и честито ви удължаване на извънредното положение до 13 май...ми аз не съм особено хепи от това
и честито ви удължаване на извънредното положение до 13 май...ми аз не съм особено хепи от това
Trust Me, I'm an "Engineer"
Наблюдавам Швеция, тъй като те единствени решиха да се отцепят от локдауна.
Но пък и техния стереотип на живот е много различен от на много други страни, по принцип са социално дистанцирани, много висок процент имат на домакинства от 1 човек, като им препоръча нещо правителството го правят. Та да видим.
Ренито, звучиш много паникьосана, всички общини, червения кръст, църквите са открили телефони за психологическа помощ във връзка с covid 19.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Че те в Китай, освен ако не лъжат за заразените, всъщност доста леко се отърваха - от милиард и половина народ 82 хиляди заразени и 3 хиляди умрели мисля, че си е много нисък показател.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Финландия пък са колкото нас като население , а имат над 1000 души заразени и 20 починали.
Значи, ние все още задържаме положението- поне статистически.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Щото нашия народ като си знае здравеопазването и се пази повече от останалите европейци.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Не съм паникьосана, дори до преди няколко дни не носех маски и ръкавици. Не ме е страх. Просто казвам че 9 за някой може да е ниска бройка, но за други е много повече от това. Също така понеже съм преживяла нещо подобно влизам в положение на близките на починалите. И никой не е застрахован. Също така казвам че лекари в Кюстендил отказват да лекуват своя приятелка и колежка, какво очакват останалите хора които са никуму не познати. Незнам колко е опасен коронавируса, но знам каква е ситуацията относно здравето в малките градове и тя е ужасна. Скоро и тук бройката ще нарасне и тогава много хора ще с хванат смисъла на всичко това.
''Бойко Борисов: Гордея се с всеки един български гражданин! Трябва да удължим извънредното положение до 13 май!''
И след като са го наумили, може да се каже, че е прието. То и в парламента има мнозинство, така че това няма да се размине.
Вече имаме 10 души починали. Последният случай е на 40 годишен мъж в Пирогов. Казват, че е бил с двустранна пневмония, но е починал от внезапно спиране на сърцето. Този коронавирус май почва да сваля възрастовата граница? Сега като казаха, че ще удължат извънредното положение с още един месец съвсем ме отчаяха. Единствената надежда е Германия, където смъртността е ниска и явно знаят как да лекуват болните. Иначе Италия,Франция, Испания и Великобритания много вдигнаха оборотите на смъртните случаи. Плашещо е. Дано това дето го говорят за Бецежето се окаже истина.Каква смъртност в България, каква възрастова група - В България има десетина починали, как направи извод каква е възрастовата група. За държава като България трябва извадка от поне 1000 души, за да се направи някакъв анализ на структурата на засегнатите - ние още нямаме толкова диагностицирани, камо ли починали, за да се прави анализ.
То дай боже и да нямаме толкова починали де, ама с десет случая да се правят кардинални изводи и да се всява страх не е сериозно.
Истината е че всички починали са били допълнително обременени от много тежки други заболявания.
Такива хора не коронавирус, а обикновена настинка да хванат и пак са застрашени.