Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ще дам един супер прост пример.
Както знаете в БГ има много силен ай-ти сектор в сферата на програмистите.
Между 40000-60000 програмиста работят на заплата над 3000 лева на месец чисто.
Годишно пазара може да създава по над 10000 работни места в сектора, като в момента търсенето е огрмно. Най-смотания джуниор специалист започва на 1000 лева, конкуренцията на добрите специалисти е за по 4-6к заплати и вече се крадат с хедхънтари.
Само за последните 4 месеца две огромни софтуерни компанни едната от Израел, втората от САЩ дойдоха и наемат каймака с високи заплати, около 5к.
Вместо държавата да се чуди как да плати на 1000 метача на улици или на 10000 копача на дупки, да седне и да разкрие програми в Техническите университети, да изгради база (с еврофинансиране) и да наеме добри български и чужди лектори. Само след 5 години тези хора ще започнат на мига да внасят данъци и осигуровки, ще харчат колкото 10 метача.
Не напоследно място, млади, образовани хора със стабилен доход още от 27-28 годишна възраст са склонни да имат поне 2 деца. Това го казвам от първа ръка инфо, защото имам преки наблюдения върху фирми в отрасъла и конкретно съм отбелязвал инфото в главата си.
В този отрасъл много малко се бяга навън, защото за една чужда фирма е по-лесно да плати 6к лева(9к с осигуровките) на българин в българия, отколкото 25к долара на българин в САЩ (с включени данъци) на месец.
Просто идват и възлагат заданието ,а данъците и потреблението си остава в БГ.
Колко ще струва. Практически нищо, всички програми могат да се разработят с евро-финансиране, най-много държавата да даде някоя друга стипендия под формата на студентски кредит.
10000 работещи и създаващи експортен продукт, хранят 50000 човека в държавата. Такава е статистиката.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
Честито на всички които гласуваха за Атака...дадоха гласа си за турците
Absfresh,
ам принципно си прав , но нашия политик ще каже , че аз какво печеля от цялата работа, какво мога да крадна нищо, за какво да го правя
те имат друга логика на нещата![]()
Absfresh чадо,
малко ми се виждат засилени цифрите.
У територията няма 40 000-60 000 програмиста.
Едва ли са повече от 10-15К !!!
Пък и много от тия дето се водят уж програмисти
са жалък съпорт във фирми подобни на HP !!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Инък удобрявам това дето си написал за мерките,
които требе да се предприемат за обучението на кадри!!!
Да има го няма в нито една програма на партия,,,,,,,,,,,,
----------
Що?????????????????????????????????????????????? ???????????????
Аз на база нои ти го казвам, а дори жалкия съпорт в хп взема 2к лева заплата и по-важното си плаща данъците на 2к лева.Absfresh чадо,
малко ми се виждат засилени цифрите.
У територията няма 40 000-60 000 програмиста.
Едва ли са повече от 10-15К !!!
Пък и много от тия дето се водят уж програмисти
са жалък съпорт във фирми подобни на HP !!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Инък удобрявам това дето си написал за мерките,
които требе да се предприемат за обучението на кадри!!!
Да има го няма в нито една програма на партия,,,,,,,,,,,,
Е това мисля да предложа аз да свърша като еврофинансиране, планиране и координация ако се заема.
И под дясна политика, разбирам точно това, база, университети, кадри, високотехнологичен продукт.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
REDA (21-05-2013)
в момента го проверих в номерологичната му част и трябва да призная, че е доста верен. При мен се получава следното:
- трудно създава честни взаимоотношения, тоест, преминаав през призмата на изгодата
- колкото и да иска и да се стреми да създава ред и да постига резултати, ефекта ще е нулев, "много шум за нищо", само вдига пара
- в очите на другите той е грижовен, честен, отговорен
- каквото е постигнал до 30г е бил късмет, добро стечение на обстоятелствата, позкрепа от семейство/род/организация
- после му се предоставят условия да "излезе напред" и той го прави- тук вече е благодарение на неговите усилия
в момента му се иска да бъде начело, да изпъква, и това ще стане, защото той вече е в голямата йерархия, и тя го подкрепяно ако не се съобразява с йерархията и действа не в съответствие с човешките норми и интереси, може да остане вълк-единак.
всичко е въпрос на шанс и съдба
Имам усещането, че той носи в момента късмета на БСП, Серго е с по-неясни цифри
Hp дават много стабилни заплати ,дори на най-ниските позиции...не се ебавайте с тях![]()
точно това е мисленето на българските политици...щом не мога да крадна ще го оставя да се оправя само...и университети се оправят сами.........като произвеждат десетки хиляди безработни икономисти на година...
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."