• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Форекс за начинаещи
    • В търсене на ГРААЛА Грешки на начинаещите, част IV

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: В търсене на ГРААЛА Грешки на начинаещите, част IV

+ Отговор в тема
    Страница 17 от 17 ПървиПърви Предишно ... 7 15 16 17
    Резултати от 161 до 169 от общо 169
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 07-12-2022 22:33 #161 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Като стана дума за светия граал нека споделя аз какво смятам за него специално за областта на форекса. Според мене всеки трейдър, който печели толкова пари от търговия на валутния пазар, че да може да се издържа в една или друга степен се е докоснал до граала. Всичко това го казвам съвсем образно разбира се. Истина е, че когато човек не гледа сериозно на възможността да печели пари от форекс, то доста му върви в търговията. Логично е когато ти е важно да печелиш да се проваляш бързо. Естествено това не са задължителни норми, но поне при мене така се получава на практика и никак не е приятно. Например на демо сметка почти нямам грешни сделки. Дори съвсем скоро си правих експерименти и пусках поръчки и на реална и на демо сметка. На реалната сметка с големи мъки и нерви спечелих около 5 долара, а на демото с лекота и почти без да го наглеждам "прибрах" над 150 долара. Какво направи тази разлика в постиженията ми (ако мога така да ги нарека тези мои печалби) на двата форекс акаунта? Всеки би казал, че липсата на напрежение и страх от загубата при демо сметката дава лекотата да се търгува правилно. Все едно на реалната сметка някой те е оковал във вериги. Не мисля, че е така и го казвам с чиста съвест, защото проблема при мене е друг. Просто става дума за пари и то за много пари. Едно е на реалната сметка да се търгува с 40-50 долара (хайде нека да са 100 дори) и съвсем друго на демото да разполагаш с поне 10 бона. Голямата сметка дава свободата да се търгува с много по-отдалечени стопове и освен това може малко да се завиши обема на сделките. Така дори при близки движения човек може да прибере някакви пари. А всяка печалба дава допълнителна увереност и това е най-малкото. Напоследък често си мисля дали има хора, които печелят толкова добре от форекс, че да се издържат спокойно месец след месец. Имам предвид хора тука във форума или изобщо български трейдъри. При това такива трейдъри, които са започнали да трупат капитала си от валутната търговия. Защото ако човек наследи милиони лесно може да вложи част от тях във форекс, но това не се брои.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

2. Следните 12 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

balcon (08-12-2022), Нерегистриран (10), Lucky13 (14-03-2023)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 08-12-2022 10:39 #162 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      balcon
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      balcon не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите Аватара на balcon
      Начислени плащания
      1,652.35 USD
      Благодарности
      8 527
      Благодарили са му 14 261 Пъти в
      3 218 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      След не малко години на форекс пазарите съм стигнал до извода, че всичко е психология, която няма научаване. Ние сме хора, не алгоритми, а в повечето случаи трябва да се борим за няколко пипса печалба именно с алгоритми. Това не трябва да ни отчайва. Със сигурност и те имат слаби места, но в много отношения ни превъзхождат. Следят без емоция за пазарите 24/5, при крипто пазарите 24/7 само срещу ток за 10 лв. на месец. Търпеливи са - следват зададената стратегия до край, без значение какъв е той. Ние това не го можем. Аз се опитвам да комбинирам най-доброто от тях, алгоритмите, с опита, който съм натрупал до момента. Имам няколко експерта, които следят за тренд обръщащи фигури, други, които сами чертаят тренд линии, трети, които следят баланса по сметката и затварят, когато определен процент печалба или загуба бъде достигнат.
      Пазарите са непредвидими и неповторими, защото историята никога не се повтаря с точност, но до известна степен "се римува" с предходни събития. Стратегия, която ми носи печалба от известно време е нещо като теория на хаоса, без да е съвсем хвърляне на зарче. Търгувам четен брой валутни двойки на основни валути с USD и няколко от по-известните кросове - EURCHF и EURGBP например. Спреда е нисък, трендовете не са толкова дълги и затормозяващи като при GBPCAD например. Отварям сделки с минимален обем на поне 10 валутни двойки. Спазил съм поне някакво минимално изискване за вход - например пробив на МА200 на поне М30, неуспешен тест на съпротива на Н4, червена или синя стрелка на някой от индикаторите, които следя. Стоп не ползвам. Задавам примерно 5% печалба и 35% загуба на експерт, който следи баланса, а аз следя как се развиват позициите. Печалбите са минимални и понякога отнема седмица, докато нещо се случи. Ако има събитие, експерта изпраща емайл. Тънкия момент е например дълго ози да се комбинира с късо киви, ако съм си харесал да купя EURUSD, задължително продавам GBPUSD и т.н. според това, коя двойка с коя корелира. Идеята не е да се спечели много от тази система. Идеята е да имам отворени позиции. Аз поне по-лесно се ориентирам на пазара през отворени позиции. Така примерно виждам, че цяла седмица помпят долара преди важна новина, изчаквам да мине новината и тогава влизам с "правилния" обем в "правилната" сделка и дори и тогава се случва обратно на очакваното.
      Светия граал се крие в търпението.
      Последна редакция от balcon : 08-12-2022 на 11:13
      ... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
      Одобрена
      GBPCAD Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Следвайте ръководството на успелите! Печелете пари с ИнстаФорекс.

5. Следните 10 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:

minkov (08-12-2022), Нерегистриран (7), ontar (11-03-2023), 100 (14-03-2023)

6. 11-03-2023 18:35 #163 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от balcon Виж мнението
      След не малко години на форекс пазарите съм стигнал до извода, че всичко е психология, която няма научаване. Ние сме хора, не алгоритми, а в повечето случаи трябва да се борим за няколко пипса печалба именно с алгоритми. Това не трябва да ни отчайва. Със сигурност и те имат слаби места, но в много отношения ни превъзхождат. Следят без емоция за пазарите 24/5, при крипто пазарите 24/7 само срещу ток за 10 лв. на месец. Търпеливи са - следват зададената стратегия до край, без значение какъв е той. Ние това не го можем. Аз се опитвам да комбинирам най-доброто от тях, алгоритмите, с опита, който съм натрупал до момента. Имам няколко експерта, които следят за тренд обръщащи фигури, други, които сами чертаят тренд линии, трети, които следят баланса по сметката и затварят, когато определен процент печалба или загуба бъде достигнат.
      Пазарите са непредвидими и неповторими, защото историята никога не се повтаря с точност, но до известна степен "се римува" с предходни събития. Стратегия, която ми носи печалба от известно време е нещо като теория на хаоса, без да е съвсем хвърляне на зарче. Търгувам четен брой валутни двойки на основни валути с USD и няколко от по-известните кросове - EURCHF и EURGBP например. Спреда е нисък, трендовете не са толкова дълги и затормозяващи като при GBPCAD например. Отварям сделки с минимален обем на поне 10 валутни двойки. Спазил съм поне някакво минимално изискване за вход - например пробив на МА200 на поне М30, неуспешен тест на съпротива на Н4, червена или синя стрелка на някой от индикаторите, които следя. Стоп не ползвам. Задавам примерно 5% печалба и 35% загуба на експерт, който следи баланса, а аз следя как се развиват позициите. Печалбите са минимални и понякога отнема седмица, докато нещо се случи. Ако има събитие, експерта изпраща емайл. Тънкия момент е например дълго ози да се комбинира с късо киви, ако съм си харесал да купя EURUSD, задължително продавам GBPUSD и т.н. според това, коя двойка с коя корелира. Идеята не е да се спечели много от тази система. Идеята е да имам отворени позиции. Аз поне по-лесно се ориентирам на пазара през отворени позиции. Така примерно виждам, че цяла седмица помпят долара преди важна новина, изчаквам да мине новината и тогава влизам с "правилния" обем в "правилната" сделка и дори и тогава се случва обратно на очакваното.
      Светия граал се крие в търпението.
      Това е точно така и ти си много прав, че на финансовия пазар всичко опира до психологията. Бих добавил че е критично важна психологията на конкретния човек и това няма как да се промени с никакви обучения, знания и трупане на опит. Казвам това и предварително знам, че ще има хора, които ще ме контрират как когато човек натрупа знания и опит пред графиката това автоматично ще му промени и психологическата нагласа. Аз обаче не съм склонен да се съглася, защото има едни така наречени поведенчески качества, които са част от характера на човека. Те си идват по рождение и си остават непроменени докато човек съществува на този на свят. Ето на мене ми липсва търпение и така съм от дете. Казвали са ми много пъти, че това не е добро качество и аз съм си патил не един път точно поради прекаленото ми желание да стават бързо нещата. Добро или лошо аз това свое качество няма как да го променя, защото така съм създаден преди повече от половин век. Дори е вредно за моето здраве да се правя на търпелив човек, защото тогава задържам емоциите и желанията си вътре в себе си и това образно казано ме изгаря. Други качества, които са важни за успешна форекс кариера са постоянство и дисциплина. Не знам защо ги слагат заедно, но така съм ги срещал на много места в обучителни текстове и видеа? За първото нямам равен и харесам ли нещо съм постоянен до крайност и мога да загърбя всичко останало (дори личен комфорт) за да гоня реализация и успех в дадената област. Дисциплината обаче в никакъв случай не ми е силно качество и това пак се дължи на психологическата постройка на моята личност. Просто аз обичам да импровизирам и по принцип съм доста комбинативен човек, а прекалената диспиплина в определени моменти пречи човек да е импулсивен. Дали е грешка във форекс да се проявява импусливност е хубав въпрос, за който аз имам лесен отговор. Занимавам се с валутна търговия на първо място за да се забавлявам и е логично да няма място за дисциплина и друго подобно спартанство.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      GBPCAD Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

7. Следните 6 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (6)

8. 14-03-2023 15:39 #164 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      След не малко години на форекс пазарите съм стигнал до извода, че всичко е психология, която няма научаване. Ние сме хора, не алгоритми, а в повечето случаи трябва да се борим за няколко пипса печалба именно с алгоритми. Това не трябва да ни отчайва. Със сигурност и те имат слаби места, но в много отношения ни превъзхождат. Следят без емоция за пазарите 24/5, при крипто пазарите 24/7 само срещу ток за 10 лв. на месец. Търпеливи са - следват зададената стратегия до край, без значение какъв е той. Ние това не го можем.
      Всъщност положението е дори по-малко отчайващо отколкото го описваш...поне в този аскпект. Роботите имат много предимства, но с тези предимства идват и още повече ограничения. Ще дам няколко примера .... защо все още нямаме робот, който да кара кола като човек? Технически погледнато, ако ще и обективно да го наречем, робота може да бъде много по-добър от човека, няма настроения, пърформънса му е идентичен всеки ден и всяка минута, може да реагира по-бързо и да се саморегулира по-точно нязависимо от ситиацията и т.н. Всичко звучи страхотно.....като за рекламна брошура. На пътя и и на пазарите обаче всяка секунда ситуацията е уникална, не съществуват две еднакви позиции или два еднакви сетъпа. За робота 0,1 пипса са проблем, човека не ги вижда. Човека може да вижда фигури и сетъпи и да разпознава без да е притеснен от дребни промени в конкретната картина, която пазара рисува, робота изисква примитивни правила и условия за да може да разпознае нещо, което е елементарно за човешкото око. Човека управляваш автомобил не се притеснява от всяко камъче и или неравност на пътя, както и решенията му могат да бъдат взети "автоматично", което определение се очаква да се асоцира с робота парадоксално нали?
      Аз се опитвам да комбинирам най-доброто от тях, алгоритмите, с опита, който съм натрупал до момента.
      В това е истината вероятно, но както сме коментирали в повечето теми, роботите обикновено не се пишат с идеята да копират ръчна търговия и идеи, а за да екслоатират конвейрните възможности, което имат като предимство. Общо взето съвсем други идеи се екслоатират, което всъщност е още една причина да не може да се направи директен паралел между двете...

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

9. Следните 11 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

REDA (14-03-2023), Lucky13 (14-03-2023), minkov (14-03-2023), Нерегистриран (8)

10. 14-03-2023 19:04 #165 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Между другото за колите и роботите не си прав. Поне пт 3-4 години - не помня точно от кога - има разработени ботове, които шофират безпроблемно и безгрешно и към настоящия момент разработките и експлоатацията на тези ботове е спряно единствено по етични съображения. Това между другото е много интересен морален и етичен проблем свързан с автоматизацията и за момента няма предложено разумно решение.

Печелете пари, без да напускате дома си.

11. Следните 8 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

100 (14-03-2023), Нерегистриран (7)

12. 14-03-2023 19:43 #166 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Между другото за колите и роботите не си прав. Поне пт 3-4 години - не помня точно от кога - има разработени ботове, които шофират безпроблемно и безгрешно и към настоящия момент разработките и експлоатацията на тези ботове е спряно единствено по етични съображения. Това между другото е много интересен морален и етичен проблем свързан с автоматизацията и за момента няма предложено разумно решение.
      Предполагам си виждал реалната имплементация на Тесла? Друго, което да е достигнало до пазара няма, вероятно с причини и то за съжаление наистина не мисля, че са от морално естество. Теслата може да се кара сама, но е все едно я кара шофьор на 2 месеца от книжка, необходима е ръчна намеса за да си адекватен на пътя. Точно същата аналогия може да се приложи спрямо ръчната и автоматизираната търговия, логически автоматизираната е по-напреднала, предлага повече (и е далеч по-изкушаваща за мен както и за почти всички само мога да спекулирам...). Обаче големия проблем, е че сетъпите на пазара са прекалено различни и за да се приложи някаква логика за търговия адекватно трбява да се филтрират подробностите и да остане чиста обективна картина. Робота е всъщност натурално базиран на работа с подробности.

Това не значи, че с робот не може да се печели разбира се, но значи може би друго - роботите НЕ са подходящи за атоматизация на ръчна стратегия по горните причини. На няколко пъти сме дискутирали и на мен винаги ми е било интересно защо почти няма роботи, които да се ползват по такъв начин, но всъщност това е причината, че просто не се получават. А ако се направи нещо, което да експлоатира допълнителните възможности на автоматизацията - повече входове, по-точени входове, по-точно изпълнение, по-кратки и малки позиции и т.н. вероятно шанса за успех е далеч по-добър. С други думи нишата е различна и едното и другото не са пряко сравними методи. Претегляйки предимствата и недостатъците в един момент може да излезе, че робота не е допълнение към основната търговия (или обратното), а ще иска отделно да бъде свършено огромно количество работа. Това предполага, че на даден етап трбява да се вземе решение къде да се насочат усилията...години са по единия или другия път.

Одобрена

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

13. Следните 8 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (8)

14. 14-03-2023 19:50 #167 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Предполагам си виждал реалната имплементация на Тесла? Друго, което да е достигнало до пазара няма, вероятно с причини и то за съжаление наистина не мисля, че са от морално естество. Теслата може да се кара сама, но е все едно я кара шофьор на 2 месеца от книжка, необходима е ръчна намеса за да си адекватен на пътя. Точно същата аналогия може да се приложи спрямо ръчната и автоматизираната търговия, логически автоматизираната е по-напреднала, предлага повече (и е далеч по-изкушаваща за мен както и за почти всички само мога да спекулирам...). Обаче големия проблем, е че сетъпите на пазара са прекалено различни и за да се приложи някаква логика за търговия адекватно трбява да се филтрират подробностите и да остане чиста обективна картина. Робота е всъщност натурално базиран на работа с подробности.

Това не значи, че с робот не може да се печели разбира се, но значи може би друго - роботите НЕ са подходящи за атоматизация на ръчна стратегия по горните причини. На няколко пъти сме дискутирали и на мен винаги ми е било интересно защо почти няма роботи, които да се ползват по такъв начин, но всъщност това е причината, че просто не се получават. А ако се направи нещо, което да експлоатира допълнителните възможности на автоматизацията - повече входове, по-точени входове, по-точно изпълнение, по-кратки и малки позиции и т.н. вероятно шанса за успех е далеч по-добър. С други думи нишата е различна и едното и другото не са пряко сравними методи. Претегляйки предимствата и недостатъците в един момент може да излезе, че робота не е допълнение към основната търговия (или обратното), а ще иска отделно да бъде свършено огромно количество работа. Това предполага, че на даден етап трбява да се вземе решение къде да се насочат усилията...години са по единия или другия път.
      Гугъл има много сериозна разработка по въпроса и тя си шофира без проблем.
      Моралният проблем е какво да се прави в екстремна ситуация - примерно неизбежна катастрофа - значи бота изключително бързо оценява вероятностите за правилен изход от ситуацията но моралния въпрос който възниква е как да реагира - така, че да запази пътниците в колата, ткаа, че да запази пътниците в другите автомобили или да запази пешеходците - моралния въпрос е на кое от всички неща да се даде приоритет - е този въпрос няма отговор

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

15. Следните 6 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Звездолин2 (13-11-2023), Нерегистриран (5)

16. 14-03-2023 20:00 #168 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Гугъл има много сериозна разработка по въпроса и тя си шофира без проблем.
      Моралният проблем е какво да се прави в екстремна ситуация - примерно неизбежна катастрофа - значи бота изключително бързо оценява вероятностите за правилен изход от ситуацията но моралния въпрос който възниква е как да реагира - така, че да запази пътниците в колата, ткаа, че да запази пътниците в другите автомобили или да запази пешеходците - моралния въпрос е на кое от всички неща да се даде приоритет - е този въпрос няма отговор
      Това е тема също спор няма, но на още по-ниско ниво - необходимо е да се свали "пърформънса" на робота шофьор или с други думи да се движи бавно и супер сигурно на хартия. Робота не може да реагира правилно ако "види" произволно промени по пътя, малки предмети, ремонти и т.н. Робота паркира ок, но мъчително бавно. Такива неща, за да може изобщо да работи се правят големи компромиси с крайния резултат, както и риска от технически проблеми не може да бъде окачествен. Технологията се опитва, но на пътя трудно ще има парално и роботи и хора, за да работи системата лесно и ефективно ще трбява да е едното или другото....или да подновим темата след още няколко десетилетки. Общо взето асоциацията с трейдинга е пълна...

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

17. Следните 7 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (14-03-2023), Нерегистриран (6)

18. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    19. 22-12-2023 15:08 #169 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      heavencloser не е на линия
      Дилър
      Не е зададено настроение

heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      396
      Благодарили са му 233 Пъти в
      95 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      който е гледал МАТРИЦАТА има един японец там-КЛЮЧАРЯТ ....той им казва коя е вратата и владее входът към БЪРЗИЯ ДОСТЪП -КОРИДОРЪТ......СЕГА ЩЕ ВИ РАЗКАЖА НЕЩО ДЕТ И АЗ НЕ ПОВЯРВАХ КАТО ГО ВИДЯХ!!!....

иМА ИНСТРУМЕНТ 70% НЯКЪДЕ от времето всеки ден по едно и също време -прави едно и също нещо ,в определена сесия.....върнах се до началото на годината по 30-минутката и защо не записвах всеки ден какво прави ама кат мине РОЖДЕСТВО заедно ще го видим пак......тогава ще ви го кажа,малко е капризен но вече няма скрито за мен...само фундамента е крив ...затова ми трябва фундаментаджия да каже =SELL IT ...OR BUY IT!!!...от там нататък сканирам малките фреймове.....накъде ще зацепи...прави кофти връщания....но ще му намерим цаката.....след празника ще гледаме всички заедно....предимно е СЕЛЛ там.......

няма невъзможни неща.....има само време за изпълнението им =ако нещо за мен не мога да го разгадая бързо в дълбочина -малко ми тябва около 7% от него.....не се занимавам....значи няма да стане не се напъвам там дето не върви.....трейдинга е изключение от това ,което казах...доста се замотаха нещата ,ама приемам ,че така е било предвидено преди всички времена....и точка!!!...аз не знам нищо....

ВИКА: В ЕДНАТА РЪКА ДЪРЖЕШЕ СВЕТЛИНАТА (ТЕБИШИРЪТ) В ДРУГАТА =ТЪМНИНАТА (ГЪБАТА )....и разцепи мрака на Вселената....ще има занулени хора и те ще са сред най-умните тук,ще има и такива дето не са сред живите и са били много умни....поне така ги водят...но и те са били излъгани....и животът им е бил почти напразен ,но дали е така ....аз не мога да потвърдя още-не съм сигурен никак тук....и не знам......

това е за сега -дес се видях с Отецът на ХРАМЪТ ГОСПОДЕН ...там където живея ...два пъти се видяхме и ме изненада приятно-той бил инвеститор в акциий.....няма случайни неща....утре сутрин ще продължим за това ,което трябва да говорим...но то е между нас...но и с вас споделих много вече.....защо да се срамуваме -КОЙ ТИ КАЗА ЧЕ СИ ГОЛ?? АДАМЕ???......пример само.........
      http://www.youtube.com/watch?v=MyYNSkDBY8w

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

20. Следните 6 потребители изказват благодарности на heavencloser за полезния пост:

Нерегистриран (6)

+ Отговор в тема
    Страница 17 от 17 ПървиПърви Предишно ... 7 15 16 17
    Бърза навигация Форекс за начинаещи   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти