Предвиждаща или реагираща трябва да е системата за търговия?
Какъв тип анализ ползвате предвиждащ(прогнозиращ) или реагиращ?
Предвиждаща или реагираща трябва да е системата за търговия?
Какъв тип анализ ползвате предвиждащ(прогнозиращ) или реагиращ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (04-08-2020), jssj (04-08-2020), Lucky13 (05-08-2020), Нерегистриран (9), Далия Стефанова (26-02-2021)
Би ли обяснил разликата между предвиждащ и реагиращ - щото за мен е едно и също.
Всеки анализ се прави на база минало и се формира очакване с определена вероятност.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
gambletrade (04-08-2020), K_W (04-08-2020), ndimitrov73 (04-08-2020), lyubo (04-08-2020), jssj (04-08-2020), Lucky13 (05-08-2020), Нерегистриран (2), Далия Стефанова (26-02-2021)
Да и аз бих отговорил на този въпрос, ако е добре формулирана разликата между двете каква е. Не разбирам смисъла и не съм срещал тези понятия.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Повечто системи и като цяло начина по който търгуват повечето ръчни трейъдри е предвиждащ/прогнозиращ. Те предвиждат какво ще стане на база графиките или фундаментален анализ. Вълновият анализ e типичен пример за прогнозиращ анализ.
При предвиждащият технически анализ трейдърите проектират какво ще се случи по-нататък в движението на цените въз основа на текущия модел на графиките. Те търсят уликите за обем, тренд и нивата на подкрепа и съпротива за да проектират на вероятностите на бъдещото движение на цените.
При реактивният анализ се придържаме към вече установени и потвърдени модели при появата на, които реагираме само след като вече са налични и са се случили, не предвиждаме, не прогнозираме, имаме точни и ясни параметри на реакция спрямо ценовото поведение като се основаваме изцяло на модели които са бектествани и установени, без да включваме в анализа допълнителни данни и фактори като новини, други времеви рамки, сантимент и тн.
jssj (04-08-2020), Нерегистриран (9), minkov (04-08-2020), Lucky13 (05-08-2020), Далия Стефанова (26-02-2021)
И като се появи модела пускаме поръчка и казваме: " Нищо не очаквам, ама ей тъй, цъкам си " ) Даже и TP слагам на майтап без да очаквам нещо. SL пък съвсем без причина слагам, щото не очаквам и да тръгне срещу мене.
При реактивният анализ се придържаме към вече установени и потвърдени модели при появата на, които реагираме само след като вече са налични и са се случили, не предвиждаме, не прогнозираме, имаме точни и ясни параметри на реакция спрямо ценовото поведение като се основаваме изцяло на модели които са бектествани и установени, без да включваме в анализа допълнителни данни и фактори като новини, други времеви рамки, сантимент и тн.
В началото се стремях към реагиращ, със система, без да подлагам на анализ, чакам си сигнала отварям си позицията. Но това беше от страх. Страхувах се сам да си анализирам графиката. Постепенно обаче се отказах от сляпото следване на система, и предпочитам аз да си направя анализа. Знам, че сега ще скокнат няколко корифея, че не е правилно това, но са ми известни да не кажа всички, но повечето аргументи и за двата начина, и си предпочитам анализа.
Аз лично ръчно търгувам няколко НЕхармонични модели, така, че според К_В аз явно съм реакционен трейдър, ама аз продължавам да не виждам разлика в термините.
Нещата са доста сходни с видовете трейдъри, системните и дискреционните. Въпреки, че системния тип може да им предвиждащ характер, но пък дисреционния няма как да е реактив, защото там винаги се търгуват виждания и прогнози. hanuman хвана идеята.
Ироничния пост на jssj, пък доста точно е опредлелил манталитета зад реактивния трейдинг в първата си частИ като се появи модела пускаме поръчка и казваме: " Нищо не очаквам, ама ей тъй, цъкам си "
Зависи какво се търгува. При акциите примерно е по-добре да се изпозлват и двете функции. При форекс търговията ние няма как да знаем какви са обемите, затова и реагиращата система може да е безполезна.
Двусмислена е темата. При положение, че пазара е вероятностен, как го виждаш това с прогнозирането? Ние да не сме врачки? Веднага давам пример: Пазарът е в рейндж. Седим си аз и мъдро си мислим и си визуализирам. Ако пробие рейнджа, тества пробива и теста удържи, влизам в посоката на пробива. Ако пробива е фалшив, теста не удържи , не влизам /предвиждане/ Ако обаче се случи теста на пробива да удържи, влизам в посока на пробива /реагиране/ И за тренд се отнася. Питам се тука и се чудим, прогнозираща ли е моята система или реагираща? Всяка една успешна система има и от двете си мислим. Без значение автоматизиране или ръчна.
minkov (04-08-2020), K_W (04-08-2020), Нерегистриран (3), КинО (04-08-2020), Lucky13 (05-08-2020), ndimitrov73 (05-08-2020)