Затворена тема
Резултати от 1 до 1 от общо 1

Тема: Конкурс "Най-добро съдържание": Правила

 1. #1 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
  privelege не е на линия
  Администратор
  Mengintai
   
  privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите privelege е отвъд представите Аватара на privelege
  Регистриран на
  Jan 2011
  Град
  Варна
  Пол
  мъж
  Мнения
  6 172
  Благодарности
  1 869
  Благодарили са му 10 538 Пъти в
  3 688 Поста

  Конкурс "Най-добро съдържание": Правила

  Правилата на конкурса "Най-добро съдържание"

  1. Общи условия

  1.1. Осмиятт етап на конкурса "Най-добро съдържание" (наричан по-долу за по-кратко „конкурса“) ще се проведе от 1 ноември 2020 г. до 30 ноември 2020 г.
  1.2. Администрацията на форума е и администратор на конкурса. Ако възникне спор, който не е описан в настоящите правила, администрацията на конкурса ще вземе решение по свое усмотрение.
  1.3. Наградният фонд на конкурса е $4,800 и се разпределя по следния начин:
  - $1,800 за ревюта в раздел "Финанси";
  - $3000 за ревюта в раздел "Продукти и услуги", "Въпроси и отговори" и "Ревюта";

  Паричните награди се кредитират по търговските сметки на участниците като реални финансови средства, които могат да се теглят безусловно;

  1.4. В конкурса могат да участват всички регистрирани потребители.
  1.5. Потребителите на форума, които се регистрират за конкурса и публикуват поне една тема в секцията "Най-добри отзиви", стават участници в конкурса.
  1.6. Всички материали в рамките на конкурса трябва да се публикуват във форума Forum.bg

  2. Изисквания към темите, участващи в конкурса

  2.1. Конкурсната тема трябва да попада в една следните категории:
  - Финанси
  - Продукти и услуги
  - Въпроси и отговори
  - Ревюта


  2.2. Името на темата в конкретната категория трябва да започва с думи „Ревю на“ и да съдържа продукта.
  Например „Ревю на електрическа бормашина Woodpecker SDH600“ или „Ревю на застрахователна компания Umbrella“.
  Трябва да посочите и модела на продукта и/или името на фирмата или услугата.
  2.3 Всички теми в конкурса са отворени за публикуване и от други участници.

  3. Изисквания за постовете в конкурса

  3.1. Пост с ревю, наричан по-долу „Ревю“, трябва да започва с името на темата.
  3.2. Втората част на ревюто трябва да съдържа кратко описание на предимствата и недостатъците на разглеждания продукт по следния начин:

  Предимства: ________
  Недостатъци: ________

  3.3. След информацията, посочена в точки 3.1 и 3.2, следва да бъде написано и самото ревю. Прегледът трябва да бъде по-дълъг от 500 символа ( не са включени интервалите и специални знаци! ). Изрично забраняваме увеличаването на броя на знаците с помощта на повтарящи се знаци, емоджита или каквито и да е специални и замаскирани знаци и символи.
  3.4. Ревютата не трябва да са под формата на диалог между участниците в темите. Всяко ревю в темата на конкурса трябва да съответства на тематиката на първия пост от темата.
  3.5. Ревютата трябва да бъдат изчерпателни, пълни и да предоставят пълна информация по темата. Добре е да посочите датата на започване на използването на продукта или получаването на съответната услуга.
  3.6. При проверка за автентичност на ревюто, резултатът трябва да е поне 50% автентичност.
  Копирането на коментари / отзиви от други онлайн ресурси е абсолютно забранено!
  3.7. Снимки или видеоклипове, направени от участниците и описващи разглеждания продукт, са добре дошли.
  3.8. Отзивите не трябва да рекламират никоя компания с изключение на спонсора на форума.
  3.9. Ревюто не трябва да описва негативно продукта и/или услугата и да бъде публикуван с цел изнудване за пари или за компенсации.
  3.10. Връзки към външни уебсайтове могат да бъдат включени в ревюто при условие, че те имат значение за ревюто на продукта и не са партньорски линкове с цел печалба при продажба.
  3.11. Подходящото форматиране е разрешено, ако участникът счете за необходимо да подчертае характеристиките на прегледания обект. Участниците обаче трябва да се въздържат от прекомерната употреба на цветове, различни от черно, с изключение на случаите, когато кратък текст, който изисква специално внимание, е подчертан с различен цвят.
  3.12. Участниците имат право да редактират отговорите си по всяко време след публикуването им. Това се отнася до случаите, в които участникът открие някакви специфики, които не са били описани в първоначалното ревю. Разбира се, редактирането не трябва да изкривява първоначалния смисъл на отговора, а да добавя известна информация и/или коригира грешки. Администрацията на конкурса има право да откаже редакциите на участника и да възстанови първоначалния отговор в случай, че прецени, че приложените редакции изопачават значително първоначалното значение.
  3.13. Всички ревюта в темите на конкурса трябва да бъдат граматически правилни. Ревюта с голям брой правописни и/или синтактични грешки, такива с неправилна конструкция, се изключват от конкурса.
  3.14. Забранява се поставянето на реферални (партньорски) връзки от всякакъв вид в отзивите, както и промо кодове за отстъпка при покупка.
  3.15. Под ревютата има харесвания на посетители, които са попаднали на форума следвайки връзки в търсачките. Харесванията на регистрираните потребители на форума не се отчитат при разпределянето на награден фонд.

  4. Изисквания към съдържанието на постовете в раздели „Въпроси и отговори“ и „Ревюта“
  4.1. Конкурсните теми може да бъдат в една от следните категории:
  - „Въпроси и отговори“. Името на темата трябва да завършва с знак въпросителен.
  Други участници могат да дават отговори в тези теми.
  - „Ревюта“. Заглавието на темата трябва да започва с думата “Ревю“, и продължава с темата на ревюто. Например: “Ревю: Топ 5 банки за кредитни карти”
  4.2. В категорията „Въпроси и отговори“ първия пост в темата не може да съдържа отговор на въпроса. Той трябва да съдържа или същия въпрос от заглавието на темата, или по-детайлно задаване на въпроса;
  4.3. В категорията "Ревюта" първият пост в темата трябва да съдържа по-детайлна информация за направеното проучване, например защо авторът е избрал точно тези компании, услуги, уебсайтове и т.н;
  4.4. Въпросите и Ревютата могат да бъдат за всеки продукт или услуга.
  4.5. Отговорите на поставените въпроси в категорията „Въпроси и отговори“ не трябва да изглеждат като диалог между потребителите, които дискутират една и съща тема. Всеки пост в състезателната тема от тази категория трябва да дава отговор на поставения въпрос от първия пост и на никой друг пост;
  4.6. Отговорите трябва да бъдат пълни, изчерпателни и да засягат проблема в детайли;
  4.7. Отговорите на въпросите трябва да се състоят най-малко от 500 символа и повече, без да включваме празни разстояния. Отговорите, които съдържат по-малко от 500 знака, няма да бъдат оценявани в крайното класиране. Освен това, харесванията за тези постове ще бъдат премахвани. Участниците се предупреждават да не прибягват до умишлено увеличение на символите, като например повторение на символи които не допринасят с нищо за смисъла на съдържанието.
  4.8. При проверка на оригиналността, текстът на всеки пост трябва да надхвърля 50%. Всеки текст може да бъде проверен за неговата оригиналност на https://www.copyscape.com/;
  4.9. Отговорите на въпросите не трябва да рекламират форекс компания, с изключение на спонсора на форума - Инстафорекс;
  4.10. Отговорите на въпросите не трябва да рекламират компания, която не оперира в сферата на форекс пазарите. Но все пак на участниците е позволено да правят детайлен анализ за услуги на компания оперираща извън Форекс пазара.
  4.11. Всеки участник е свободен да дава изчерпателни, добре структурирани и завършени отговори със свои собствени подзаглавия, тестови въпроси, които авторът може задава и да им отговаря, стига те да са свързани с основния въпрос;
  4.12. Участниците могат да използват снимки и видеа, стига те да са тематично свързани с темата;
  4.13. Участник може да поставя линкове към програми, но не и към статии, съдържащи детайли, освен ако те не са линкове към теми от forum.bg;
  4.14. Насърчаваме участниците да използват подходящо форматиране на текста си, да има заглавия, подзаглавия, отделяне на текстове чрез подреден или неподреден списък. Не трябва да се прекалява с използването на различни цветове, главни букви. За предпочитане е да се използва черен цвят на текста. Допуска се използването на различен цвят в случай, че потребителят иска да насочи вниманието към конкретен текст, изречение или дума;
  4.15. Всички постове към въпросите трябва да са на български книжовен език, да няма синтактични грешки в тях. Такива постове, които не отговарят на тези условия и съдържат прекалено много правописни и/или синтактични грешки ще бъдат изтривани и няма да участват в състезанието;

  5. Методи за популяризиране и получаване на харесвания.

  5.1. Забранено е да се призовават посетителите на форума да харесват публикациите в конкурса на Forum.bg, включително, но не само, чрез подписи, лични и/или публични съобщения.
  5.2. Всякакви манипулации със статистиката на харесванията водят до изключване на такива харесвания от общия резултат, изключване на публикацията от общия резултат или дисквалифицирането на участника.
  5.3. Участниците имат право да рекламират своите ревюта на външни уебсайтове.

  6. Определяне на победителите и разпределение на наградния фонд

  6.1. Конкурсът ще приключи в 23:59 часа на 30 ноември 2020 г., а администрацията на конкурса ще обяви резултатите до 10 дни след това. За да предостави обективна оценка на броя допълнителни харесвания, получени след края на конкурса, администрацията на конкурса си запазва правото да удължи времето за обобщаване и обявяване на резултатите с 30 дни.
  6.2. Под отзивите има харесвания на посетители, които са дошли във форума следвайки връзки в търсачките. Харесванията на регистрираните потребители на форума не се отчитат при разпределянето на награден фонд.
  6.3. Администрацията на конкурса информира участниците, че харесванията могат да се натрупват дълго време, докато заинтересованата аудитория се запознае с темата. Много фактори влияят върху темпото, с което се харесват ревютата. Участниците не трябва да разчитат на бързи темпове на натрупване на харесвания в първите дни след публикуването на ревюто.
  6.4. Ревютата, публикувани повече от 10 месеца преди края на който и да е етап от конкурса, не се включват в общата оценка, независимо от броя на харесванията, получени от такива отзиви.
  6.5. Гарантирано е, че целият награден фонд ще бъде разпределен между участниците. Тези участници, които нарушават правилата на конкурса, са изключени от разпределението на наградния фонд и техният дял в наградния фонд е пропорционално преразпределен между останалите участници.
  6.6. Паричните награди се кредитират по търговските сметки на участниците, прикачени към профила им във форума ( вижте клауза 4 от правилата на кампанията "Пари за писане"). Тези средства са достъпни за теглене без ограничения. За да изтегли паричната си награда, участникът трябва да е преминал през най-високото ниво на идентификация.
  6.7. Етапът на конкурса се счита за проведен при условие, че са създадени най-малко 50 теми. В случай, че броят на темите е по-малък от 50, етапът се удължава с един месец, докато броят на темите достигне 50.
  Последна редакция от privelege : 02-11-2020 на 14:49 Причина: старт на осми етап

 2. Следните 7 потребители изказват благодарности на privelege за полезния пост:

  Orion (01-04-2020), renito5 (01-04-2020), kypa (01-04-2020), minkov (01-04-2020), Barbaron (02-04-2020), batDancho (03-04-2020), Jack (19-08-2020)

Затворена тема

Абонирайте се за тази тема : 1

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

 • Вие не можете да публикувате теми
 • Вие не можете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да прикачвате файлове
 • Вие не можете да редактирате мненията си