• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Форекс за начинаещи
    • Грешки на начианещият трейдър, Част II: Управление на средствата

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Грешки на начианещият трейдър, Част II: Управление на средствата

+ Отговор в тема
    Страница 5 от 14 ПървиПърви Предишно ... 3 4 5 6 7 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 41 до 50 от общо 140
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 19-05-2020 06:33 #41 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

Моля, изберете категория: - Откажи
      minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Aз го ползвам и разликата на годишна база спрямо фиксиран обем е огромна. Единствения минус който виждам с моя план за търговия е че в най-лошите периоди съм един косъм зад фиксирания обем в рамките на месеца примерно. Супер незначителна разлика в предвид, че на годишна база печалбата скача тройно.

Това, че когато дойде стоп ще си с малко по-голям обем няма никакво значение, защото за нас една позиция е буквално нищо. Това което ни интересува е ДД колко се формира от поредни стопове и поредици лоши дни/периоди, когато дойде лошото този метод намаля обема за последващите загуби. Общо взето в лошото е почти кантар с фиксирания лот, а като стане хубаво натрупването има солиден ефект.
      Никъде не съм казал, че е по-добре с фиксиран лот да се търгува. Напротив - то е много лесно да се стигне до извода, с увеличаване на обема се увеличава и печалбата при печеливша стратегия.
      Обаче механичното увеличаване на обема на база увеличение на акаунта и запазване на риска е не най-ефективния начин.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

2. Следните 6 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

K_W (19-05-2020), batDancho (19-05-2020), 100 (19-05-2020), semion (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), kypa (24-05-2020)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 19-05-2020 06:39 #42 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      В другата тема точно ти обясних как се опитвам да избегна това да увелича обема (а с това и риска) точно в момента в който започвам да губя.
      Също така вече в тази тема мисля, че писах, а ако не съм да го напиша сега - увеличаването на обема, т.е. запазване на риска при увеличаване на баланса е доста неефективен метод за управление на капитала. Така поне е сигурно, че когато започнеш да губиш ще си с възможно най-големия лот. Аз НЕ ползвам този метод. Доколкото чета из интернет, всички други са убедени, че по-умно от това няма.
      Аз разбрах че рискуваш повече на база спечелените над първоначалния депозит. Кое не е така, били пояснил повече метода който използваш?
      Това което е написал 100 се покрива 1:1 с моите впечатления и възгледи

Никъде не съм казал, че е по-добре с фиксиран лот да се търгува. Напротив - то е много лесно да се стигне до извода, с увеличаване на обема се увеличава и печалбата при печеливша стратегия.
      Обаче механичното увеличаване на обема на база увеличение на акаунта и запазване на риска е не най-ефективния начин.
      Никой не говори за такова , всички според мен и тези в нета които си чел, говорият за ММ който обвързва риска с размера на сметката, като губиш намаляваш, просто поддържаш едно фиксирано съотношение.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

5. Следните 9 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (19-05-2020), batDancho (19-05-2020), semion (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), kypa (24-05-2020), Нерегистриран (4)

6. 19-05-2020 07:13 #43 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Аз разбрах че рискуваш повече на база спечелените над първоначалния депозит. Кое не е така, били пояснил повече метода който използваш?
      Това което е написал 100 се покрива 1:1 с моите впечатления и възгледи

Никой не говори за такова , всички според мен и тези в нета които си чел, говорият за ММ който обвързва риска с размера на сметката, като губиш намаляваш, просто поддържаш едно фиксирано съотношение.
      Аз мисля, че веднъж го обясних, ама пак ще го обясня - изчислявам вероятноста за печеливша сделка и колкото е по-голяма вероятноста, толкова по-голям риск поемам.
      Ще ти дам опростен пример:
      Ако примерно системата дава максимум пет поредни печеливши сделки в историята и това се случва веднъж на шест месеца и вече имам четири поредни, вероятноста петата да е печеливша е много малък, но ако генерира примерно пет поредни губещи и вече ги е направила системата, вероятноста следващата сделка да е печеливша е много голяма - е те така го правя аз.

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

7. Следните 6 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

K_W (19-05-2020), semion (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), gambletrade (19-05-2020), kypa (24-05-2020), Нерегистриран (1)

8. 19-05-2020 07:43 #44 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Аз мисля, че веднъж го обясних, ама пак ще го обясня - изчислявам вероятноста за печеливша сделка и колкото е по-голяма вероятноста, толкова по-голям риск поемам.
      Ако примерно системата дава максимум пет поредни печеливши сделки в историята и това се случва веднъж на шест месеца и вече имам четири поредни, вероятноста петата да е печеливша е много малък, но ако генерира примерно пет поредни губещи и вече ги е направила системата, вероятноста следващата сделка да е печеливша е много голяма - е те така го правя аз.
      А да, наистина го беше писал. Пробвал ли си да ползваш нещо базирано на оптимал Ф има разни експерти и индикатори, общо взето правят точно това. Как точно си смяташ тази вероятност? Аз не съм голям фен на този метод и експериментите с подобни тактики са ми донесли повече загуби, просто сделките не са равномерно разпределени, т.е. имаш произволни поредици от клъстъри с добри и лоши сделки. При теб когато имаш губеща серия би трябвало да вдигаш риска, защото вероятността за печеливша серия се повишава, така ли правиш?

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

9. Следните 5 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

semion (19-05-2020), Elsup (19-05-2020), minkov (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), kypa (24-05-2020)

10. 19-05-2020 07:56 #45 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Toва може да работи, но не е по-сигурносто решение от смяна на обема на всяка позиция или интервали. Момента, който не ми харесва, е че както и да гледаш бактестове и броиш позиции реалността е такава, че всяка следваща позиция е 50:50. При една лоша поредица се иска само косъм разлика от бактест резултатите за да се върнеш назад с примерно половин година. За да стане сравнтелно безопасно, то увеличаването на риска в тези моменти трябва да бъде по-скромно, а тогава ще стане същото или по-зле от другия метод.

Общо взето няма как разчитането на резултата от една точно определена позиция да бъде правилно колкото и да имаме допълнителни условия. Аз също съм го пробал този метод и от опит мога да кажа, че си беше пълен провал за мен. Това, което се случва е че работи доста успешно в средно хубавите периоди, но стане ли добре или зле изведнъж се проваля и няма значение какво казва бактеста, защото наживо 1стоп разлика не е разлика.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

11. Следните 5 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

semion (19-05-2020), minkov (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), gambletrade (19-05-2020), kypa (24-05-2020)

12. 19-05-2020 09:54 #46 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      semion
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      semion не е на линия
      Централна банка
      T ermenung

semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите Аватара на semion
      Начислени плащания
      4,744.65 USD
      Благодарности
      7 193
      Благодарили са му 18 007 Пъти в
      3 937 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Вероятността си остава вероятност и никак не е гаранция, че след 5 или 10 загуби ще ти изкочи джакпот. Всъщност стратегията "мартингейл" също се основава на теорията на вероятностите, а тя рано или късно води до фалит.
      Предпочитам да си определя комфортен за мен процент риск и с увеличаването на обема на депозита пропорционално увеличавам и лота...

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

13. Следните 10 потребители изказват благодарности на semion за полезния пост:

Elsup (19-05-2020), minkov (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), gambletrade (19-05-2020), K_W (19-05-2020), Нерегистриран (4), kypa (24-05-2020)

14. 19-05-2020 09:59 #47 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Цитирай Първоначално написано от semion Виж мнението
      Вероятността си остава вероятност и никак не е гаранция, че след 5 или 10 загуби ще ти изкочи джакпот. Всъщност стратегията "мартингейл" също се основава на теорията на вероятностите, а тя рано или късно води до фалит.
      Предпочитам да си определя комфортен за мен процент риск и с увеличаването на обема на депозита пропорционално увеличавам и лота...
      Да нали пробвах с вероятността и два пъти си фалирал сметката.Според мен си трябва четене ,планиране и дисциплина.Не мисля че лесно се печели без стратегия .

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

15. Следните 4 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

semion (19-05-2020), minkov (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), kypa (24-05-2020)

16. 19-05-2020 10:14 #48 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Никой не говори за произволна търговия, въпроса е че е супер трудно или невъзможно да направиш обективно правило от последователността на печалби или загуби. И ми се струва и доста тежко в дроудаун да вдигаш обеми, това е най-лесния начин да направиш рязка стъпка назад.

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

17. Следните 5 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

semion (19-05-2020), minkov (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), K_W (19-05-2020), kypa (24-05-2020)

18. 19-05-2020 10:46 #49 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      semion
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      semion не е на линия
      Централна банка
      T ermenung

semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите semion е отвъд представите Аватара на semion
      Начислени плащания
      4,744.65 USD
      Благодарности
      7 193
      Благодарили са му 18 007 Пъти в
      3 937 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Никой не говори за произволна търговия, въпроса е че е супер трудно или невъзможно да направиш обективно правило от последователността на печалби или загуби. И ми се струва и доста тежко в дроудаун да вдигаш обеми, това е най-лесния начин да направиш рязка стъпка назад.
      А кой в дроудауна вдига обеми? Това си е чист мартингейл. Чакаш да мине дроудауна, ако си го преживял, затваряш всичките сделки и след това коригираш обемите...

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

19. Следните 8 потребители изказват благодарности на semion за полезния пост:

minkov (19-05-2020), hanuman (19-05-2020), K_W (19-05-2020), Нерегистриран (4), kypa (24-05-2020)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 19-05-2020 11:19 #50 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      hanuman
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      hanuman не е на линия
      Централна банка
      Semilir

hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите Аватара на hanuman
      Град
      Варна
      Начислени плащания
      14,274.68 USD
      Благодарности
      31 606
      Благодарили са му 29 700 Пъти в
      9 363 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Много разумно и логично, подобно нещо и аз започнах да смятам и има много хляб в това. Печалбите и загубите въобще не са произволен низ от случайности, и когато си в крайна фаза на поредни губещи и печеливши, може да се предвидят с доста добра познаваемост.

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

22. Следните 4 потребители изказват благодарности на hanuman за полезния пост:

minkov (19-05-2020), semion (19-05-2020), K_W (19-05-2020), kypa (24-05-2020)

+ Отговор в тема
    Страница 5 от 14 ПървиПърви Предишно ... 3 4 5 6 7 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Форекс за начинаещи   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти