Италианците са много разпасани и изглежда не спазват никаква дисциплина. Разнесоха инфекцията по цял свят. Където и по света да се появи нов случй е свързан или с Италия или с Китай. Само че в Китай заразата залязва, защото направиха драконовска карантина. В Европа и останалия свят всичко е пожелателно и затова вируса тепърва ще се разпространява. Има и един неприятен проблем, че този вирус е с много дълъг инкубационен период и на практика човек може да го разнася със седмици. Да заразява десетки хора без той да има симптоми. Всъщност може да се окажем, че всички го носим без да знаем. Например в повечето училища и детски градини на входа има телефони или домофони по който се обаждаш, за да ти пратят детето. Ежедневно стотици родители ги ползваме тези телефони и един да носи вируса то всичките сме го пипнали. Да не говорим за метрото и другия градски транспорт, където сме като сардели и непрекъснато някой кашля обилно. А там въздуха е много застоял. Същото е и с климатичните инсталации в различните фирмени сгради. Аз дори съм склонна да предположа, че в България хиляди хора са носители на вируса. Както при всеки нормален грип. Напъвах се да си спомня през моя живот дали съм боледувала от грип, но няма как да го докажа. Почти всяка зима карам нещо, но е на крак, защото не мога да си позволя да се залежавам. Тъпча се с прахчета и чайчета и за седмица-две минава. Така е с повечето хора, които познавам. При тия грипове винаги има смъртни случаи, но те се получават при усложнения. А такива имат хора с тежки допълнителни заболявания. Не е задължително да са само стари, защото има и млади хора с диабет, сърдечни и други проблеми. Всичко опира да имунитета и затова аз сега се тъпча с билков мед и една специална отвара, в която има дори алкохол.