данито и екипа му да се справи с нещо такова.
Не виждам как ще съберат 160 гласа, за да гласуват въпросния проект, та незнам дали въобще някой си мисли, че това не е ход, за да си изкарат мандата.
А по въпроса за рестарта, речта на премиера е преписана от реч на Доган от 2019, публикувана в профила на Карадайъ, в началото с Росенец, Христо Иванов също говореше за рестарт, та толкоз за идейната неспособност да оправдаят оставането си в управлението.
Изказването на Слави - че играе шах с каратист, ти му местиш фигурките, то ти чупи дъската, също е заето от Веселина Томова.
А речта на президента беше добра - добър стил има този, който му ги пише.
Това произведение на тома Измирлиев мисля, че и друг път съм го пускала, за един век ситуацията е все същата
https://webstage.bg/li-ri-chni-otklo...izmirliev.html