Какво мислите, че липсва най-много на начинаещият трейдър?
Пари, умения, знания, концентрация, търпения, време, ментор, на вас кое ви липсваше най-много когато започвахте, какво липсва сега?
Какво мислите, че липсва най-много на начинаещият трейдър?
Пари, умения, знания, концентрация, търпения, време, ментор, на вас кое ви липсваше най-много когато започвахте, какво липсва сега?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Проблемът на начинаещия трейдър е, че не му липсва нищо. Той знае всичко и се чувства безсмъртен.
На един малко по-късен етап осъзнава, че му липсва нещо.
Всъщност или осъзнава, че всичко изброено - знания, опит, умения, търпение - всичко това му липсва, ама липсата започва да се усеща след малко време.
Всъщност то зависи как си попаднал на пазарите - ако е като мен - съвсем случайно и от скука, в началото не ми липсваше нищо и пазара ми изглеждаше като портативна машинка за пари.
Пускаш и печата.
Ама това беше преди десет години.
Това ме подсеща, че след 2 дни - на 1 август стават точно 10 години откакто за първи път се срещнах с форекс търговията.
А да видим кой друг помни точната дата на която за първи път е видял що е това трейдинг.
Та известно време нищо не ми липсваше, а след това болезнено се сблъсках с реалноста и започнах да усещам, че всъщност ми липсват много неща - основно знания.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всичко му липсва, само дето още не знае. Аз като започнах само едно нещо не знаех, едно не можех да си обясня. Защо го изкарват толкова трудно, пък всъщност е много лесно. И като е рекъл Минков и аз през август започнах 31.8. 2005 г.
gambletrade (30-07-2020), kypa (31-07-2020), alba (31-07-2020), minkov (31-07-2020), Fafa (31-07-2020), K_W (31-07-2020), Alex1977 (31-07-2020), sorento (07-08-2020), Emil Enchev (09-08-2020), T'Ex (18-02-2021)
Всичко му липсва. Ама не го знае щото е бомбе Какво ти липсва по-късно започваш да прозираш. Седмица преди 9/11 започнах аз. На 04.09.2001 ми беше първата сделка с акции на JDSU
Според мен основното нещо дето липсва на младия трейдър е опит. Не че другите работи като знания, личен пример от други хора, търпение, организация, рутина, парични средства не му/ѝ липсват, но те са по-скоро следствие от липсата на опит отколкото самостоятелна липса.
Опитът е необходим за установяване на връзка между трейдъра и пазарьът на подсъзнателно равнище, при което трейдърът развива фундаментално знание за пазарьът и започва да използва теоретичните знания по начина, по който могат да се използват успешно - за потвърдждение или отхвърляне на това, което вече знае в дадена пазарна ситуация. От това произтича спокойствие, емоциите стават почти изцяло приятни, организацията на деня по максимално ефективен начин става интуитивно и без съпротива под формата на мързел.
Язе още нямам изкарани две петилетки на пазарьът, някъде през 2011 година бастисах първата сметка - няколко часа след откриването ѝ, така че може да се брои за трейдърски ЧРД.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
hanuman (31-07-2020), gambletrade (31-07-2020), alba (31-07-2020), minkov (31-07-2020), Fafa (31-07-2020), L&T (31-07-2020), K_W (31-07-2020), Alex1977 (31-07-2020), Emil Enchev (09-08-2020), T'Ex (18-02-2021)
Въпросът какво липсва на начинаещия трейдър е доста интересен, но е трудно да се отговори еднозначно. Когато човек се захваща с нещо съвсем ново и непознато няма как да знае какво ще му потрябва. Валутната търговия е направена да изглежда много достъпна и лесна. Това обаче е нож с две остриета, защото когато навлизаш в нея чак тогава разбираш в какво блато затъваш. Аз съм към групата на начинаещите, но още не съм сигурна какво ми липсва. Просто трябва да мине доста време и да опозная напълно процесите, за да преценя от какво ще имам нужда, за да се справя успешно на финансовия пазар.
В идеални условия сигурно може да се каже че най-много за бързо развитие липсва ментор. А чисто теоретически липсват знания, които се придобиват само с опит. Пример за такова е да знаеш какво е възможно изобщо, защото в началото милионите изглеждат доста възможни. Само това ако можеше да знаеш сигурно ще съкратиш наполовина годините мъка...
Нищо не му липсва на начинаещия трейдър. Нахъсан е, уверен е, отделил е пари с които да започне .И воала...
Е те тогава започват да идват липсите: знания, часове, дни, години пред графиките, четене, учене и обясняване кое , как и защо. После пък излизат фундаменти, техника.
А виж ти колко простичко изглеждаше-бай-сел. И печелиш едни пари.
С други гуми нищо не му липсва докато не разбере какво му липсва И това разбиране става в микро стъпки и с много големи застои между тях.
Всъщност като се замислите във всеки един момент до най-дълбока старост трейдъра постоянно е убеден, че нищо не му липсва. Не е само при начинаещите. И чак когато стигне до ново ниво на познание, осъзнава, че това новото би трябвало да му е липсвало преди.