• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Бектестване

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Бектестване

+ Отговор в тема
    Страница 3 от 25 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 5 13 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 21 до 30 от общо 242
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 20-05-2020 18:58 #21 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Моля, изберете категория: - Откажи
      K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Аз да поставя един такъв въпрос: аз вярвам на тестовете, ама вие как вярвате на тестове като повечето сте убедени, че е по-голяма далавера да се търгува с плаващ спред, а всички тестове са с фиксиран, или може да се тества и с плаващ спред ама аз не съм наясно?
      Може да се тества с плаващ спред и дори слипидж. Така или иначе фиксираният спред е пъти, 5-6 пъти по-висок. Предвид това колко е трудно да намериш значим едж, фиксирания спред вкарва в графата губещи голяма част от трейдърите, които иначе биха печелели само с плаващ. Аз тествам с фиксиран, но поне двойно по-висок от средния плаващ и съм сравнявал тестовете с лайв и то върху месеци и години. В реални условия имам печеля повече отколкото на бектест. Тествам с фиксиран, защото така имам по малко променливи и мога по точно да преценя еджа на систеамата. Това може да не е валидно за всички видове системи.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

2. Следните 11 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (20-05-2020), gazaro (24-05-2020), Нерегистриран (9)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 20-05-2020 19:00 #22 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      По принцип най-добре е да тестваш при същите условия при които се каниш да търгуваш, ама понеже не става, аз съм избрал обратния всриант - да търгувам при условията при които съм тествал.
      Затова и търгувам при брокер с фиксиран спред.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

5. Следните 8 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

K_W (20-05-2020), gazaro (24-05-2020), Нерегистриран (6)

6. 20-05-2020 19:05 #23 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Може да се тества с плаващ спред и дори слипидж. Така или иначе фиксираният спред е пъти, 5-6 пъти по-висок. Предвид това колко е трудно да намериш значим едж, фиксирания спред вкарва в графата губещи голяма част от трейдърите, които иначе биха печелели само с плаващ. Аз тествам с фиксиран, но поне двойно по-висок от средния плаващ и съм сравнявал тестовете с лайв и то върху месеци и години. В реални условия имам печеля повече отколкото на бектест. Тествам с фиксиран, защото така имам по малко променливи и мога по точно да преценя еджа на систеамата. Това може да не е валидно за всички видове системи.
      Поне ботовете, които аз съм си правил са мислени за фиксиран спред и на плаващия се дънят, особено ако се разшири много спреда, което периодично се случва. Не съм пробвал за по-дълъг период какви са резултатите, ама като пуснах един бот на плаващ спред още на първия ден след полунощ се забърка и се отказах.

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

7. Следните 7 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

gazaro (24-05-2020), Нерегистриран (6)

8. 20-05-2020 19:08 #24 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      По принцип най-добре е да тестваш при същите условия при които се каниш да търгуваш, ама понеже не става, аз съм избрал обратния всриант - да търгувам при условията при които съм тествал.
      Затова и търгувам при брокер с фиксиран спред.
      Така си даваш голяма част от печалбата. Ако не ми варваш направи си тест няколко месеца с еднакви сделки, При брокера с плващ, не само че даваш по-малко пари за сделки/разходи ами и те се вдига процената печеливши сделки. Общо взето дребните разходи масово се подценявата но те имат огромна тежест за крайния резултатите. Повевечето добри ситеми едвам докарват 5 пипса ПМО, което значи че при фиксиран спред 2-3 пипса печалбата ти дългосрочно ще е 30-50% по малко

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

9. Следните 11 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (20-05-2020), gazaro (24-05-2020), Нерегистриран (9)

10. 20-05-2020 19:53 #25 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      MT4 бектестове с 99.00% 99.90% за да получите качество на бектеста с точносот над 99% трябва да използвате един от двата метода за тестване с тикова история. Работата с тикова история е малко по-сложна от метода за постигане на 90% качество със свалянето на котировки от дата центъра на Алпари. За целта е нужно да използввате допълнителен софтуер. Ще спомена двата най-популярни които съм използвал, знам за съществуването на поне още един, може да има и още.
      1.За получаването на качестов 99.00% ви необходим софтуера на тик дата суит https://eareview.net/tick-data-suite той е по простият за работа вариант, има безплатна трайл версия, но след това трябвав да си плащате абонамент. Той се инсталира като плъгин към MT4 като след сваляне на тикова история от дата центровете с които работи данните се интегрират директно в платформата. Като голямо предимство може да се изтъкне възможността за тестване с плаващ спред и слипидж в граници, зададени от вас.
      2. Софтуерът който аз използвам от години е Тикстори https://tickstory.com/ при него нещата са малко по сложни, след като свалите данните (дата центровете са общо взето същите, акто с предната програма) трябва да сте наясно какъв точно е формата, който използва брокерът ви и да направите редица настройки за инструмента след което да експортнете данните към MT4. Платформата трябва да е офлайн и да остане такава. Процесът е дълъг и тромав.
      Свавлянето на данни и експортирането им в МТ4 отнема часове за всяко то двете действия, тестовете стават бавно и могатр да отнемат часове, тъй като платформата обхожда всеки тик.
      ВАЖНО нещо на което иксам да обърна внимание е че тайм фреймовете се качват и създават по отделно, данните са доста обемни и ако искате няколко инструмента лесно може да запълните няколкостотин гигабайта. И двете програми позволяват експортирането на котировките в различни формати, които могат да се ползват от други програми, като ексел и стратеджи куант например.
      Вторият важен момент е че използването на тикови данни е задължително за някои типове системи, пример за разликите може да видите на долната картинка, има и системи които няма как да дадат достоверни данни при бектест от какъвто и да е тип. Това обикновенно са скалпиращи системи които изглеждат страхотно на тесове и дори демо, но се дънят катастрофално на реални условия.
      Последна редакция от K_W : 20-05-2020 на 20:02

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

11. Следните 14 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

Sorrentino20 (20-05-2020), minkov (20-05-2020), hanuman (21-05-2020), gambletrade (21-05-2020), gazaro (24-05-2020), Нерегистриран (9)

12. 20-05-2020 20:24 #26 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Аз точно поради причината разлика, неточности и непълнота на котировките отдавна съм започнал да правя ботове, които работят само на Open price, та да няма такива изненади и разлики.

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

13. Следните 11 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

K_W (20-05-2020), 100 (20-05-2020), hanuman (21-05-2020), gambletrade (21-05-2020), gazaro (24-05-2020), Нерегистриран (6)

14. 20-05-2020 22:49 #27 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Аз точно поради причината разлика, неточности и непълнота на котировките отдавна съм започнал да правя ботове, които работят само на Open price, та да няма такива изненади и разлики.
      Много добро решение, и аз ползвам само цената на затваряне при ръчните тестове. Другите подсигурявания включват добавяне на 1 пипс спред, точно работно време, спазване на точна последователност на сигналите за да избегна застъпване и т.н. Всички правила, които ползвам са базирани колкото на това да имат едж, толкова и над това да бъдат подходящи за тест и изпълнение наживо. Ако има правило, което затруднява теста или изисква прекалена точност в котировките за мен е по-добре просто да се смени.

В ръчен режим в момента мога лесно да постигна 100% от тест. Иначе на хартия има възможност да се увеличи ефективността, но цената на несигурността от разминаването с резултатите от тест за мен лично не си струва. Корелацията между тест и търговия наживо е изключително важен момент, а тя има навика да бяга лесно...

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

15. Следните 11 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (21-05-2020), K_W (21-05-2020), hanuman (21-05-2020), gambletrade (21-05-2020), gazaro (24-05-2020), Нерегистриран (6)

16. 21-05-2020 16:19 #28 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Аз също ползвам цена на отваряне, това наистина повишава точността на бектестовете и прави резултатите между бектестовете и реалните сделки почти идентични. Нещо друго което правя е да сравнявам бектестовете с лайв трейдинга, поти непрекъснато следя дали има разминавания. Това е най-важният критерии затова дали да пусна дадена система с по-голяма капитал и дали изобщо да я изполазвам.

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

17. Следните 15 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (21-05-2020), hanuman (21-05-2020), 100 (21-05-2020), gambletrade (21-05-2020), gazaro (24-05-2020), Emil Enchev (24-05-2020), Нерегистриран (9)

18. 21-05-2020 17:12 #29 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      И най-хубавото е че по някое време просто знаеш кое би било изпълнимо наживо и кое не. Не се мислят правила, които не можеш да тестваш или да изпълниш наживо.

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

19. Следните 10 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

gambletrade (21-05-2020), K_W (21-05-2020), minkov (21-05-2020), Emil Enchev (24-05-2020), Нерегистриран (6)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 21-05-2020 17:37 #30 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      И най-хубавото е че по някое време просто знаеш кое би било изпълнимо наживо и кое не. Не се мислят правила, които не можеш да тестваш или да изпълниш наживо.
      Да точно, даже ме подсети за следващата стъпка в процеса по въвеждане на система в употреба. Това е пускането на бектеста във visual mode и проследяване на сделките, развитието им и логиката на системата. Общо взето всички сиситеми, които ползвам съм ги гледал как търгуват в период от 20-години. При този процес често хрумват и дори идеи за подобряване на стратегиите.

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

22. Следните 13 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (21-05-2020), hanuman (21-05-2020), Emil Enchev (24-05-2020), INedelchev (25-05-2020), Нерегистриран (9)

+ Отговор в тема
    Страница 3 от 25 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 5 13 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти