Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И яз съм оптимист. Не съм станал милионер, ама още си ме държи тръпката. Па граала за всекиго е нещо различно, моя ПА си е най надежден, ама за мене си. То всичко е според психонатурата на чивяк. Важно е чивяк да победи себе си, своите слабости, съблазни, химери. Да разбере че чудеса на този свят не стават лесно, за всичко си требе труд. Спомням си първата си сделка на реал, некога, затворих на 18 цента печалба и им се радвах като малко дете. 18 цента, ама истински, бех направил дупка във световната финансова система. Радвайте се и на малкото и не ламтете за милионите от тотото!Граал съществува,и дори знам името му,което се състои от две думи ПА.
Който успее да го разбере и усвои тънкостите на този начин на търговия,наистина може да стане милионер от трейдинг.Наред с това трябва да се усвоят и други неща,но с това трябва да се започне.Това,е за който иска да стане професионален търговец другите начини на търговия са за запълване на времето и чешане на егото.Това е първата стъпка и трябва много труд,четене,мислене гледане на графики,анализиране и търгуване най добре на реална сметка,така се учи човек най добре като реално се сблъсква със страха и алчността.Знам,че много няма да са съгласни с написаното,но затова е форум,да има и оптимистични постове,а не само песимизъм.Още в началото на зараждането на търговията,търговците са търгували само по движението на цената,ръчно са вписвали котировките в бележници и въз основа на тези записки от различните сесии са взимали решения.Така,че четете,учете,и мечтайте мечтите понякога се сбъдват
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Така е Жоре, задължително трябва да умеем да си оценяваме постигнатото. Но текущите ни успехи, и неуспехи, не трябва да ни спират да търсим начини за следващо развитие. Иначе няма да има прогрес. Трябва много желание, много труд, често и много лишения и компромиси (справка - темата за цената, на колегата K_W), но само така можем да изкачваме стълбичката. Просто всеки трябва да намери здравословния за него баланс. Без този баланс винаги ще се залитне в някоя крайност, което е предпоставка за провал. А надолу пътя е супер бърз и лесен ...
Всеки има своята гледна точка и аз нямам нищо против да им градивна критика и препоръки. Това винаги е много полезно дори да не се съобразя на 100 процента. Аз все пак си гоня моя граал или по-правилно казано моето разбиране за форекс граал. Вероятно за всеки това е различно и е съвсем логично.
Важното е човек да може да се чуи от грешките НА ДРУГИТЕ, защото иначе процесът е много мъчителен и бавен, като трудно може да ти стигнат времето и парите, за да постигнеш нещо. Хубаво е и човек да не е много наивен, защото пак ще трябва доста да страда по пътя към печелившият трейдинг.
Аз лично не държа сам да си допускам грещките и съм се учил от много места прилагайки критично мислене в процеса. Затова и не съм бил потърпевш от никакви скамове, загубил съм само дребни суми в процеса на обучение, които са били лесни за наваксване.
Условно разделям хората на три категории според способността им да се учат от грешки: 1. Хора, коите се учат от чужди грешки /доста рядко срещани екземпляри/. 2. Хора, които се учат от собствените си грешки /50:50/. 3. Хора, които не се учат нито от чужди, нито от собствени грешки /доста често срещани екземпляри/.Важното е човек да може да се чуи от грешките НА ДРУГИТЕ, защото иначе процесът е много мъчителен и бавен, като трудно може да ти стигнат времето и парите, за да постигнеш нещо. Хубаво е и човек да не е много наивен, защото пак ще трябва доста да страда по пътя към печелившият трейдинг.
Аз лично не държа сам да си допускам грещките и съм се учил от много места прилагайки критично мислене в процеса. Затова и не съм бил потърпевш от никакви скамове, загубил съм само дребни суми в процеса на обучение, които са били лесни за наваксване.
Сигурно ти е точна класификацията. Всеки съзнателен човек може да избере от коя група да е. Тези от третата нямат никавъ шанс за успех в трейдинга, че и във всички други житейски дейности.Условно разделям хората на три категории според способността им да се учат от грешки: 1. Хора, коите се учат от чужди грешки /доста рядко срещани екземпляри/. 2. Хора, които се учат от собствените си грешки /50:50/. 3. Хора, които не се учат нито от чужди, нито от собствени грешки /доста често срещани екземпляри/.
semion (12-06-2020), Нерегистриран (7), minkov (12-06-2020), alba (13-06-2020), Emil Enchev (13-06-2020), gazaro (14-06-2020)
K_W, да ти обясня и за демото. Ти казваш, че научно било доказано нещо за него. Аз обаче не виждам разлика в котировките и условията между демо и реална сметка. И на демото ако сложиш стоп ти го удрят и ако сбъркаш посоката инкасираш загуба. Може би е важна нагласата. Аз например сега гледам много сериозно на демото, защото чрез него мога да стигна до реално финансиране. Не мисля, че това с финансирането е схема. Нека ти обясня малко по-подробно. За да финансира определени трейдъри фирмата им предлага да минат проверка като търгуват с нейна сметка. За целта си плащат такса, която варира в зависимост от сумата в сметката. Следи се стриктно за изпълнението на определени условия и ако не ги покриеш изгаряш и си губиш таксата съответно. Тука се явява това момче, което е съгласно да покрие таксата на дадени хора. Само че докато се стигне до това се минава през цели три демо проверки от по минимум 10 дни. Значи минимум един месец му търгуваш на демо, за да му покажеш, че заслужаваш да ти плати таксата. При това условията са доста рестриктивни. Нали не си представяш, че отваряш една сделка с голям обем и чакаш да излезе на печалба? Тука се иска всеки ден да си на печалба или както се е изразил спонсорът - "искам от тебе 10 силни дни търгуване". Значи никак не е лесно в рамките на един месец всеки ден да си на печалба. При това да гледаш тя да е горе долу на близки нива, защото изрично не се препоръчват удари в едни дни и слабо скалпиране в други. Не може да си позволиш големи рискове, защото ако паднеш под определена сума като загуба дори да си с отворена поръчка системата засича непозволен драудаун и те дисквалифицира. Така че хич не са лесни нещата.
K_W (13-06-2020), Нерегистриран (14), Emil Enchev (13-06-2020), Kjati (13-06-2020), gazaro (14-06-2020)
Демото е различно, защото търговията с релани средства активира различни центрове в мосъка и от там поведението и реакциите на търгуващият са съвсем различни, съответно и резултатите.K_W, да ти обясня и за демото. Ти казваш, че научно било доказано нещо за него. Аз обаче не виждам разлика в котировките и условията между демо и реална сметка. И на демото ако сложиш стоп ти го удрят и ако сбъркаш посоката инкасираш загуба. Може би е важна нагласата. Аз например сега гледам много сериозно на демото, защото чрез него мога да стигна до реално финансиране. Не мисля, че това с финансирането е схема. Нека ти обясня малко по-подробно. За да финансира определени трейдъри фирмата им предлага да минат проверка като търгуват с нейна сметка. За целта си плащат такса, която варира в зависимост от сумата в сметката. Следи се стриктно за изпълнението на определени условия и ако не ги покриеш изгаряш и си губиш таксата съответно. Тука се явява това момче, което е съгласно да покрие таксата на дадени хора. Само че докато се стигне до това се минава през цели три демо проверки от по минимум 10 дни. Значи минимум един месец му търгуваш на демо, за да му покажеш, че заслужаваш да ти плати таксата. При това условията са доста рестриктивни. Нали не си представяш, че отваряш една сделка с голям обем и чакаш да излезе на печалба? Тука се иска всеки ден да си на печалба или както се е изразил спонсорът - "искам от тебе 10 силни дни търгуване". Значи никак не е лесно в рамките на един месец всеки ден да си на печалба. При това да гледаш тя да е горе долу на близки нива, защото изрично не се препоръчват удари в едни дни и слабо скалпиране в други. Не може да си позволиш големи рискове, защото ако паднеш под определена сума като загуба дори да си с отворена поръчка системата засича непозволен драудаун и те дисквалифицира. Така че хич не са лесни нещата.
Тези фирми които "дават пари" по описаният от теб начин са обикновенни измамници на дребно, чиято цел е единствено да ти приберат таксата. Това е 100% сигурно, че ще се случи защото условията им са невъзможни за покриване дългосрочно. Те знаят това и просто те чакат да се загубиш. Критериите им са непосилни не само за начинаещи но и за опитни и професионални трейдъри. С разликата че опитните не се хващат толкова лесно на залъгалките, защото са наясно как седят нещата в трейдинга.
Ти пишеш затова как този човек ще ти покрие таксата от седмици, писа и как имало "съкратена програма с плащане". За мен е очевидно, че просто те разиграват, докато не се склониш сама да си платиш таксата , която те чакат да си приберат.
alba (13-06-2020), Нерегистриран (7), Emil Enchev (13-06-2020), gazaro (14-06-2020)
Да се учиш от грешките си освен, че е бавно и мъчително ,не е и съвсем лесно да се направи, защото грешката първо трябва да се разбере,като си фалираш сметката с една или две позиции,пък решаваш, че е станало щото си сложил стоп,следващия път пак с убийствен обем пак фалит,ама пък грешката била, че излезли новини за които не си знаел,и така десетина пъти докато се усетиш че първо трябва да намалиш обема,и то наполовина демек на около 20-30% и после 5 години търсиш система която да издържи на тоя риск.Та преди ученето от грешките е разпознаването им.Важното е човек да може да се чуи от грешките НА ДРУГИТЕ, защото иначе процесът е много мъчителен и бавен, като трудно може да ти стигнат времето и парите, за да постигнеш нещо. Хубаво е и човек да не е много наивен, защото пак ще трябва доста да страда по пътя към печелившият трейдинг.
K_W (13-06-2020), Emil Enchev (13-06-2020), Нерегистриран (11), gazaro (14-06-2020)