Убеден привърженик на парламентарната република. Но 240 депутата са много. 120 смятам, че е нормално за 7 млн. България. По лесно е да избереш един ненормален президент отколкото да се случат 120 ненормални депутати шанса е по малък.
Убеден привърженик на парламентарната република. Но 240 депутата са много. 120 смятам, че е нормално за 7 млн. България. По лесно е да избереш един ненормален президент отколкото да се случат 120 ненормални депутати шанса е по малък.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
ontar (11-04-2023)
Така е, нека от парламентарна неуспешна да станем Президентска успешна Държава. Румен Радев е един от малкото достойни българи, който заслужава доверие и подкрепа от нас.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (2), ontar (11-04-2023)
Сигурно и германците така са мислили за Хитлер когато го избират за канцлер. И не са сгрешили от страна в криза и девалвирала марка превръща страната във водеща икономика в Европа. Но... има едно но историята помни и друга приказка. Както има една приказка " Внимавай какво си пожелаваш" Като печелиш не знаеш какво губиш и обратно когато губиш не знаеш какво печелиш".а не беше и далече времето в които ни уверяваха колко е преуспяващ комунизма и загниващия капитализъм. Вече съм се напивал на много сладки приказки и популизъм ама старото купе затова е старо много парило видяло така че не на мене тези
.
Роналд Рейгън
ontar (11-04-2023)
Ами всъщност на нас ни се случи. Избрахме си 240 ненормални депутата. Правили сме го, какво ни пречи пак да го направим.
Аз съм убедена, че един човек би ни управлявал по-добре от колкото 240 психопата, един вика на дясно, друг вика на ляво.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ontar (11-04-2023)
И аз така си мислих по-лесно време. Бях за монархия, после за президентска република, ама от където и да го погледна паследни време парламентарната република май е най-добре. Не е хубаво да се дава много правомощия сами на един човек. Мое мнение. И няма нужда да се експериментира. Проблема не е в системата на управление. Човешката природа е много интересна. Винаги търси проблемите и причините далече от себе си. Винаги друг е виновен човек или събитие и никога ние. Това е най-трубното в човешката природа да погледнеш дълбоко в себе си за да разбереш другите. Знам че е трудно и няма да ме разберете. Ама къде съм аз къде сте вие.![]()
Роналд Рейгън
ontar (11-04-2023)
Доверие и подкрепа казваш. Нека проследим две събития. Вдигането на цените на енергиините ресурси и ваксинирането. Нещо не чух държавата да оспорва вдигането на цените или да иска да се ревизират сметките как така се получи точно този процент увеличение. По мое скромно мнение при предните управляващи имаше жестока битка за тези увеличения. А кой печели и кой губи от всичко това. Естествено вносителите на енергиини ресурси. А кой губи който плаща. Няма да споменавам кой е основния вносител на енергиини ресурси в страната и защо ББ им подби цените и не можеха да скубят народа, ама сега се връщат огладнели пак на терена. Ваксинацията до никъде. Докато ББ обикаляше да търси ваксини. Сега ваксините ще се унищожават. И Европа ревна. Докато страни от третия свят нямат ваксини ние ще унищожаваме. Пак нищо от страна на служебното толкова с мисленето на народа. С едно изречение за изборите. Нали не смяташ, че РР ще разчита само на любожта на народа и ще остави всияко в ръцете на слуяайността т.е. на вота на избирателите. Ако си мислиш така пак грешиш. Тука РР пак се е застраховал със ротативките. Прочети внимателно ИЗ Цекции с над 300 чожека задължително електронно гласуване. Защо? Разбира се това е основния вот който трябва да се контролира. Унищожаване на контролните лисчета да не се засече избора и вече машинката определя вота барваме софтуера и се царе държим вече контрола на основния вот. Сега чувам ИТН ще наблегне на пряката демокрация т.е. референдумите. Очаквам следващия закон да е там. Ще има въпроси за ЕС и НАТО със или без. Нека позная сега вота ще е с ротативките сети се кой ще контролира вота и какви ще са резултатите. Полсле ще има въпроси за президенска или парламентарна република. После въпроси за продъльителноста на мандата на президента. И ще спра до тук вече вие сами можете да си съчинявате другите въпроси. Много се съмнявам, яе ще има сблъсък между ЕС и Русия за България. Резултата е ясен Крим защото изборите са чесни и народа така е решил не може чужда страна да се меси в политиката на България. Аз само осветлявам. Ще дойде време и няма да има Избор емиграция или не помисли добре. Часовника тиктака Тик ТАк, Тик Так, Тик Так. Възрасните съм и м уредил спонсорска програма. Есента идват като перманент резиденти с прави на здравни осигоровки. Така, че аз съм си оплел кошницата като РР. Останете със здраве.
Роналд Рейгън
ontar (11-04-2023)
По принцип не харесвам нито един от двамата. Но ако трябва да избирам между Румен Радев и Бойко Борисов, определено ще бъде Радев. Не ми се мисли ако все още Бойко остане на власт, България в какво състояние ще се намира, сигурно пред пълен колапс.
ontar (11-04-2023)
Президентът Румен Радев е насрочил така нареченото учредително заседание на новия 49-и парламент на 12 април в сряда. Това на практика се пада точно в средата на страстната седмица и вече се чуват коментари на експерти, че това свикване на Народното събрание е можело да почака няколко дни. Малко след изборите президентът се изказа, че няма да бави процедурата, но повечето очаквания бяха първото заседание на парламента да е след Великденските празници. Както вече многократно съм писал в различни мои коментари има силно противопоставяне между някои партии и президента Радев. Визирам например Демократична България и Продължаваме промяната, които не спират да критикуват президента и дори говорят за възможна процедура по отстраняване му. Логично Румен Радев да не им остане длъжен и вероятно този път няма да бави процедурите, които са му задължение по конституция. Малко е странно, че преди имаше гласове от различни партии как президента нарочно бави консултациите и даването на мандатите за съставяне на редовен кабинет за да може да управлява по-дълго време чрез служебното си правителство. Сега вече се повдигат обвинения срещу Румен Радев, че много бърза за да нямат време партии да се разберат за избор на нов министерски съвет. На практика така се получава, че каквото и да направи президентът Радев винаги ще му припишат някаква вина. За съжаление това показва колко е изострено противопоставянето в нашия политически живот и аз лично не виждам да идват някакви сигнали, че това ужасно положение може да се подобри. Сега е интересно дали отново ще има родилни мъки при избора на председател на Народното събрание? Как ще се отрази на работата на парламента връщането там на партия Има такъв народ? Все пак не забравяме, че Трифонов многократно обеща, че неговите депутати ще се погрижат да имаме работещо Народно събрание. Участието на лидерът на Герб Бойко Борисов в ролята на депутат също ще е много интересно за доста хора предполагам.
jivko78 (10-04-2023), Нерегистриран (2)
Ами по принцип съм против президента РР разеденител на нацията. Но в случая го подкрепям напълно. Има много проблеми за решаване един от който е бюджета за тази година. ДА не споменавам и други спешни закони и реформи. Така, че няма време за губене. Въпроса е до колко новите депутати ще се впуснат да решават проблемите на държавата. Лично мене много ме съмнява. В пърламента надделява коалицията анти България която не е интересува България, а това да няма редовно правителство, работещ парламент и сега, ако може и президента да се събори да няма и президенска институция. Така, че за сега техния план върви по план. Да му мисли народа който плаща за всичко това за съжаление. Чао и до нови избори.Президентът Румен Радев е насрочил така нареченото учредително заседание на новия 49-и парламент на 12 април в сряда. Това на практика се пада точно в средата на страстната седмица и вече се чуват коментари на експерти, че това свикване на Народното събрание е можело да почака няколко дни. Малко след изборите президентът се изказа, че няма да бави процедурата, но повечето очаквания бяха първото заседание на парламента да е след Великденските празници. Както вече многократно съм писал в различни мои коментари има силно противопоставяне между някои партии и президента Радев. Визирам например Демократична България и Продължаваме промяната, които не спират да критикуват президента и дори говорят за възможна процедура по отстраняване му. Логично Румен Радев да не им остане длъжен и вероятно този път няма да бави процедурите, които са му задължение по конституция. Малко е странно, че преди имаше гласове от различни партии как президента нарочно бави консултациите и даването на мандатите за съставяне на редовен кабинет за да може да управлява по-дълго време чрез служебното си правителство. Сега вече се повдигат обвинения срещу Румен Радев, че много бърза за да нямат време партии да се разберат за избор на нов министерски съвет. На практика така се получава, че каквото и да направи президентът Радев винаги ще му припишат някаква вина. За съжаление това показва колко е изострено противопоставянето в нашия политически живот и аз лично не виждам да идват някакви сигнали, че това ужасно положение може да се подобри. Сега е интересно дали отново ще има родилни мъки при избора на председател на Народното събрание? Как ще се отрази на работата на парламента връщането там на партия Има такъв народ? Все пак не забравяме, че Трифонов многократно обеща, че неговите депутати ще се погрижат да имаме работещо Народно събрание. Участието на лидерът на Герб Бойко Борисов в ролята на депутат също ще е много интересно за доста хора предполагам.![]()
Роналд Рейгън
ontar (11-04-2023)
Бюджетът не е чак толкова важен, може да се използва и този от миналата година, както е било и досега. То като имаше парламент, сигурно 3 актуализации му правиха, беше пълна пародия.
За новото събрание наистина е по-добре да е преди Великден, а след ваканцията вече да се гледат въпросите.