Не знам дали имат право на помощи от чужбина? Макар че преди време имаше някакво предаване как българки получават помощи от Норвегия без да живеят реално там. При това доста стабилни суми. Изобщо в другите страни социалните системи са много силни. Вероятно защото и данъците са им по-високи и на фона на високите заплати това са добри постъпления за техните бюджети.
ММ скаричка, щом го можеш друго не ти трябва. За съжаление готвенето наистина отнема доста време, а са нужни и умения.
Много сложно стана това с продуктите и за съжаление малките производители нещо взеха и те много да хитруват с разни врътки. Особено с меда стана много сложно да намериш хубав. Кофтито при тях е, че спечелят те за клиент, но не могат във времето да поддържат качество.
За написаното по етикета и реалното съдържание знам, че вече много здраво ги следят и глобяват, ама то това не е само наш патент послъгването. Бях гледала едно изследване за дизенфектантите, с най-голямо отклонение бяха Balea, марка на веригата DM. Произведените от наши традиционни марки за битова химия си отговаряха на съставите.
Ако имате път по наше село на пазар, има хубав магазин за италиански стоки - всякакви макарони, води, сирене, подправки, препарати, брашно и страхотни консерви, особено едни мариновани зеленчуци със зехтинче и оцет, много благи на цени далеч по-тънки от хипермаркетите.