renito5, едно време кога разбрах за форексо, точно две седмици ръчках на демо, и отворих реал. Още бе МТ3, незнаех ни за индикатори, осцилатори, стратегии и всичко останало. Ръчках на линейната графика, търсех нещо като хармония. Значи отворих с 400 леФа, и четири месеца подред ходя в офиса(наш брокер), и си тегля по 600 леФа. Късмета на начинаещия. "А бе младеж, каква стратегия прилагаш? Нищо не можем да разберем." ???? И аз не знам каква стратегия и кво значи това. Спазвах стриктно само едни 10 правила, дето си вървеха заедно с договора. Но както навлязох в материята, започнах да се съобразявам и подчинявам на хилядите "умнотии", акаунта отиде киречо. И това лутане продължи доста дълго време, докът не изпробвам всичко възможно дет го има изписано за форексо. Накрая започнах да изхвърлям всичко подред. Останаха само трендовите канали. Достатъчно е да влезаш по доминиращата тенденция по големите фреймове и да прецизираш входа по минутките. Нещо като трите екрана на Елдер. Също така с малък обем спрямо акаунта, да не те заболи ако пазара направи 50-60 пипса срещу тебе. Не казвам че не допускам грешки и сега. Допускам като стой та гледай. Е, па живи хора сме, не сме машинки. Все нещо не съм дооценил достатъчно и отнеса шамара. Но се старая да са по малки шамарите, да не боли много.