Aко чаткаш енгелизки ето един (торент), които ще ти е в доста помощ. Авторът е Крис Лори, заглавието "Пълен курс за професионални форекс трейдъри".
Точни наблюдения за ПАММ системите нямам, понеже не съм ги ползвала, но има такава тема тук във форума - там сигурно има повече инфо. Тук пише повече за ПАММ системата на Insta forex, но може би го чел вече.
И аз така като теб очаквах с нетърпение да отвори пазара и все още съм така, когато имам време и спокойствие да търгувам...
Твоят приятел е съмнително до какво ниво е стигнал, щом разчита на чужди разпоредби как да търгува - така и баба може... Не съм ползвала лично аз с такива платени чужди сигнали.Но и-мейлът ми е постоянно обстрелван с разни такива и то безплатни, които изобщо не ги чета засега. И тук във форума има разни такива какви ли не препоръки за трейдване, които уж били успешни... Не знам, всеки си преценява сам. Но всеки случай, за да стигнеш "определено ниво, при което парите сами си идват"... хм, как да се изразя - 1. парите във форекса никога не идват сами, 2. трябва да изядеш някой и друг горчив хап, а и никога няма да си застрахован от бъдещи такива хапове, 3. трябва да изтече достатъчно вода = твой собствен пазарен опит, докато придобиеш правилна преценка за бъдещите курсови движения, придружен с повече или по-малко знания И ОПИТ по технически и фундаментален анализ. Хайде стига, че прекалено сложно ще стане, ако продължа.
Заключението е: пробвай се, но като начало не депозирай много голяма сума, защото вероятността да я загубиш клони съм 100%. В никакъв случай не искам да те разочаровам или откажа, но ... често така става. Също така не влизай в сделки с много големи суми, ангажиращи висок % от разполагаемия баланс.