Така е, всеки си гони интереса - те от едната страна, клиентите им - от другата.
Но и брокерчетата беше време да слязат на земята след години наред луди печалби и далавери. Но всяко преекспонирано нещо си има и край.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
каквото могли намазали хората купуваха плачаха комисионни как да няма луди печалби,друг е въпроса колко са били придвидливи да си инвестират парите или са пукали по цяла нощ и сега нъцки.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами който се излъгал, излъгал... Като гледах цените на имотите преди кризата, когато бяха абсолютно нереално космически, си мислех "Ми то по-добре да си купя един парцел и да си построя лично аз нещо." Поне нямаше да има космическата надценка на строителната фирма.
Току що ми разказаха какво става на някои места по Черноморието около Бургас. Построила фирма нещо. Продала го на зелено. После дошли и бутнали сградата, понеже била безаконна. Обаче това става с желанието на строителната фирма, която си е прибрала парите на зелено и междувременно обявила фалит. Клиентите изгарят и почват да водят бесмислени дела срещу фалиралата фирма. Фирмата обаче си прави нова фирма, демек същия Кумчо Вълчо под нова кожа и почва да строи на същото място същата сграда, но този път законна. И ще продава наново.
Не знам с подробности схемата, но това е в общи линии. Не знам и колко е вярно, но информацията е от доста "вътрешен" източник.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Явно са изгорели доста хора така,големи далавераджии се извъдиха и няма закон за тях няма и за водещите делата,ще се точат с години.Току що ми разказаха какво става на някои места по Черноморието около Бургас. Построила фирма нещо. Продала го на зелено. После дошли и бутнали сградата, понеже била безаконна. Обаче това става с желанието на строителната фирма, която си е прибрала парите на зелено и междувременно обявила фалит. Клиентите изгарят и почват да водят бесмислени дела срещу фалиралата фирма. Фирата обаче си прави нова фирма, демек същия Кумчо Вълчо под нова кожа и почва да строи на същото място същата сграда, но този път законна. И ще продава наново.
Не знам с подробности схемата, но това е в общи линии. Не знам и колко е вярно, но информацията е от доста "вътрешен" източник.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ми не знам какво са гризнали най-накрая, но имах един познат, който работеше в такава фирма за недв.имоти. Та той ми разправяше по време на цветущия период (преди кризата), че често самата фирма купува имоти с цел после да ги продаде с голяма надценка. А тогава пазарът си вървеше и нямаше проблем да се препродаде. И така все по-скъпо и по-скъпо се препродава даден имот. Нещо като обърната пирамида, но тия дето са най-отгоре как са изпатили след като балона се спука, не ми се мисли - купили са на космическа цена и после не са могли да го продадат с печалба, дали въобще са могли да го продадат или си го пазят и до ден днешен, понеже пазарът съвсем замря...
Който купи на върха така става,освен да си го държи ама ако е с кредит ,ще му стане весело.Ми не знам какво са гризнали най-накрая, но имах един познат, който работеше в такава фирма за недв.имоти. Та той ми разправяше по време на цветущия период (преди кризата), че често самата фирма купува имоти с цел после да ги продаде с голяма надценка. А тогава пазарът си вървеше и нямаше проблем да се препродаде. И така все по-скъпо и по-скъпо се препродава даден имот. Нещо като обърната пирамида, но тия дето са най-отгоре как са изпатили след като балона се спука, не ми се мисли - купили са на космическа цена и после не са могли да го продадат с печалба, дали въобще са могли да го продадат или си го пазят и до ден днешен, понеже пазарът съвсем замря...
То понякога и точенето с години може да е печелившо за отсрещната страна само по себе си....
----------
Абе дори да не е с кредит, парите са им замразени в една напълно безсмислена инвестиция... от много алчност и недалновидност.
Хе че може разбира се ,и жертвата може да се откаже да няма пари за съдебни разходи,да почине и т.н. Колкото повече се бавят толкова по-добре за ответника.
Направо сме богове в тези далавери. Бях днес на един строеж. И тъкмо доставяха тухли. Супер. Само че като разгледах палетата, че те гръцки!! До там ли опряхме. И тухли не можем да произвеждаме.Току що ми разказаха какво става на някои места по Черноморието около Бургас. Построила фирма нещо. Продала го на зелено. После дошли и бутнали сградата, понеже била безаконна. Обаче това става с желанието на строителната фирма, която си е прибрала парите на зелено и междувременно обявила фалит. Клиентите изгарят и почват да водят бесмислени дела срещу фалиралата фирма. Фирмата обаче си прави нова фирма, демек същия Кумчо Вълчо под нова кожа и почва да строи на същото място същата сграда, но този път законна. И ще продава наново.