още миналия месец писаха че Джеф Безус е пристигнал в Нова Зеландия където той и милиардерския елит имат бункери построени за преживяване в автономен режим поне за 3 години в случай на природни или ядрени катаклизми и епидемии
още миналия месец писаха че Джеф Безус е пристигнал в Нова Зеландия където той и милиардерския елит имат бункери построени за преживяване в автономен режим поне за 3 години в случай на природни или ядрени катаклизми и епидемии
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами нека търсят, нямам си идея колко време ще съм без работа, и това че някъде се търсят служители звучи успокояващо.За едни брадва, за други сватба. Амазон търси да наеме, нови 100000 служителя.
https://www.theverge.com/2020/3/16/2...se-coronavirus
Както винаги е било, и ще бъде, по време на големи кризи, се правят големите пари.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За сэъжаление, складовете на амазон са малко далечко. Но си мисля, че нещата ще се поуспокоят, още другата седмица, след като първоначалната лудост поотмине, след като всички се убедят, че хляба и фасула няма да свършат в магазините, и заразен не е рамно са сигурна смърт, нещата ще започнат да се нормализират.
Последна редакция от Lucky13 : 17-03-2020 на 14:14
Попаднах на интервю с наш футболен треньор в Казахстан. Казва, че и там имало извънредно положение и заразените са около 20. Там имало много кардинална мярка. Всяка нощ от 23 часа до 5 часа никой нямал право да излиза навън, да отваря прозорците си и да излиза по балконите, защото в това време специални самолети ще кръжат над градовете и ще пръскат с дезинфектанти. Дали ще има ефект е рано да се каже, но е нестандартен подход срещу болестта.
Не ми дава да кача файла във форума, пратиха ми го на вайбър, компресирах го, но пак не става,. Обобщено е на неща, които съм чела по нета още преди паниката и тогава проучвах как и откъде могат да се намерят лекарствата, в нормална ситуация бих се справила, но сега вече много трудно и сигурно са поскъпнали поне 2-3 пъти, а те тъй или иначе бяха златни. Но пък и това са лекарства с много тежки странични ефекти. Предполагам и това е причина да са толкова уплашени правителствата - скъпите лекарства, които трябва да поемат здравните системи. Другото, до което стигнах като извод е, че всичко е на проба-грешка от съществуващите лекарства и се търси най-добрата комбинация.
А факта, че болниците отчита все повече случаи под 60г. донякъде си го обяснявам и с факта, че вече почти не приемат по възрастни.
Последна редакция от Novak : 17-03-2020 на 14:22
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Уф, то пък не се чете това компресираното
П.с. ПРоучвала съм тези и други лекарства, пак подчертавам това са много силни лекарства с големи странични ефекти и ако се взимат без нужда могат много да навредят, повече отколкото вируса.
Някои от тях са имуносупресори, други не, има хора, с разни заболявания, които си пият имуносупресори, въобще след тая корона да почна да уча вирусология, не е истина колко неща изчетох, че май ще стане това от което се опасявах да няма кой да ни лекува, те и лекарите сега се учат в движение де, само че някой са въоръжени с арсенал, други като наште голи и боси борят вируса.
Последна редакция от Novak : 17-03-2020 на 14:26
Пущай го тука портоколът:
https://imgur.com/upload
Колко хора умират без коронавирус и как са разпределени смъртните случаи сезонно:
Цифрите са за Великобритания, за тук вероятно около 7-8 пъти по-малки.
България е държавата с най-голяма номинална смъртност в света - 15/1000 годишно. В другите пост-соц държави с масова емиграция последните десетилетия цифрите са сходни.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Май става въпрос за същия протокол https://trud.bg/%d0%bf%d0%b5%d1%82-%...3%d1%81%d0%b0/ дано да не греша.
Да това е протокола. Започва с oseltamivir, което тамифлуто, то и затова изчезна. Пила съм преди години тамифлу при усложнение след грип и всички странични ефекти от листовката ги имах. Само този спомен ми е достатъчен, за да съм луда на тема дезинфекция и да си седя вкъщи.
Има ли прогноза колко горе долу ще е пика на заболелите на ден? Дали ще минат 100 на ден? Иначе силно се надявам да не минат 10 000 заболелите в цялата страна до края на епидемията.