Когато четох мненията в политическите теми гледам, че много хора са недоволни и гневни. Та бихте ли емигрирали и при какви ибстоятелства или ако сте в чужбина: Бихте ли се върнали в БГ и при какви обстоятелства?
Когато четох мненията в политическите теми гледам, че много хора са недоволни и гневни. Та бихте ли емигрирали и при какви ибстоятелства или ако сте в чужбина: Бихте ли се върнали в БГ и при какви обстоятелства?
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Когато съм недоволен опитвам да променя дразнителя Живял съм в чужбина 90-те години на миналия век. Не е за мен, а и тук се оправям добре и се чувсртвам на място....Та не. Не бих емигрирал.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (15-07-2020), K_W (16-07-2020), КинО (16-07-2020), Нерегистриран (4), kypa (16-07-2020), William Gan (18-07-2020), Jack (20-07-2020), ndimitrov73 (12-09-2020), Lucky13 (12-09-2020)
По-далеч от Европа не съм стигал, но поне тук, на нашия континент съм посетил около 10 държави. Трябва от всичко да се опита. Емиграцията е сложно нещо. Зависи на колко години си, макар никога не е късно и никога не е рано да станеш емигрант. Според мен идеалният вариант е докато си млад да посетиш няколко държави през летните месеци и да поработиш. Събират се пари, завързват се контакти, прави се преценка къде какви възможности за реализация се разкриват.
Има цели региони у нас, които се издържат от сезонна работа. И това не е лош вариант за хора, които не искат трайно да напускат родните си места, но там нямат възможност за високи постоянни доходи.
Емиграцията много дава, но и много взема. Най-доволни от нея би следвало да са продажните ни политици. Без свежите пари, които се внасят пряко от емигрантите ни в чужбина ежемесечно, България щеше да изглежда още по-нещастно отколкото е в момента.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
minkov (15-07-2020), Fafa (15-07-2020), ndimitrov73 (15-07-2020), Lucky13 (16-07-2020), Нерегистриран (6), kypa (16-07-2020), Bibco (16-07-2020), William Gan (18-07-2020), Jack (20-07-2020)
Аз съм си мислила да отида и да пожевея в чужбина, но все по някаква причина се разубеждавам. Още повече, че камъкът си тежи на мястото и в чужбина винаги ще те гледат като чужденец. На този етап не бих.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (16-07-2020), balcon (16-07-2020), Нерегистриран (7), kypa (16-07-2020), William Gan (18-07-2020), Jack (20-07-2020), ndimitrov73 (12-09-2020)
Аз съм алергичен към комунистически партии и правителства. Няколко пъти ги издигаха, няколко пъти се опитаха с такива корупционни схеми, че ББ в светец сравнение с тях И накрая си казах " Ако живееш в кочина имаш два избора да станеш прасе или да напуснеш кочината. Аз избрах второто. Напуснах страната когато Станишев беше на власт. След това се радвах, че комунистите видяха власт доста време, но ето пак случай да се върнем 14 г назад когато напуснах скъпата Родина. И пак колело то се повтаря идват комундетата натоварят каручката с пари и после десните партии сърбат надрибеното. Нищо не се е променило. Дежа Вю.
Роналд Рейгън
Българите много обичат да мрънкат, да се оплакват, да завиждат и не оценяват това, което имат. Аз бих казал БЪЛГАРИЯ е СУПЕР ЯКА!
Не бих живят другаде, пътувал съм много, в Европа съм бил почти във всяка страна, извън Европа на не толкова места но на повечето континенти, има и много места които нямам желание да посещавам. Преди години близките ми се налагаше да пътуват много поради служебни ангажименти и покрай тях съм бил не много не популярни дестинации, където не знам кой би отишъл на туризъм.
Много от хората, които си мечтаят за Западна Европа и страните със висок стандарт просто не са пътували толкова и нямат реална редстава какъв е живота в другите страни.
gambletrade (16-07-2020), Нерегистриран (4), ndimitrov73 (16-07-2020), minkov (16-07-2020), kypa (16-07-2020), Bibco (16-07-2020), William Gan (18-07-2020), Jack (20-07-2020)
Борисов се изживява за Тато - негов личен учител. Чисто дясно в България няма. Има комунисти със сини фланелки, шалчета или шапки. Последните години, точно по времето на Борисов се товарят каручките с пари, а предстои да видим кой ще събира трохите след това.Аз съм алергичен към комунистически партии и правителства. Няколко пъти ги издигаха, няколко пъти се опитаха с такива корупционни схеми, че ББ в светец сравнение с тях И накрая си казах " Ако живееш в кочина имаш два избора да станеш прасе или да напуснеш кочината. Аз избрах второто. Напуснах страната когато Станишев беше на власт. След това се радвах, че комунистите видяха власт доста време, но ето пак случай да се върнем 14 г назад когато напуснах скъпата Родина. И пак колело то се повтаря идват комундетата натоварят каручката с пари и после десните партии сърбат надрибеното. Нищо не се е променило. Дежа Вю.
Повечето наши емигранти не са поели на дълъг път по политически причини. От Родината ги е прокудила немотията, без значение кой е бил на власт.
Проблема е, че навън в повечето случаи отношението към нас е такова, каквото е отношение ни към небългарите в нашата държава. Изключвам единиците високо образовани сънародници в чужбина.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Нерегистриран (11), minkov (16-07-2020), kypa (16-07-2020), Jack (20-07-2020), ndimitrov73 (12-09-2020)
Ама някак все искаме да сложим вината извън нас. Да има някакво "ТЕ", дето да е извън нас. "Немотията ги е прокудила"
Е добре де, ама нали на Борисов далавераджиите са от нас. Нали и на Станишев хората и на Доган и всички друга, са маскари, излязли от нашето село.
Та проблема е ВЪТРЕ в стадото, не вън/отгоре/встрани/отляво или отдясно. Който и да ни управлява, все се стига до момент, в който не го искаме, тръгваме с камЪнье да го сваляме.
И като дойдат новите ги псуваме, ама звъним на лелинчо, че той е гъст с ОНЯ, дето е на ДРУГИЯ личен шофьор.
Пред катаджията се чудим какво да правим ся,
По разни институции се търсят заобиколки и вратички, имаме човек тук/там, ако нямаме търсим щото ние не сме кой да е и не върви да минаваме по общия ред.
Теглим бръз кредит да си купим най-новия телефон, не му знаем всичките възможности, ама е важно да е последния модел.
Каряаме 15 годишен Фолксваген Файтон за 5К, ама никога няма да си купим нова Дачия.
В чужбина мием чинии/ работим в склад на ььььь.сом/ берем ягоди/ разнасяме пратки/работим на поточна линия ... ама като се върнем се държим сякаш Гугъл и Амазон са наши.
Никога не съм мислил за емигриране. Изброеното ме кефи
K_W (16-07-2020), gambletrade (16-07-2020), Нерегистриран (15), minkov (16-07-2020), kypa (16-07-2020), balcon (16-07-2020), Lucky13 (17-07-2020), Jack (20-07-2020), ndimitrov73 (12-09-2020)
България, се развива много по-бързо от другите Европейски държави, до голяма степен защото има а наваксваме, но нещата през последните десетилетия бързо стават по-добри и в много отношения дори изпреварват. Има условия за бизнес, можеш да живееш добре с много по-малко пари.
София е мног по-чист град от доста други европейски градове, транспорта е много по-добре уреден, няма чернокожи хора, които да те дърпат по улиците за да ти искат пари като в Париж, няма клошари, които да спят на стълбите на парламента като в Брюксел, билетчето за метрото не е 15 лв като в Лондон и чаша бира не e 20 лв като в Дания(да не говорим за метереологичните особености), нито пък тъпчеш спринцовки и боклуци и усещаш зловонни миризми като в Рим или Дъблин. Хубаво е човек да пътува, хубаво е а види други места и ако може да придобие представа как живеят в другите страни, но има и много което да ни харесва тук.
gambletrade (16-07-2020), КинО (16-07-2020), Нерегистриран (13), semion (16-07-2020), ndimitrov73 (16-07-2020), minkov (16-07-2020), jivko78 (16-07-2020), kypa (16-07-2020), balcon (16-07-2020), Bibco (16-07-2020), Jack (20-07-2020)
Хубаво е вярвам ти. Ама тогава защо хората не виждат това. А стачкуват. И добре го описваш. Но това стана когато в държавата се въведе някакъв ред. Сега виждам, че отново идва анархията на власт у всичко което описваш, че го няма ще се появи скоро. И смятам, че много скоро ще има нова вълна емигранти които им е писнало като мен. Защото нашето хоро в политиката е едно напред две назад. Затова и пуснах тази тема: Какво трябва да стане за да емигрирате?България, се развива много по-бързо от другите Европейски държави, до голяма степен защото има а наваксваме, но нещата през последните десетилетия бързо стават по-добри и в много отношения дори изпреварват. Има условия за бизнес, можеш да живееш добре с много по-малко пари.
София е мног по-чист град от доста други европейски градове, транспорта е много по-добре уреден, няма чернокожи хора, които да те дърпат по улиците за да ти искат пари като в Париж, няма клошари, които да спят на стълбите на парламента като в Брюксел, билетчето за метрото не е 15 лв като в Лондон и чаша бира не e 20 лв като в Дания(да не говорим за метереологичните особености), нито пък тъпчеш спринцовки и боклуци и усещаш зловонни миризми като в Рим или Дъблин. Хубаво е човек да пътува, хубаво е а види други места и ако може да придобие представа как живеят в другите страни, но има и много което да ни харесва тук.
Роналд Рейгън