Добра стратегия ама трудно изпълнима де да беше толкова лесно нямаше да се налага всеки месец да спамим в форума![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (09-01-2016)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (09-01-2016)
"Аз мисля, че ще ходи нагоре/надоле" не е лоша стратегия, поне не е по-лоша от много други, доста по-сложни, въпросът е каква ще е успеваемоста на мислещия. Както всяка друга стратегия при едни трейдъри ще е успешна, а при други неСъщия е принципа и с фундаменталния подход, пак трябва да го има ако нещо стане или комбинация от събития аз правя еди какво си. Проблема е как и дали могат да се дефинират тези неща, защото ако не може метода "аз мисля, че ще ходи нагоре" и да работи известно време със сигурно ще спре да работи. Най-големия проблем в трейдинга е че всичко се доказва дали работи само с времето....с много от него.
kypa (09-01-2016)
то и друго едно нещо има дет го пропускаме - слона у стаята дет му викатфундамент нали основа значи, а основата на движението на ценичката е търсене, предлагане и баланса/дисбаланса между тях
а туй се вижда на графиката само
демек истинския фундаментален анализ е по-технически и от техническия даже
![]()
Въпроса е още по-фундаментален - стратегия ли е това изобщо?И един подвъпрос, на какво основание изобщо искаме с мислене да управляваме нещо, което не подлежи на контрол? Да се опиташ да познаеш какво ще се случи със следващата сделка е точно същото като да хвърлиш монета без значение фундаментално или технически.
----------
и с други думи единствената истина, обективна истина, е тази наляво по графикатато и друго едно нещо има дет го пропускаме - слона у стаята дет му викатфундамент нали основа значи, а основата на движението на ценичката е търсене, предлагане и баланса/дисбаланса между тях
а туй се вижда на графиката само
демек истинския фундаментален анализ е по-технически и от техническия даже
![]()
kypa (09-01-2016)
Ех 100 стинки не си лошо момче ама като те чета как разсъждаваш и чак ми измилява за тебе
Минков ти рече че пазара не се движи от нас бълъците нито от ТА , с изключение когато трябва да се оберат стоповете на балъците, а от фирми и хора на които реално им трябва да купят или продадат за определен време и за определен срок
Голяма част от този пазар е обхванат от опционите но не всичко разбира се
Аз и ти и Минков и който и да е в този форум хал хабер си нямаме от този пазар, който всъщност реално движи форекса
Онези момчета за които ти говорех бяха макроикономисти и следяха пазара в завсимост от натрупването на отделни парични маси
Но ако ме питаш какво е това ,не знам, само знам че тези парични агрегати не са един а няколко вида и... просто си печелеха![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
kypa (09-01-2016)
туй паричното предлагане бряи парите кът се напечатат къде точно отиват - дали в бамки, дали в населението, дали във фирмите, дали в някакъв вид финансови инструменти
групирани според ликвидност ужким
туй основна част от фундаментализъма на валутите наистина
![]()
Явно не си прочел внимателно какво написах по този въпрос... С две думи, пазара се движи от дисбаланс в мненията на участниците за текущата цена. За който се е интересувал в нета има безброй източници, които описват как е разпределен пазара между различните типове участници. Няма абсолютно никакво значение кои точно движи пазара, това което има значение е че дейтвията им не могат да се скрият. И изобщо защо никой не мисли, че действията на тези големи играчи биха били основните задаващи тон на пазара само и единствено ако всички са успешни.....по тази точка разбираме ли се? И още една - ако не можеш да печелиш следвайки тези пари с технически анализ, то шансовете ти да го направиш с фундаментален от хола вкъщи са абслютно бутафорни...
kypa (09-01-2016)
има значение кой какъв е брящот реалните бизнеси международните си хеджират риска на финансовите пазари, демек отварят и държат губещи позиции
несъгласие за посоката няма в тоз случай
оттам нататъка става въпроса вече как точно ще осъществят сделките със спекулантините, щот една сделка такваз може да се прави цял ден и да съдържа няколко движения по наште графики
щот при положение, че междувременно могат и наште пари да приберат няма причина да не се опитат
![]()
Aми тогава да сложим в сметките и HFТ, които имат лъвския пай от целия оборот, как се вписват те във фундаменталната идея?Кой какво и защо?
![]()
kypa (09-01-2016)