Ми то всичко в България се цепи. Те да не са по-различни? Нали българчета все пак. То ДПС-то се разцепи, та ние ли? А нашите зелени не са зелени, ама и те са разцепениДалеч съм от мисълта, че нашите зелени са алтернатива, те са поредното изродено неща в нашата страна, само давах като пример, че нови играчи навлизат навсякъде по света.
Наште зелени са си чисти лапачи.
Дългия - нещо не мога да му хвана спатиите, голям зор да регистрира партия, но нищо не прави, докато Мая Манолова активно си гради структури и бачка по темата.
Отцепниците от БСП, ако се обединят предполагам ще вземат лявото от корнелия.
И те погледни ги - намерили кога да се цепят.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
А дано, но надали. Иначе за парите си прав. А как ги виждаш нещата със смяната на модела? Кой модел по-точно? И как по- точно смяната на модела ще доведе до промяна? Че аз не ги виждам тези работи.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
То това с модела не е много сложно. По света има няколко (десетина) различни модели на демократично управление, просто трябва да се спрем на някои от тях.
Швейцарският примерно е много краен, гръцкият е в другия край на крайностите. Американският също ми се струва неподходящ за нас.
Според мен френският модел на управление на държавата е приемлив.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Т.е. президентска република. Така ли да разбирам нещата?То това с модела не е много сложно. По света има няколко (десетина) различни модели на демократично управление, просто трябва да се спрем на някои от тях.
Швейцарският примерно е много краен, гръцкият е в другия край на крайностите. Американският също ми се струва неподходящ за нас.
Аз описах защо не харесвам президенската република и пряката демокрация тип Швейцария. И според мен промяната на модела няма да донесе някакви големи промени което очакваме. Парламентарната република според мен е най-подходящ за България. Може би начина на преброяване или мажоритарен вот да се въведе и задължителното гласуване. Може би върху това може да се работи, не знам ще повлияе ли нещо съществено това.
Последна редакция от ndimitrov73 : 12-07-2020 на 21:15
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Френския модел го харесвам, но у нас нямаме тези наслагвания от векове към ценности към свобода и т.н. При нас се изкривиха и някак изпразниха от съдържание.
При тях разделението на властите наистина съществува и не е така сеиозно обвързано с управляващата партия. И те си имат много проблеми и корупция и нищо човешко не им е чуждо, но някак има умереност и не преминават често границата към уродливост.
Там не мачкат интелектуалците и има широта на мирогледите, което съхранява духа им и подхранва самочувствието им. Все неща, които у нас ги няма.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Днес пак е имало сериозни протести. При това не само в столицата София, но и в други градове на страната. Гледам по телевизията все симпатични хора и не ми изглеждат на платени протестъри. Като ги питат защо протестират се изказват съвсем смислено. Това хем е учудващо, хем е приятно да се види. Лошото е, че нямаме подходящи партии и политици, които да изпълнят подобни човешки искания. Дори да падне това правителство като се стигне до избори пак ще се възпроизведе същия или много подобен парламент. Жалко е наистина.
Novak (12-07-2020), balcon (12-07-2020), ndimitrov73 (12-07-2020), hanuman (13-07-2020), Нерегистриран (2)
Е, всички в опозицията отдавна са скъсали джоба, нали намалиха и субсидията, откъде кинти да плащат.
Бизнес доктора в неделя спешно написа заповед да отвори нощните заведения, че да угоди поне на чалгарите, които вчера се бяха присламчили към протеста.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
gambletrade (12-07-2020), minkov (12-07-2020), hanuman (13-07-2020), Нерегистриран (4)
Остана да осигурят достъп до плажа и яхтеното пристанище на Росенец и поводите за протести в държавата ще бъдат сведени до 0.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
minkov (12-07-2020), ndimitrov73 (12-07-2020), Fafa (13-07-2020), GeorgiRR (13-07-2020)
Страх ги е да не стане вълната от протестиращи по-голяма , че може да стане неконтполирана и да ги залее.
Тъй като при нас нещата са доста "изтървани" образно казано , то успешен би бил само модел с някаква форма на диктатура, която да не крайна разбира сеТо това с модела не е много сложно. По света има няколко (десетина) различни модели на демократично управление, просто трябва да се спрем на някои от тях.
Само този модел може да реши проблеми с престъпност и корупция, както и налагане на ред в държавата
Проблема е кой и как ще го изпълни този модел