Златю и аз го дебнах за дълги и докато си изпия следобедното кафе и изтървах влака
На петрола съм в бизнеса почти от дъното за днес и мисля че до довечера ще удари 52 кинта
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Та така, със лек финт и малко предсрочно, първи етап от сценария е изпълнен. Сега трябва спокойствие за да слезе надолу, обаче като гледам пазара може и да си продължи нагоре. Пипаме внимателно.То по принцип има и такъв "сетъп", обаче пророкуването никога не е препоръчително. То е само за преглед на възможните посоки. Щото нали знаеш едните " гурута" казват- какъвто и анализ да правиш, започнеш ли да търгуваш, ти все пак имаш някакво очакване за посоката. И всички ти се смеят че пророкуваш. Другите "гурута" казват,че търговията е "игра на вероятности" обаче нали е ясно,че избереш ли единия вариант, ти все пак си избрал посока защото имаш предпочитание за посока. Тоест пак имаш очакване. ...И пак ти се смеят.....и започва голямото философстване за " смисъла на безсмислието ".
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз за днес приключих с петрола. На 52 долара затворих, но според мен ще има още нагоре следващите дни. Поне до към 55 долара трябва да го докара. Лошото е, че на инстата в четвъртък май ще сменят фючърса и в тези дни не е хубаво да се търгува, че става мазало.
Интересно се е получило при двойката евро/долар. Първо пробив на 1.0800 и спад. Там някъде са се задействали сигурно някакви купувачи или чакащи големи поръчки. Защото се получи силен откат нагоре. Само че без сериозна подкрепа еврото пак загуби сили и отново го натикаха под 1.0800. Американците уж се дразнят, че им е прекалено силен долара, но явно не са особено искрени. Къде ли ще е дъното при евро/долар?
Засега дъното би трябвало да е на 1.0775. Там на по-големите графики има подкрепа, но който има желание може да скъси до там.Интересно се е получило при двойката евро/долар. Първо пробив на 1.0800 и спад. Там някъде са се задействали сигурно някакви купувачи или чакащи големи поръчки. Защото се получи силен откат нагоре. Само че без сериозна подкрепа еврото пак загуби сили и отново го натикаха под 1.0800. Американците уж се дразнят, че им е прекалено силен долара, но явно не са особено искрени. Къде ли ще е дъното при евро/долар?
![]()
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Не знам къде е дъното при двойката евро/долар, но чух че имало да се покрива някакъв гап. По-скоро го прочетох някъде. Кръстили го Макрон и бил от пролетта на 2017 година. Стана ми смешно от цялата тази история. Явно хората търсят някакво разнообразие. Защото форексът стана много скучен. В смисъл, че всеки ден се повтаря едно и също нещо. Сутринта еврото се посвестява, за да е готово за големия бой. А той започва около 13 часа и продължава чак до затварянето на пазара. Главен бияч е доларът естествено. Нищо, че Фед се оплаквали от финансов дисбаланс в Сащ. От опит знаем, че каквото и да стане там ние от останалия свят го отнасяме.
Гап за имане има, ама еврака хич не го е еня че да го затваря, просто си има път надолу натискат го и това е, а корекция все ще има.Не знам къде е дъното при двойката евро/долар, но чух че имало да се покрива някакъв гап. По-скоро го прочетох някъде. Кръстили го Макрон и бил от пролетта на 2017 година. Стана ми смешно от цялата тази история. Явно хората търсят някакво разнообразие. Защото форексът стана много скучен. В смисъл, че всеки ден се повтаря едно и също нещо. Сутринта еврото се посвестява, за да е готово за големия бой. А той започва около 13 часа и продължава чак до затварянето на пазара. Главен бияч е доларът естествено. Нищо, че Фед се оплаквали от финансов дисбаланс в Сащ. От опит знаем, че каквото и да стане там ние от останалия свят го отнасяме.
Колко точно ми нацелиха стопа. Направо с хирургическа точност. Бях си купила от двойката евро/долар, но тя първо падна точно да ми събере стопа преди пак да поскъпне над 1.0800. Няма как да не съм ядосана от толкова лош късмет. Случвало ли ви се е да попаднете в подобна ситуация? Замислям се, че последните две седмици където и да сложа стоп и той заминава. Виновна съм, че ми е лоша преценката за пазарните условия.
Последна редакция от alba : 19-02-2020 на 15:53
На петролеца дневният връхт би трябвало да е готов, а ГАПЪТ от края на януари да остане за утре въпреки, че е последен ден за фютчерса. Сашовските резерви са утре следобедъ - те тогава трябва да е и връхът.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.