Emil Enchev (24-06-2021), nafets8008 (24-06-2021), Novak (24-06-2021)
Има в тази посока един тънък момент, че е добре да се направи една оценка на потенциала с който се разполага, отивайки в друга държава, относно образование, квалификации, реални знания и умения ...
С какво разполагам, така че да съм полезен там и да заема ниво в обществото позволяващо ми да се възползвам от стандарта. Т.е. какво реално мога да осребря от себе си.
Щото, ако реално не притежаваш нищо специфично, което да продадеш и ще работиш някакъв нискоквалифициран труд, ще мизерстваш кътайки всеки цент - мисля няма особен смисъл.
Добре е да има някакъв предварителен анализ на плюсове и минуси.
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
jssj (24-06-2021), semion (24-06-2021), hanuman (24-06-2021), minkov (24-06-2021), nafets8008 (24-06-2021), Нерегистриран (1)
Има си даже поговорка за подобни случаи: " По-добре Цар на село, отколкото пъдар в града". Малко хора го осъзнават това.Има в тази посока един тънък момент, че е добре да се направи една оценка на потенциала с който се разполага, отивайки в друга държава, относно образование, квалификации, реални знания и умения ...
С какво разполагам, така че да съм полезен там и да заема ниво в обществото позволяващо ми да се възползвам от стандарта. Т.е. какво реално мога да осребря от себе си.
Щото, ако реално не притежаваш нищо специфично, което да продадеш и ще работиш някакъв нискоквалифициран труд, ще мизерстваш кътайки всеки цент - мисля няма особен смисъл.
Добре е да има някакъв предварителен анализ на плюсове и минуси.
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
Emil Enchev (24-06-2021), semion (24-06-2021), minkov (24-06-2021), nafets8008 (24-06-2021), Novak (24-06-2021)
Мераклия съм за някое по екзотично местенце, Тайван примерно, или Тибет, Бутан. Още повече че близо две трети от доходите ни са онлайн, а дори и да не компенсираме останалата една трета, стандарта по тези места не е висок и няма да е проблем. Но половинката се дърпа, не ще, поне докато децата не станат самостоятелни, така че си кротувам засега, пък след време ще видим.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
semion (24-06-2021), minkov (24-06-2021), nafets8008 (24-06-2021), Novak (24-06-2021)
София вече е доста пренаселена, може би защото там има най-много работа, не знам. Като град не е толкова зле, все пак е нашата столица. 4 години съм учила там и си я харесвам, но не успях да остана там.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Може би по-добре ще е да изключиш Тайван от горепосочения списък, щото Тайван рано или късно ще се върне при майка си родината - континенталния Китай. Дори се появиха намеци в глобалната политика, че това по-скоро ще стане рано, отколкото късно. А на тебе, предполагам, не ти се живее в държава, управлявана от комунистическа диктатура... при това с китайска специфика...Мераклия съм за някое по екзотично местенце, Тайван примерно, или Тибет, Бутан. Още повече че близо две трети от доходите ни са онлайн, а дори и да не компенсираме останалата една трета, стандарта по тези места не е висок и няма да е проблем. Но половинката се дърпа, не ще, поне докато децата не станат самостоятелни, така че си кротувам засега, пък след време ще видим.
hanuman (24-06-2021), nafets8008 (24-06-2021), Novak (24-06-2021)
Още повече, ако си дойдеш с прилични за голям град доходи.
И пак стигаме до това, дали разполагаме с потенциал, който да ни даде възможност за нормален стандарт на живот.
Пък било то и в нашата си Родина ...
Че варианти има достатъчно и тук.
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
semion (24-06-2021), jssj (24-06-2021), nafets8008 (24-06-2021), Novak (24-06-2021), hanuman (24-06-2021)
Едва ли има човек, който би емигрирал от кеф, просто живота в България те принуждава да постъпиш така. Ако тук си имахме що годе добри доходи нямаше да ни минава през ума да искаме да живеем другаде.
Много е клиширан подобен начин на мислене.
Не се вкарвайте сами в матрицата.
Ако доходите са причината да се махнеш, то задала ли си си въпроса - защо са ти ниски?
И можеш ли нещо да направиш, ако да - какво и искаш ли да го направиш, та да промениш ситуацията?
При отговори - не, на горните въпросчета, то на какво основание очакваш нещо по-добро, отивайки в друга държава.
Няма абсолютно никаква логика.
От всеки, от който тук не става нищо, няма да става нищо и където и да се намира.
Много са простички нещата.
minkov (24-06-2021), Нерегистриран (2), semion (24-06-2021), nafets8008 (24-06-2021), Novak (24-06-2021), hanuman (24-06-2021)
Сметката е много проста - ако да кажем тук едно семейство има чист месечен доход 2к лева, ако иде в Германия за да постигне същия стандарт, който е имало тук трябва да има доход 4к Евро
Правиш сметка дали там със същото количество труд който влагаш тук ще можеш да изкараш 4к евро в германия или е по-добре тук да вдигнеш малко оборотите и да си вдигнеш стандарта
Държа да огбележа, че в Германия се дават 4К евро за много повече работа отколкото работа за която тук дават 2к лева
И всъщност повечето хора не издържат в Германия, щото не са свикнали да работят толкова много
На който не му се работи, ама иска да живее много добре да ходи при Димитров в Канада. Там става и с по-малко работа.
semion (24-06-2021), batDancho (24-06-2021), nafets8008 (24-06-2021), Novak (24-06-2021), hanuman (24-06-2021), Нерегистриран (2)