• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Реалистични очаквания

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Реалистични очаквания

+ Отговор в тема
    Страница 14 от 14 ПървиПърви Предишно ... 4 12 13 14
    Резултати от 131 до 139 от общо 139
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 13-12-2023 19:53 #131 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Реалистичните очаквания според мен са най-ключовият момент в трейдинга. Мисля, че много хора имат нереалистична представа затова какви са постижимите печалби в процентно измерение, при търговия на финансовите пазари. Това води до поемането на високи рискове, овъртрейдиг които неминуемо свършват с фалити.
      Какви са вашите очаквания за доходност от трейдинг, какви печалби смятате че може и трябва да постигате?

Тука е засегнат много интересен проблем и затова вдигам темата на по-видно място. Съвсем скоро гледах едно предаване по телевизията (някакво реалити с награди) и там един участник се изказа много точно, че когато човек има прекалено много високи очаквания това винаги може да му попречи да постигне успех. Имаше предвид, че ако очаква да спечели много пари от играта и това не се случи после дълго време много ще го яд. Напротив - ако нямаш високи очаквания каквото и да постигнеш ще си доволен. А добре знаем, че когато сме доволни това ни създава добро настроение, което привлича още повече успехи. Замислих се какво отличава форекса от останалите професии и какво искам да постигна докато го практикувам. Ами една от разликите е, че при много професии се работи на гарантирана заплата и затова човек работи спокойни без никакви специални очаквания по отношение на заплащането си. Достатъчно време съм работил на заплата и без да има очаквания да постигна кой знае какви успехи в службата си, защото за мене приоритет тогава си беше личния ми живот. Значи работата ми е била повече като средство за добиване на пари. При търгуването на валутния пазар обаче нещата стоят много по-различно не само защото за да участва човек му се налага да извади пари от джоба си. Освен това няма гарантиран заплата и по всяко време трябва да се доказваш ако искаш да не си загубиш парите т.е. трябва да се бориш с останалите участници за всеки долар печалба. Не знам как е при другите хора занимаващи се с форекс, но аз съм се поставил под голямо напрежение, защото искам да се задържа по-дълго на валутния пазар. Това за да се случи е ясно, че трябва да печеля повече отколкото губя, което определено никак не е лесно. Не знам дали не прекалявам с изискванията към себе си, но просто съм свикнал като се захвана с нещо не само да го свърша, но и да постигам добри резултати. Понякога се хващам, че затварям сделка на печалба, но съм бесен на себе си, защото смятам, че е можело да се справя много по-добре. Това определено е проблем, който ми пречи, защото липсата на вътрешно равновесие в никакъв случай не е плюс. При вас как стоят нещата?

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

2. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    3. 13-12-2023 20:19 #132 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Не става работата с очаквания - нито с големи, нито с малки такива.
      Големите печалби не са основен критерий за това дали се справяш добре с търговийката.
      Когато имаш сериозно намерение да се занимаваш с тази работа, трябва още преди да влезеш в сделките да си наясно с границите на това което можеш да получиш.
      Какво означава това - в началото на месеца трябва да си наясно какво е най-доброто и какво е най-лошото което може да получиш през съответния месец или някакъв друг избран сравнително дълъг период. Ако в края на периода си между така опредлеените граници значи си се справил прекрасно, ако си отдолу на определната граница за загуби значи работата отива към провал, ако си отгоре на определения таван за печалбите, значи освен професионализъм на твоя страна е бил и лудия късмет и не трябва да приемаш товаза кой знае какъв успех, а само за краткосрочно щастливо стечение на обстоятелствата.
      Ккато и повечето други работи и тази трябва да се прави с план и бюджет, който да ти гарантира, че плана може да бъде изпълнен без да се претоварва системата и да се поемат рискове по-големи от нормалното.
      Ако има реалистичен план и осигурен за него бджет би трябвало всичко да се случва както трябва и не да имаш очаквания, а докато тече плана за текущия период, ти да правиш план за следващия период в зависимост от текущото изпълнение.
      И най-важното е всичко това да се случва без нерви и напрежение, спокойно и обмислено. Това е дългия и може би единствен смислен път към успеха.
      Иначе има и кратък път - да направиш голям удар от типа всичко в едно, но този път вместо към осигуряване на някакви печалби, обикновено води към една бездънна пропаст в която се изхвърлят пари, здраве, време и разни други неща.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

4. Следните 4 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (3), 100 (18-12-2023)

5. 17-12-2023 18:58 #133 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      vaklinov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      vaklinov не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

vaklinov е недостатъчно известен Аватара на vaklinov
      Град
      Bulgaria
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      0
      Благодарили са му 0 Пъти в
      0 Поста
      3-5 % месечна печалба е постижима и напълно достатъчна

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

6. 17-12-2023 19:41 #134 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от vaklinov Виж мнението
      Че е постижима, постижима е, ама не винаги е достатъчна 5% от 1000 долара са 50 долара - за какво са достатъчни - смислено ли е цял месец да търкаляш мишката по графиките за един дневен надник на не много квалифициран работник?
      Даже на 10К акаунт 5% са 500 долара - нещо като четвърт нормална заплата. За да докараш нормална заплата за България или трябва да имаш поне 40-50К акаунт и да печелиш по 5% на месец или трябва да намериш начин с по-малък акаунт да вдигнеш процента.
      Всичко останало е губене на време, т.е. губиш от най-ценния ресурс който имаш.
      Не, че трябва още от първия ден в който си на пазара да се изхвърляш с голям акаунт, но в момента, в който стане достатъчно уверен в себе си, човек трябва да вземе решение - или влиза с акаунт, достатъчен за да изкарва смислени пари или я зарязва тази работа и търси друга за да ги изкара парите.
      Освен това поне за себе си съм доказал, че няма начин да започнеш със 100 долара и да станеш богат като ги умножаваш. Правил съм безброй тестове - няма смислен стратегия, която да може да оцелее със 100 долара начален капитал и да натрупа достатъчно средства в разумен период от време. Поне аз такава не съм намерил. А не може да се каже, че опитите ми са малко. Обозримият период в който такава стратегия може да натрупа приемлив капитал е 4-5 години. Разумният подход в такъв случай е да се търси друг начин за набиране на капитал и когато има приличен капитал да се търгува вече смислено.

Одобрена

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

7. Следните 5 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (5)

8. 18-12-2023 11:53 #135 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Не става работата с очаквания - нито с големи, нито с малки такива.
      Големите печалби не са основен критерий за това дали се справяш добре с търговийката.
      Когато имаш сериозно намерение да се занимаваш с тази работа, трябва още преди да влезеш в сделките да си наясно с границите на това което можеш да получиш.
      Какво означава това - в началото на месеца трябва да си наясно какво е най-доброто и какво е най-лошото което може да получиш през съответния месец или някакъв друг избран сравнително дълъг период.
      Специално за очакванията идеята е, че човек трябва да бъде много умерен, когато се занимава с неща, при които има много неизвестни. Форексът е бизнес, в който ние дребните трейдъри зависим от много обстоятелства, фирми и хора. Мога да си поставя много високи цели и да имам много големи очаквания, но ще бъда крайно разочарован ако нещо се обърка по веригата в частта където аз нямам контрол. Дори мога да дам конкретен пример от около преди две седмици. Имах поръчка злато, която тръгна на печалба и тъкмо местех стопа на плюс и тока в къщи спря точно преди да потвърдя корекцията в позицията си. Не ми стана никак приятно, но какво можех да направя в тази ситуация? Когато дойде тока след час видях, че е имало шиш в моя полза и после бързо връщане към стопа ми, който беше на малка загуба. С две думи вместо прилична печалба аз получих малка загуба без да имам никаква вина. А относно дългосрочното планиране при валутната търговия не мисля, че би ми харесало като перспектива. Причината е, че десетки години работих в област на икономиката, където всичко беше строго планирано и работния ми ден беше разграфен до секундата. А мръднеш малко и веднага следва наказание и рязане от надницата. Затова сега разпускам във форекса и никога не планирам.

Че е постижима, постижима е, ама не винаги е достатъчна 5% от 1000 долара са 50 долара - за какво са достатъчни - смислено ли е цял месец да търкаляш мишката по графиките за един дневен надник на не много квалифициран работник?
      Даже на 10К акаунт 5% са 500 долара - нещо като четвърт нормална заплата. За да докараш нормална заплата за България или трябва да имаш поне 40-50К акаунт и да печелиш по 5% на месец или трябва да намериш начин с по-малък акаунт да вдигнеш процента.
      Разумният подход в такъв случай е да се търси друг начин за набиране на капитал и когато има приличен капитал да се търгува вече смислено.
      Набирането на капитал е основното предизвикателство при валутната търговия и може би затова сега стана модерно да се търгува с чужди пари. Имам предвид бума на компаниите, които раздават пари на бедни трейдъри. Аз следя какво се случва в тази ниша на финансовите пазари и мога да кажа, че вече му изгубих края. Преди имаше някаква класация в специализираните сайтове с около 10-15 подобни компании, на които може да се има доверие. Сега имам чувството, че всяка седмица се появяват по 10-15 нови фирми в бранша с екзотични имена и категорично няма никакви доказателства, че може да им се има доверие. Сложен е въпроса с парите наистина, защото ако човек има 50-100 бона е под въпрос дали би ги замразил във валутна сметка с идеята да печели по 5 процента месечно и то без никаква гаранция. Защото и положението с форекс брокерите е доста сложно. Аз имам чувството, че все по-малко хора се интересуват и съответно занимават с форекс. Явно има много по-атрактивни и лесни начини за печелене на пари или поне аз такива впечатления имам. С просто око се вижда как брокерите, на които може да се има доверие намаляват за сметка на нов скам на килограм така да се каже. Непрекъснато чета за хора трейдъри (основно чужденци), които влагат пари в даден брокер, търгуват и печелят добре, но когато поискат да изтеглят част от печалбата - ядец. Ето и пример за търпението и очакванията : дребен трейдър вложил 400 долара в един брокер и с постоянство, добри сделки и голямо търпение за близо две години увеличил сметката си до над 10 бона в долари. Дотогава бил много доволен от условията на брокера с уговорката, че никога не бил дори опитал да тегли пари. Сега дал заявка за теглене на част от печалбата си и след дълго забавяне, разправии със съпорта получил ...началния капитал от 400 долара. Все пак имало и обяснение от брокера, че уж бил търгувал в неприемлив стил и затова не му признават печалбите. Истински случай и добра илюстрация затова дали е уместно изобщо човек да си прави планове или дали да има някакви очаквания. Аз например сега също имам натрупани някакви печалби (около 1200 долара) на едно място, но дори не смея да направя заявка за теглене, защото имам много основания не да мисля, а да съм сигурен, че точно това е Биг Скам. Просто си свиркам (вече спрях да търгувам) и се наслаждавам всеки ден на натрупаната печалба, но не я тегля за да не си образувам излишни нерви по празниците. Все пак съм взел решение седмица-две след започването на новата година да се пробвам да тегля и ако или по-точно когато ме отрежат ще им тегля една много сосна в стил Стоичков и продължаваме напред в стил Пулев. В крайна сметка всичко е съвсем логично, защото аз никога не съм печелил повече от 40-50 долара и тази сегашна печалба от над 1000 долара е някакво адски досадно и абсурдно недоразумение. Знам го и съм напълно съгласен. Това е живота и няма как да го променим каквито и очаквания да имаме. Някой ще каже, че не е справедливо, но аз бих попитал да ми се даде дефиниция за справедливост, защото май за всеки човек тя е различна и в общи линии всичко на този свят е въпрос на позиция на силата. Ако я имаш ..мачкаш, ако я нямаш....тебе те мачкат..
      Последна редакция от ontar : 18-12-2023 на 12:02
      Одобрена

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

9. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1)

10. 18-12-2023 15:53 #136 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от vaklinov Виж мнението
      Да, това е стандарта за интредей трейдъра, който играе на дребно. Ако правиш толкова се класираш като много добър.
      Всичко останало е губене на време, т.е. губиш от най-ценния ресурс който имаш.
      Хмм интересно.... за тези сметки не се говори много много Виж за подвизи със 100$ има колкото искаш инфо... По принцип обаче тук има лека тънкост, която е справедливо да вмъкнем - месец по месец не се гледа или поне няма смисъл това да е критерия. Аз имам друг бизнес и гледам на трейдинга също като на такъв. Във всеки бизнес (моя включаемо) има доста големи амплитуди в доходността по седмици, месеци и тримесечия ако щеш. Всяка година в която си кажа, че може би ще е по-зле около септември съдейки от последните месеци, в крайна сметка се оказва копие на предишната. Но печалбите в асоциация с трейдинга са разхвърляни по съвсем различен начин.
      Тази година също започна много зле за мен и системата ми, общо взето всичко изглеждаше като, че съм се насичил към провал. Докато от нищото не дойде поредица от 35 поредни лимита, които за мен бяха като гръм от ясни небе, нещо невъзможно да се случи, а какво оставава и точно в ужасна година. И удряйки чертата какво става, поредната нормално успешна година.
      Та в трейдинга месец по месец не значи нищо и съответно гледайки на 6 месеца или година, това ефективно значи, че се възпозлваме от принципа на сложната лихва и реално тези 5% месечно биха били чувствително повече на края на годината. Тегленето всеки месец на цялата или дори половината печалба не е добра практика така или иначе. Та реално сметките с малкия акаунт не са чак толкова зле, но определено за трицифрени акаунти и дума не може да става...

Правил съм безброй тестове - няма смислен стратегия, която да може да оцелее със 100 долара начален капитал и да натрупа достатъчно средства в разумен период от време.
      Абсолютно, всяка стратегия, която може да издържи повече от година или дори 6 месеца е автоматично ограничена откъм размера на печалбите. Това е натуралната саморегулация на пазара, тзи саморегулация я има във всичко, което правим и с което се опитваме да се борим с пазара. Единтвения безценен ресурс или коз срещу пазара е точно времето.....затова загубата на време с безсмислени опити за забогатяване е вероятно най-голямата грешка, която може да се направи в този бранш.

Одобрена

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

11. Следните 8 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (7), heavencloser (21-12-2023)

12. 18-12-2023 18:59 #137 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Да, това е стандарта за интредей трейдъра, който играе на дребно. Ако правиш толкова се класираш като много добър.

Хмм интересно.... за тези сметки не се говори много много Виж за подвизи със 100$ има колкото искаш инфо... По принцип обаче тук има лека тънкост, която е справедливо да вмъкнем - месец по месец не се гледа или поне няма смисъл това да е критерия. Аз имам друг бизнес и гледам на трейдинга също като на такъв. Във всеки бизнес (моя включаемо) има доста големи амплитуди в доходността по седмици, месеци и тримесечия ако щеш. Всяка година в която си кажа, че може би ще е по-зле около септември съдейки от последните месеци, в крайна сметка се оказва копие на предишната. Но печалбите в асоциация с трейдинга са разхвърляни по съвсем различен начин.
      Тази година също започна много зле за мен и системата ми, общо взето всичко изглеждаше като, че съм се насичил към провал. Докато от нищото не дойде поредица от 35 поредни лимита, които за мен бяха като гръм от ясни небе, нещо невъзможно да се случи, а какво оставава и точно в ужасна година. И удряйки чертата какво става, поредната нормално успешна година.
      Та в трейдинга месец по месец не значи нищо и съответно гледайки на 6 месеца или година, това ефективно значи, че се възпозлваме от принципа на сложната лихва и реално тези 5% месечно биха били чувствително повече на края на годината. Тегленето всеки месец на цялата или дори половината печалба не е добра практика така или иначе. Та реално сметките с малкия акаунт не са чак толкова зле, но определено за трицифрени акаунти и дума не може да става...

Абсолютно, всяка стратегия, която може да издържи повече от година или дори 6 месеца е автоматично ограничена откъм размера на печалбите. Това е натуралната саморегулация на пазара, тзи саморегулация я има във всичко, което правим и с което се опитваме да се борим с пазара. Единтвения безценен ресурс или коз срещу пазара е точно времето.....затова загубата на време с безсмислени опити за забогатяване е вероятно най-голямата грешка, която може да се направи в този бранш.
      Примерите с месеците, който съм дал е схематичен. Естествено, че във всеки бизнес процес липсата на ритмичност в краткосрочен времеви диапазон е един от големите проблеми и реално единственото решение е в диверсификацията на бизнесите, т.е. няколко бизнеса, които имат различна ритмичност, така, че когато единия печели, а другия не съвсем да се компенсират.
      Исках само да обърна внимание, че не е много смислено да вложиш 100 долара и да се мъчиш 4-5 години докато ги увеличиш достатъчно, така че печалбите да компенсират загубеното време. По-разумният вариант е да прежалиш няколко месеца, да работиш друга работа да заделиш една прилична сума през това време и да започнеш със смислен акаунт.
      Щото тези опити с по 100-200 долара обикновено свършват с бачо колю и като се върнеш назад виждаш, че реално ако си пропуснал повечето опити и си събирал парите вече си щял да имаш за нормален или поне приличен акаунт.
      И на мен форекс не ми е основното занимание, но с течение на времето стигнах до прозрението, че няма смисъл от малкоте акаунти. Иначе в началните си трейдърски години и аз съм правил такива опити с голямата надежда да спечеля много с малко. Е не става.

Одобрена

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

13. Следните 2 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

batDancho (19-12-2023), 100 (21-12-2023)

14. 21-12-2023 13:36 #138 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Примерите с месеците, който съм дал е схематичен. Естествено, че във всеки бизнес процес липсата на ритмичност в краткосрочен времеви диапазон е един от големите проблеми и реално единственото решение е в диверсификацията на бизнесите, т.е. няколко бизнеса, които имат различна ритмичност, така, че когато единия печели, а другия не съвсем да се компенсират.
      Исках само да обърна внимание, че не е много смислено да вложиш 100 долара и да се мъчиш 4-5 години докато ги увеличиш достатъчно, така че печалбите да компенсират загубеното време. По-разумният вариант е да прежалиш няколко месеца, да работиш друга работа да заделиш една прилична сума през това време и да започнеш със смислен акаунт.
      Щото тези опити с по 100-200 долара обикновено свършват с бачо колю и като се върнеш назад виждаш, че реално ако си пропуснал повечето опити и си събирал парите вече си щял да имаш за нормален или поне приличен акаунт.
      И на мен форекс не ми е основното занимание, но с течение на времето стигнах до прозрението, че няма смисъл от малкоте акаунти. Иначе в началните си трейдърски години и аз съм правил такива опити с голямата надежда да спечеля много с малко. Е не става.
      E общо взето точно същите виждания имам и аз. Голямата възвращаемост е възможна там където има иновация, отваря се нова ниша.....нещо такова. Трейдинга са отдавна утъпкани пътеки и чудеса няма как да има. Единствения реален коз е времето какво сече установихме, но то пък е много ценен личен ресурс и не си струва да се харчи напразно. Както и има доста психологически пречки, но това е друга дълга тема...

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

15. Следните 2 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (21-12-2023), heavencloser (21-12-2023)

16. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    17. 21-12-2023 23:10 #139 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      heavencloser
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      heavencloser не е на линия
      Дилър
      Не е зададено настроение

heavencloser има невероятно излъчване heavencloser има невероятно излъчване Аватара на heavencloser
      Град
      около Пловдив
      Начислени плащания
      4.90 USD
      Благодарности
      396
      Благодарили са му 233 Пъти в
      95 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      E общо взето точно същите виждания имам и аз. Голямата възвращаемост е възможна там където има иновация, отваря се нова ниша.....нещо такова. Трейдинга са отдавна утъпкани пътеки и чудеса няма как да има. Единствения реален коз е времето какво сече установихме, но то пък е много ценен личен ресурс и не си струва да се харчи напразно. Както и има доста психологически пречки, но това е друга дълга тема...
      ...

ВРЕМЕТО Е НАЙ-ПРОСТОТО НЕЩО!!!!-КЛИФЪРД САЙМЪК......хубава книга...ама я забравих вече отдвна я четох.....времето при Големите кучета течало много бавно....не могат да си вкарат наведнъж парите а на порции,докато при нас малките е обратно....реално няма значение колко си голям,колко ти е голям въпроса е =каква работа може да се свърши.....а лично мен ме интересува ЗА КОЛКО ВРЕМЕ....щото понякога се ускорявам много,повечетовреме съм бавен кат охлюФ......

и старата школа що я отписахте? тея скалпери до 1997г. що ги погребахте хората?има живи сред тях ...и много богати....те наставляват младите дето сега по графиките се мъчат,а те са трейдвали само по числа....всичко е ЕДНО!!!.....атом-клетка ,слънчева система -галактика -вселена.....и т.н. .....

разбира се че има и още....затова ползвам винаги многоточие....

поздрави:

http://www.youtube.com/watch?v=MyYNSkDBY8w

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

+ Отговор в тема
    Страница 14 от 14 ПървиПърви Предишно ... 4 12 13 14
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти