• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Дроудаун (Drawdown)

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Дроудаун (Drawdown)

+ Отговор в тема
    Страница 2 от 5 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 11 до 20 от общо 42
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 14-05-2020 19:36 #11 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      alba
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      alba не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Моля, изберете категория: - Откажи
      alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите alba е отвъд представите Аватара на alba
      Начислени плащания
      1,865.15 USD
      Благодарности
      13 093
      Благодарили са му 23 001 Пъти в
      2 468 Поста
      При мене това движение дроудоун ми е много познато и същевременно неприятно. Обикновено тръгне ли не се спира докато не ме фалира. Забелязвам и една друга особеност. Когато имам поръчка с незначителен обем, то тя винаги излиза на печалба. Тази печалба обаче е много малка. Ако реша да търся по-голяма печалба и отворя сделка с по-голям обем, то почти веднага следва силен дроудоун срещу мене. Това съм го забелязала, че редовно ми се случва и е много изнервящо и отчайващо.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

2. Следните 10 потребители изказват благодарности на alba за полезния пост:

minkov (14-05-2020), Нерегистриран (3), K_W (14-05-2020), mutsi (14-05-2020), hanuman (14-05-2020), gazaro (14-05-2020), Kikos (15-05-2020), kypa (15-05-2020)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 14-05-2020 19:46 #12 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Sorrentino20
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Sorrentino20 не е на линия
      Стажант
      Suka Mengoceh

Sorrentino20 е незавървено бижу Sorrentino20 е незавървено бижу Sorrentino20 е незавървено бижу Аватара на Sorrentino20
      Град
      Варна
      Начислени плащания
      2.28 USD
      Благодарности
      116
      Благодарили са му 338 Пъти в
      79 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от alba Виж мнението
      При мене това движение дроудоун ми е много познато и същевременно неприятно. Обикновено тръгне ли не се спира докато не ме фалира. Забелязвам и една друга особеност. Когато имам поръчка с незначителен обем, то тя винаги излиза на печалба. Тази печалба обаче е много малка. Ако реша да търся по-голяма печалба и отворя сделка с по-голям обем, то почти веднага следва силен дроудоун срещу мене. Това съм го забелязала, че редовно ми се случва и е много изнервящо и отчайващо.
      Това с емоциите е защото вероятно нямаш изградена система, план и т.н и не си приела факта, че никога не знаеш на 100% изхода от сделката. Когато имаш статистика за това което търгуваш подобни емоции почти отпадат.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

5. Следните 8 потребители изказват благодарности на Sorrentino20 за полезния пост:

minkov (14-05-2020), K_W (14-05-2020), mutsi (14-05-2020), hanuman (14-05-2020), gazaro (14-05-2020), Нерегистриран (1), alba (15-05-2020), kypa (15-05-2020)

6. 14-05-2020 20:54 #13 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от alba Виж мнението
      Така работи случайността, просто човек е по-склонен да отдава загубие на лош късмет, а печелившите да са на база добрия му анализ Може да си направиш един експеримент, един месец да търгуваш с единствената цел да зануляваш сметката всяка седмица, ще видиш че е също толкова трудно, едиственият ти помощник може да е много високият риск.
      По това което пишеш разбирам, че нямаш постоянен и добре премислен мъни мениджмънт, избери обем с който сметката ще ти позволява повече поредни сделки и търгувай само с този обем, ще видиш, че печелившите сделки ще се появяват и тогава. Иползвай стопове и не добавяй към губещи позиции!

Печелете пари, без да напускате дома си.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

7. Следните 16 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

mutsi (14-05-2020), minkov (14-05-2020), hanuman (14-05-2020), Нерегистриран (10), gazaro (14-05-2020), alba (15-05-2020), kypa (15-05-2020)

8. 14-05-2020 21:17 #14 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 891
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Като ви чета, оставам с впечатлението, че всички сте единодушни, че дроудаун е един от най-големите врагове на трейдъра.
      Да, ама не. Замисляли ли сте се, че от враг, той може да ви стане приятел, при това любим приятел.
      Аз от доста време се чудя защо толкова му обръщате внимание, ама сега като ви чета и разбирам.
      Ето и моята гледна точка:
      Принципно, ако се мисли творчески, от всяка ситуация може да се извлече полза, ако се анализира правилно.
      Така. Първо предполагаме, че имаме система, която е доказано, че е печеливша поне на тестове, а е добре и да е работила известно време на лайф.
      Едно от нещата които търгувам е с печеливш тест за 5 години и почти година на лайф
      Работи на 5 минутката, така, че сделките са достатъчно за да си мисля, че е реалистичен теста и няма нужда от повече.
      Имам базов капитал, да кажем 1000 единици. Всяка сделка е с обем така, че е с 1% риск от базовия капитал и печалба 2% от базовия капитал. Прави между 1 и 3 сделки на ден. Рядко има ден без сделка и още по-рядко повече от три сделки на ден.
      Печелившите сделки са 45% от всички сделки. Системата никога не е правила повече от 20% ДД измерено от базовия капитал - това при трейд по горните условия. и средноседмично ми носи между 3 и 4% от базовия капитал. При добър късмет след месец имам 20% над основния капитал, при не толкова добър късмет това става след два месеца, може и по-дълго време ако нацеля лош период, но това е без значение. Все някога стават 20% или баланса е 1200 единици.
      И тук идва момента да направим ДД наш приятел.
      Аз го правя по следния начин: Изчислил съм всякакви възможни комбинации от сделки на база история: максимален брой поредни печеливши и губещи сделки, среден брой поредни печеливши и губещи, честота на две губещи - една печеливша, две печеливши - една губеща и т.н. В един момент се бях заел да изчислявам всички възможни комбинации от всеки 10 поредни сделки, но се отказах - много маниашко взе да става. Та на база тази статистика мога да определя каква е вероятностtа следващата сделка да е печеливша. В зависимост от изчислената вероятност увеличавам обема (т.е. увеличавам риска, а от там и печалбата) така, че риска може да достигне и 20% от базовия капитал - ако вероятността за печеливша сделка е 90% или повече. Ако вероятността за печеливша сделка е под 60% си търгувам с нормалния риск. Целта на това упражнение е да се утрои базовия капитал, като риска е ограничен до загуба на спечеленото над базовия капитал, т.е. ако загубя спечелените 200 единици, започвам пак с нормален риск и повтарям всичко от начало. Обикновено до около месец (понякога по-бързо, но рядко продължава повече от месец процедурата) сметката или става 3000 единици или се връща на 1000. 2 от 3 опита са успешни.
      Понякога ДД достига до 50% от текущия капитал и 100% и повече спрямо базовия капитал и въпреки това такава система дава около 500% годишно. От както е на лайф е малко над 500% спрямо базовия капитал, но има още месец и половина докато стане 1 година лайф.
      И сега да питам - какъв е проблема, че има по 50% ДД от текущия капитал и 100% спрямо базовия такава система и къде е риска отразен в този ДД?

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

9. Следните 22 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

hanuman (14-05-2020), gambletrade (14-05-2020), Sorrentino20 (14-05-2020), Нерегистриран (11), Emil Enchev (14-05-2020), 100 (14-05-2020), gazaro (14-05-2020), K_W (15-05-2020), Kikos (15-05-2020), alba (15-05-2020), kypa (15-05-2020), lyubo (15-05-2020)

10. 14-05-2020 21:24 #15 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      gambletrade
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      gambletrade не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите Аватара на gambletrade
      Начислени плащания
      3,797.82 USD
      Благодарности
      6 775
      Благодарили са му 14 566 Пъти в
      3 584 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Като ви чета, оставам с впечатлението, че всички сте единодушни, че дроудаун е един от най-големите врагове на трейдъра. ....
      Ми не е канонично бре!!! Из тия теми на Матеев малко ми замирисва. Числата са всичко и тва е

Вашият път към света на търговията с ИнстаФорекс.

11. Следните 8 потребители изказват благодарности на gambletrade за полезния пост:

minkov (14-05-2020), hanuman (14-05-2020), Emil Enchev (14-05-2020), gazaro (14-05-2020), Нерегистриран (1), K_W (15-05-2020), Kikos (15-05-2020), kypa (15-05-2020)

12. 14-05-2020 21:33 #16 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 891
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от gambletrade Виж мнението
      Ми не е канонично бре!!! Из тия теми на Матеев малко ми замирисва. Числата са всичко и тва е
      Абе то принципно е вярно, че числата са много важно нещо и са почти всичко, ама трябва и малко душа да има в цялата работа. Ирационален момент, така да се каже
      Ако я караме само на числа, няма как да се женим, а за деца да не говорим въобще кой ще се навие, ако вземе много да смята.

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

13. Следните 10 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

gambletrade (14-05-2020), hanuman (14-05-2020), Emil Enchev (14-05-2020), gazaro (14-05-2020), Нерегистриран (2), K_W (15-05-2020), Kikos (15-05-2020), kypa (15-05-2020), lyubo (15-05-2020)

14. 14-05-2020 22:03 #17 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Emil Enchev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Emil Enchev не е на линия
      Централна банка
      Semilir

Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Аватара на Emil Enchev
      Град
      София
      Начислени плащания
      3,587.63 USD
      Благодарности
      11 204
      Благодарили са му 10 423 Пъти в
      3 744 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Абе то принципно е вярно, че числата са много важно нещо и са почти всичко, ама трябва и малко душа да има в цялата работа. Ирационален момент, така да се каже
      Ако я караме само на числа, няма как да се женим, а за деца да не говорим въобще кой ще се навие, ако вземе много да смята.
      Уфффф, ... Минков, благодаря ти! Вече бях почнал да се съзерцавам в огледалото, да видя какво не ми е у ред точно.
      В краен случай щях да питам жената пак, тя знае всичко.

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

15. Следните 6 потребители изказват благодарности на Emil Enchev за полезния пост:

minkov (14-05-2020), hanuman (14-05-2020), gambletrade (15-05-2020), K_W (15-05-2020), kypa (15-05-2020), lyubo (15-05-2020)

16. 14-05-2020 22:13 #18 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      След като стана въпрос за ДД от базовия капитал или текущ....тук нещата малко се оплитат понеже, кой е важния зависи почви само и единствено от метода, който сме приели, че ще търгуваме. По принцип има малко варианти, в които да не ни интересува текущия, вярно може да е бетон стартовия капитал, но лошото е че има ли ДД изобщо не знаеш никога кога ще започне. От личен опит мога да кажа, че един доста типичен старт по ред причини е точно когато отвориш акаунт....

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

17. Следните 6 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

hanuman (14-05-2020), minkov (14-05-2020), K_W (15-05-2020), Нерегистриран (2), kypa (15-05-2020)

18. 14-05-2020 22:23 #19 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 891
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      След като стана въпрос за ДД от базовия капитал или текущ....тук нещата малко се оплитат понеже, кой е важния зависи почви само и единствено от метода, който сме приели, че ще търгуваме. По принцип има малко варианти, в които да не ни интересува текущия, вярно може да е бетон стартовия капитал, но лошото е че има ли ДД изобщо не знаеш никога кога ще започне. От личен опит мога да кажа, че един доста типичен старт по ред причини е точно когато отвориш акаунт....
      Аз винаги разсъждавам в базов капитал. Може да е професионален дефект, ама съм убеден, че винаги когато е възможно трябва да сепридържам към правилото, че базовия капитал не трябва да намалява. Естествено, ако сега отвориш сметка и първите трейдове тръгнат зле няма начин да го държиш, но когато излезеш отгоре, запазването на базовия капитал е основно правило за мен. Над него мога да си позволя много повече риск, толкова много, че е далеч повече от общоприетото правило за агресивен ММ

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

19. Следните 4 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

hanuman (15-05-2020), gambletrade (15-05-2020), Kikos (15-05-2020), kypa (15-05-2020)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 15-05-2020 07:08 #20 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Като ви чета, оставам с впечатлението, че всички сте единодушни, че дроудаун е един от най-големите врагове на трейдъра.
      Да, ама не. Замисляли ли сте се, че от враг, той може да ви стане приятел, при това любим приятел.
      Аз от доста време се чудя защо толкова му обръщате внимание, ама сега като ви чета и разбирам.
      Ето и моята гледна точка:
      Принципно, ако се мисли творчески, от всяка ситуация може да се извлече полза, ако се анализира правилно.
      Така. Първо предполагаме, че имаме система, която е доказано, че е печеливша поне на тестове, а е добре и да е работила известно време на лайф.
      Едно от нещата които търгувам е с печеливш тест за 5 години и почти година на лайф
      Работи на 5 минутката, така, че сделките са достатъчно за да си мисля, че е реалистичен теста и няма нужда от повече.
      Имам базов капитал, да кажем 1000 единици. Всяка сделка е с обем така, че е с 1% риск от базовия капитал и печалба 2% от базовия капитал. Прави между 1 и 3 сделки на ден. Рядко има ден без сделка и още по-рядко повече от три сделки на ден.
      Печелившите сделки са 45% от всички сделки. Системата никога не е правила повече от 20% ДД измерено от базовия капитал - това при трейд по горните условия. и средноседмично ми носи между 3 и 4% от базовия капитал. При добър късмет след месец имам 20% над основния капитал, при не толкова добър късмет това става след два месеца, може и по-дълго време ако нацеля лош период, но това е без значение. Все някога стават 20% или баланса е 1200 единици.
      И тук идва момента да направим ДД наш приятел.
      Аз го правя по следния начин: Изчислил съм всякакви възможни комбинации от сделки на база история: максимален брой поредни печеливши и губещи сделки, среден брой поредни печеливши и губещи, честота на две губещи - една печеливша, две печеливши - една губеща и т.н. В един момент се бях заел да изчислявам всички възможни комбинации от всеки 10 поредни сделки, но се отказах - много маниашко взе да става. Та на база тази статистика мога да определя каква е вероятностtа следващата сделка да е печеливша. В зависимост от изчислената вероятност увеличавам обема (т.е. увеличавам риска, а от там и печалбата) така, че риска може да достигне и 20% от базовия капитал - ако вероятността за печеливша сделка е 90% или повече. Ако вероятността за печеливша сделка е под 60% си търгувам с нормалния риск. Целта на това упражнение е да се утрои базовия капитал, като риска е ограничен до загуба на спечеленото над базовия капитал, т.е. ако загубя спечелените 200 единици, започвам пак с нормален риск и повтарям всичко от начало. Обикновено до около месец (понякога по-бързо, но рядко продължава повече от месец процедурата) сметката или става 3000 единици или се връща на 1000. 2 от 3 опита са успешни.
      Понякога ДД достига до 50% от текущия капитал и 100% и повече спрямо базовия капитал и въпреки това такава система дава около 500% годишно. От както е на лайф е малко над 500% спрямо базовия капитал, но има още месец и половина докато стане 1 година лайф.
      И сега да питам - какъв е проблема, че има по 50% ДД от текущия капитал и 100% спрямо базовия такава система и къде е риска отразен в този ДД?
      Кинигите на Ralph Vince описват именно тези методи, чел ли си някоя то тях, взаимствал ли си някоя от формулите?
      https://www.google.com/search?client...ph+vince+books
      https://www.bookdepository.com/Mathe.../9780471547389
      Аз не съм фен на тези методи, за мен те са доста рискови и предпочитам да се базирам единствено на баланса на акаунта за да си определям размера на обема. Дроудауна е неизменна част от трейдинга, но няма как да е нещо което да харесваме. Що се касае за твоя пример според мен 5 години са малко, независимо че говорим за 5 минутка, защото пазара има различно поведение назад в годините и пеминава през различни периоди, според мен добрите системи трябва да имат добро представяне и по-назад. Би ли споделил повече за системата която описваш, някоя крива от бектестовете или/и лайв трейдинга, стана ми интересно, особено с броя сделки. Аз също имам сиситеми за 5 минутна, но сделките са доста по-малко.
      Аз винаги разсъждавам в базов капитал. Може да е професионален дефект, ама съм убеден, че винаги когато е възможно трябва да сепридържам към правилото, че базовия капитал не трябва да намалява. Естествено, ако сега отвориш сметка и първите трейдове тръгнат зле няма начин да го държиш, но когато излезеш отгоре, запазването на базовия капитал е основно правило за мен. Над него мога да си позволя много повече риск, толкова много, че е далеч повече от общоприетото правило за агресивен ММ
      То това е като с "тряба малко душа", дето и на Емо му харесва. Еми сорри ама НЕ, замислеете се, базовия капитал е някаква случайна цифра която ти си създал и нито пазара ито системата я е грижа за неговото измерение, само теб и ти решавап да взимаш решения на базата на тази случайна цифра. Не виждам как това може да е смислен подход. За съжаление емоционалните решения могат само да внасят случайност и да влошават резултатите. Не казвам, че аз съм безгрешен, аз също се влияят от емоции и понякога взимам неоптимални решения, но полагам големи усилия да не го правя.
      Последна редакция от K_W : 15-05-2020 на 07:22

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

22. Следните 9 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

Emil Enchev (15-05-2020), minkov (15-05-2020), gambletrade (15-05-2020), kypa (15-05-2020), Нерегистриран (5)

+ Отговор в тема
    Страница 2 от 5 ПървиПърви Предишно 1 2 3 4 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти