Интересна статия - прочетете я от началото до края . . .
Доц. Мангъров е много добър в две неща -да лекува деца и да си създава врагове . . .
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/art...xukq6-yVnidTeE © www.24chasa.bg
Интересна статия - прочетете я от началото до края . . .
Доц. Мангъров е много добър в две неща -да лекува деца и да си създава врагове . . .
https://www.24chasa.bg/ojivlenie/art...xukq6-yVnidTeE © www.24chasa.bg
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
INedelchev (19-04-2020), alba (19-04-2020), REDA (19-04-2020), Jack (19-04-2020), Нерегистриран (2), kypa (21-04-2020)
То както е тръгнало и някое прасенце може да видиш следващите дни. Хората прибрани и животните започват да пируват.
Лошо няма. Може пък така светът да стане по-добър.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз ползвам това приложение за отчитане на крачки и км, идеално е и за домашни условия https://play.google.com/store/apps/d...rwalking&hl=en
Довоелен съм , не ползва GPS само от сензорите и отчита вярно, сверявал съм оо GPS единствено трябва да си въведете разлера на крачката за да са точни километрите.
А ти след като си далеч от вестникарските заглавия и нямаш да ядеш хляб и сол, понеже си разбрала истина, сподели :
Направи си труда да прочетеш труда на МС и тогава разбери какво са предлагали, а не повтаряй думите на Мутафчийски, който междувпрочем е коремен хирург и по твоята логика, че не е вирусолог не би трябвало също да с еизказва. Защото аз го прочетох и нещата вътре въобще не са такива каквито се тиражираха по сайтовете от мисирките.
А Мутафчийски се изказа конкретно за тестовете ползвани в Испания, така че бъде коректен и по отношение на него в цитати.
За допуснатите грешки в Испания незнам дали има някой, който да не е наясно.
И в интерес на истината този път Борисов постъпи коректно - типично в него стил събра опозиция, която не беше съгласна с официална версия и се опита да ги привлече с постове. Те направиха това, което смятат за правилно, беше ясно че няма да се приеме по ред причини, но не обслужиха политически интерес и двете страни се разделиха културно, въпреки че не обслужиха политически интерес въпреки натиска върху тях, не коментират нищо извън нещата, в които вярват.
Такива лекари искам да ме лекуват, уверени в правотата си и не подгъващи крак за някой пост и за някой лев в повече. Лекари по призвание. А тези лекари от личния ми опит парите сами ги намират и не си жертват репутацията за интересите на някой политик, защото политика днес е тук, а утре е друг, не можеш да угодиш на всички.
Та момченце, още много хляб и сол има да изядеш докато проуемеш, че истината и живота около теб не е вестникарски заглавия от блиц или там каквото четеш от тоя ред сайтове.
Конкретно, би ли изброила колко вида бързи тестове знаеш , че тръгна и да знаеш Мутафчийски дали е визирал само използваните в Испания
За толкова осведомена съм учуден ,че не знаеш, че Мутафчийски цитира че са отречени и от Израел, както и от много други дъражви , и цитира дори и резултатите от бързите тестове в България - че над половината дават грешен резултат, след контрола с PSR тест
Но след като ти ни дадеш по-подробно инфо , колко варианта са бързите тестове ще знаем и повече
За толквоа "подорбен" и изпълнене с "знания" пост оттвоя страна никъде не прочетохме какво представляват бързите тестове и кога и как мисля да ги използват , или и това не знаеш ?
Възможно е Мнгъров да може да борите епидемии с тестове които дават грешка по 60- 70 % грешка, но останалия лекарски и разумен свят избра да използва PSR тестове .
И след като искаш такива лекари да те лекуват - следвай неговите препоръки за пандемията...
Не се занимавай с глупоститена щаба и правителството за излоцаия и подобни...
Мангъров ти го каза - трябва 70 % да преболедуват - иди някъде където има болни, осъществи контакт , после иди зарази и близките и роднините си , даже не ходете и на лекар , че нали у нас няма здарвеопазване според теб , после преболедувайте и докажете колко прав е Мангъров ...
Щото така... Мангъров бил прав, пак се крием в къщи в изолация както казал щаба и Мутафчийки , който не бил прав
Никой не може да каже кой е по-добре. Това, че при нас има официално обявени около 900 случая нищо не значи, защото не се тества масово, а само такива със симптоми и така наречените рискови групи.
В България са направени около 22 хил. теста - няма как да стигнем до 20 хил. заразени при толкова тествани хора, да не кажа, че от тези 20 хил. теста някои хора са тествани по 3-4 пъти, което ще рече, че вероятно са тествани около 15 хил. човека. Това от гледна точка на статистиката си е 6% заболеваемост, което приложено на цялото население и някакъв коефицент на корекция би трябвало да има поне 250 хил. болни. За някои от тях може и въобще да не се разбере, че са боледували.
Принципно се лансира тезата, че едни групи от населението и различните раси понасят различно вируса - това по изявления на някакви американски вирусолози - сред цветнокожото население в САЩ болните и смъртноста били значително по-големи. Ама това не е ясно дали е защото живеят при по-лоши условия тези хора или наистина има по-устойчиви нации и раси.
Може пък нашия народ да се окаже от тези коравите, дето коронавирус не го мори.
gambletrade (19-04-2020), Jack (19-04-2020), kypa (21-04-2020)
Дали не значи нищо ????Никой не може да каже кой е по-добре. Това, че при нас има официално обявени около 900 случая нищо не значи, защото не се тества масово, а само такива със симптоми и така наречените рискови групи.
В България са направени около 22 хил. теста - няма как да стигнем до 20 хил. заразени при толкова тествани хора, да не кажа, че от тези 20 хил. теста някои хора са тествани по 3-4 пъти, което ще рече, че вероятно са тествани около 15 хил. човека. Това от гледна точка на статистиката си е 6% заболеваемост, което приложено на цялото население и някакъв коефицент на корекция би трябвало да има поне 250 хил. болни. За някои от тях може и въобще да не се разбере, че са боледували.
Принципно се лансира тезата, че едни групи от населението и различните раси понасят различно вируса - това по изявления на някакви американски вирусолози - сред цветнокожото население в САЩ болните и смъртноста били значително по-големи. Ама това не е ясно дали е защото живеят при по-лоши условия тези хора или наистина има по-устойчиви нации и раси.
Може пък нашия народ да се окаже от тези коравите, дето коронавирус не го мори.
А дали могат да се скрият и смъртните случаи у нас при положение че се тестват всички със симптоми , което означава че трудно могат да се пропуснат тежките случаи , които са довели до летален край ... И не говорим дали има няколко пропуснати случая , щото такива със сигурност има навсякъде по света.
Иначе счетоводно хубаво го докара до 6 % заболяемост и 250 000 болни...но почни от фактите - смъртните случаи у нас и колко са в чужбина ...
Ясно е че има грешки в отчитане на някои смъртни случаи , но колко и да са, не са с пъти разликите ... не можеш да скриеш хиляди починали
А колко са пребуледували и не са имали симптоми, няма да го кажат счетоводните сметки на база временни данни , а математиците с математическите модели.. ..и то след отшумяване на епидемията и след по-обширно тестване за антитела ... защото масово тестване в цялата държава едвали някой ще направи , пък и няма смисъл ..
Най-много се трепем по улиците. Не съм сто процента сигурна, но май водим класацията на жертви от автомобилни катастрофи в Европа? Днес преди 2 часа е загинал при жестока катастрофа журналистът Милен Цветков. Жалко за човека, защото беше от малкото журналисти, които не се съобразяваха с цензурата. Затова често му сваляха предаванията от ефир. Тъжно е наистина. Това е много нелепа смърт на млад човек. Не е ясно кой е виновен, но в момента улиците в София са почти празни. Обаче прави впечатление, че малкото коли използват свободните пространства и карат като на рали. За къде бързат тези хора? Говорим си за коронавирус, но в България от автомобилни катастрофи умират и се инвалидизират много повече хора, отколкото от китайския грип. Що не излезе някой генерал да я води и тази статистика? Също така се сетих, че когато в Русия загине при катастрофа опозиционен журналист веднага тръгват слухове, че е дело на Кагебе по нареждане на Путин.
Живко, радвам се, че се кефиш да повтаряш че нещо съм го направил счетоводно, ама да ти обясня: Да, аз имам счетоводно предприятие което ръководя, много съм наясно със счетоводството, но по образование и по професия съм програмист, специалист по обработка на статистическа информация.Дали не значи нищо ????
А дали могат да се скрият и смъртните случаи у нас при положение че се тестват всички със симптоми , което означава че трудно могат да се пропуснат тежките случаи , които са довели до летален край ... И не говорим дали има няколко пропуснати случая , щото такива със сигурност има навсякъде по света.
Иначе счетоводно хубаво го докара до 6 % заболяемост и 250 000 болни...но почни от фактите - смъртните случаи у нас и колко са в чужбина ...
Ясно е че има грешки в отчитане на някои смъртни случаи , но колко и да са, не са с пъти разликите ... не можеш да скриеш хиляди починали
А колко са пребуледували и не са имали симптоми, няма да го кажат счетоводните сметки на база временни данни , а математиците с математическите модели.. ..и то след отшумяване на епидемията и след по-обширно тестване за антитела ... защото масово тестване в цялата държава едвали някой ще направи , пък и няма смисъл ..
Та понеже ми е ясно как се прави статистика, наясно съм и как може да се правят извращения със статистиката, както и това, че от едни и същи данни всеки може да направи изводи, които на него му харесват.
Та да ти кажа как точно статистически може да се игнорират населението, заболелите и всички други фактори, които могат да извратят статистиката, ако трябва да се сметне някаква ефективност на здравната система:
В българия независимо от това колко болни има, има установени 161 случая излекувани от корона вирус и 41 починали в следствие на лечението. Което ще рече че съотношението на излекуваните и умрелите е 1:4 или умрелите са 25% спрямо излекуваните - този показател в световен мащаб е 16% - това по данни на СЗО. Та как ти се струва ефективноста на мерките в този случай?
Между другото точно този критерии: съотношение между умрели и излекувани е възприет от СЗО за оценка на мерките.
ако на някой му е интересно вече има сайт с акуална информация за COVID -19 в световен мащаб
https://datatrackers.io/covid19-coronavirus/en/
А понеже си наясно със счетоводство и статистика , как ти се вижда че ефетивността на мерките в началота на една епидемия - както е у нас , имат отношение най-вече към броя заболели ( а там сме с едни от най-добри показатели в цял свят ) , а не към процента починали .... към последното може да има отношение ако има голям бум на заболели и здравната система не може да ги поеме ...Живко, радвам се, че се кефиш да повтаряш че нещо съм го направил счетоводно, ама да ти обясня: Да, аз имам счетоводно предприятие което ръководя, много съм наясно със счетоводството, но по образование и по професия съм програмист, специалист по обработка на статистическа информация.
Та понеже ми е ясно как се прави статистика, наясно съм и как може да се правят извращения със статистиката, както и това, че от едни и същи данни всеки може да направи изводи, които на него му харесват.
Та да ти кажа как точно статистически може да се игнорират населението, заболелите и всички други фактори, които могат да извратят статистиката, ако трябва да се сметне някаква ефективност на здравната система:
В българия независимо от това колко болни има, има установени 161 случая излекувани от корона вирус и 41 починали в следствие на лечението. Което ще рече че съотношението на излекуваните и умрелите е 1:4 или умрелите са 25% спрямо излекуваните - този показател в световен мащаб е 16% - това по данни на СЗО. Та как ти се струва ефективноста на мерките в този случай?
Между другото точно този критерии: съотношение между умрели и излекувани е възприет от СЗО за оценка на мерките.
Щото в началото на една епидемия от двама заразени , ако почине един - ти ще обявиш ли 50 % смъртност и че мерките са провалени ????
По отношение на процент починали има значение здравен статус и възраст на заразените , като се има в предвид че ефективно лечентие няма ....
Учуден съм че човек който твърди че е наясно със статистиката му се губят основни понятия ...като например :
Първо да сравнява данните от България с нейните САМО 900 заболели със световната статистика за всички милиони заболели ....Ако разгледаме някъде където са 100 заболели сигурно и по-голяма разлика ще има..
Второ да сравнява данните за смъртност при популация с много ниска степен на заболели като българската и където може би пика не е дошъл .....с данни за смъртност от целия свят където заразяването на много места е масово , а някъде се смята че пика е преминал ...
Ще ти дам един джокер относно "високата "смъртност у нас , пък и да можеш сам да помислиш защо....
Ако заболее цялото население на една държава дали смъртносста ще 16 % или 25 % или ще падне драстично ?
Така че не са прости матиматически сметки и модели , а даже зависи и на кой етап се намира епидемията в една популация
minkov (19-04-2020), gambletrade (19-04-2020), balcon (19-04-2020), Jack (19-04-2020), Нерегистриран (2), kypa (21-04-2020)