КППта си има, и полицаите си вършат добре работата. Налагаше ми се да ходя до Пловдив, до болница да карам за хемодиализа близък, и декларации, епикриза, лични карти, всичко както си требе. А и яз не бих тръгнал на риск без да съм се подготвил.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И аз считам, че полицаите добре си вършат работата, но ние просто имаме много безотговорни съграждани, които са уверени, че закони и правила съществуват за другите, но не и за тях...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не знам защо защо така дискриминираха хората от големите градове, и най-вече софиянци.
В малките градове няма ограничения, всеки си ходи там където иска. Разчита се на самодисциплината
или на управниците не им пука за селинджърса.
Аз от две седмици съм се изнесъл на село, и най отговорно мога да кажа, че от три деня къщите за гости са фул.
И аз днес ще пека агне, но ще си го ям сам, понеже моите софиянци казаха, че стриктно
ще спазват карантината . . .
А и да искат да дойдат, надали ще ги пуснат, май печено агне не е уважителна причина да напуснеш софето . . .
Отивам да паля пещта.![]()
Христос Воскресе ! Весел празник на всички !Не знам защо защо така дискриминираха хората от големите градове, и най-вече софиянци.
В малките градове няма ограничения, всеки си ходи там където иска. Разчита се на самодисциплината
Аз от две седмици съм се изнесъл на село, и най отговорно мога да кажа, че от три деня къщите за гости са фул.
И аз днес ще пека агне, но ще си го ям сам, понеже моите софиянци казаха, че стриктно
А и да искат да дойдат, надали ще ги пуснат, май печено агне не е уважителна причина да напуснеш софето . . .
Отивам да паля пещта.
Ти предлагаш по всички населени места и по селата ли да има КПП-та ?
Даже и там където няма болни ..
Да не би тази лудост да се е случила вече някъде другаде по света и ние да сме изостанали ? Примерно в държави , чиито управляващи традиционна са сочени, че мислят за народа си , както е Русия ?
Така като гледам има и села с мерки , където се налага....
"Поставят село Паничерево под 14-дневна карантина (ВИДЕО+СНИМКИ)"]
https://nova.bg/news/view/2020/04/14...C%D0%BA%D0%B8/
Иначе хуабво го каза - "всеки си ходи където си иска " ... понеже са хора с високо съзанание и голяма гражданска отговоорност към сънародниците си и после обикновенно същите реват как правитеслтвото не мислело за народа и не взимало мерки ...
Напротив и в малките градове има КПП-та. Ела в нашия град да провериш какво се случва ,в момента и пиле не може да префръкне . За празниците е доста затегнато положението и ако нямаш наистина основателна причина да излезеш от града те връщат веднага .Не знам защо защо така дискриминираха хората от големите градове, и най-вече софиянци.
Отивам да паля пещта.
Те КПП-тата за областните градове, целта е по малко движение от област с Covid 19 към област без. Видяхме, че могат да слагат КПП-та и на малки населени места като Банско. Само че има разликата между двата вида КПП-та. Едните са превантивни а другите са директно блокиращи движението, пропускащи само храна и лекарства. Затова, да се радваме че повече са от първия тип, защото ако се допре до масово ползване от втория тип, ще се наложи да се броим като пилци на есен.
Мнения го добре обяснено .Ние сме малък град, но областен . Интересното обаче е че КПП-та са на излизане от града и много трудно се преминава и в самите селца. Може би това е с цел да предпазят възрастните хора по малките населени места. Макар че в нашия град още в самото начало на кризата хората се изнесоха по селата . В града почти няма никакво движение,което е много добре.Те КПП-тата за областните градове, целта е по малко движение от област с Covid 19 към област без. Видяхме, че могат да слагат КПП-та и на малки населени места като Банско. Само че има разликата между двата вида КПП-та. Едните са превантивни а другите са директно блокиращи движението, пропускащи само храна и лекарства. Затова, да се радваме че повече са от първия тип, защото ако се допре до масово ползване от втория тип, ще се наложи да се броим като пилци на есен.![]()
INedelchev (19-04-2020), Нерегистриран (2), semion (19-04-2020), balcon (19-04-2020), Jack (20-04-2020), kypa (23-04-2020)
Според мен, колкото повече хора се изнесат по селата, толкова е по-добре. Защото все пак големите градове, където има прекалено голяма плътност на хора, вирусът по-лесно се предава от един към друг въпреки на маски, ръкавици и тн Още повече, че не всички считат себе си задължени да носят маски...Мнения го добре обяснено .Ние сме малък град, но областен . Интересното обаче е че КПП-та са на излизане от града и много трудно се преминава и в самите селца. Може би това е с цел да предпазят възрастните хора по малките населени места. Макар че в нашия град още в самото начало на кризата хората се изнесоха по селата . В града почти няма никакво движение,което е много добре.
То така или иначе колко помагат тези маски все още не се знае.Имаше много противоречиви изказвания.Най-добре е пълна изолация сред природата и слизане в града веднъж в седмицата за да пазаруваш.Предстои затопляне на времето и всеки който има къща на село в този случай е Богословен . Най-вероятно няма да се ходи на море тази година така че на село с басейните .Според мен, колкото повече хора се изнесат по селата, толкова е по-добре. Защото все пак големите градове, където има прекалено голяма плътност на хора, вирусът по-лесно се предава от един към друг въпреки на маски, ръкавици и тн Още повече, че не всички считат себе си задължени да носят маски...![]()
За морето не знам как ще стане. Още не е настъпило лятото, дори още е доста студено, а от морското крайбрежие идват репортажи, че там е пълно с хора, дошли за Великденските празници от София и други градове...То така или иначе колко помагат тези маски все още не се знае.Имаше много противоречиви изказвания.Най-добре е пълна изолация сред природата и слизане в града веднъж в седмицата за да пазаруваш.Предстои затопляне на времето и всеки който има къща на село в този случай е Богословен . Най-вероятно няма да се ходи на море тази година така че на село с басейните .