Ама при таз твойта работа много готини корупционни схемички може да се осъществяватИма едно нещо много модно напоследък наречено екип, много често се дава възможност на служителите, с които конкретно ще се работи да участват в избора на новия си колега, тъй като шефовете искат новия човек да се сработи с тях и нямат никакво желание да вземат някой дето няма да се сработи и ще трябва се занимават с интриги и прочие конфликти.
Ако толково дължеше на тази работа щеше да отидеш навреме и т.н.
Ама що ли въобще пиша - в смисъл ако човек наистина си търси работа ще си направи доста труд да попроучи.
Избора винаги се прави на база постъпилите сивите, стига с това човек на някой.
По фирмите, които съм консултирала като се обяви място идват в рамките на няколко дена минимум 300-400 сивита,ако е по дълъг срока седмица -10 дена се достига и до 1000-1500 на първо отсяване остават 30-40, минава второ отсяване до 5 човека, телефонен разговор и макс 3 се канят на интервю.
Зависи и от базата, когато нивото на кандидатстващите е ниско като цяло е лесно, но има случаи, в които и 10 човека са примерно перфектни - тия са най-трудните избори.
Контакт с главните- ами това в голяма фирма смях ме напушва- отдели ЧР, външни консултанти като мен и шефа ще тръгне да се прави срещи- това е възможно за една или две длъжности в йерархията.
Както и да е, нали не си търсите работа, та няма защо да обяснявам.![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Novak, тия за които говориш - големите компании набират персонал по обективни критерии и ползват услугите на такива като теб, защото са си изчерпали роднините и приятелите, желаещи и ставащи да работят за тях и им трябват външни хора.
Ротшилдови даже не са се женели за външни хора, а помежду си, за да може богатството им да остане във фамилията, пък не са сгрешили май...
И не са обявявали проформа конкурси и въобще никакви конкурси.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Ели, нали знаеш, че човешката алчност няма граници. Както и нейните форми и превъплащения.Май само ти не спеш вече от съфорумците в България. Я разкажи повече за себе си., ако не си против...................................... ...............................................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Естествено, че има и други будни, но може да са им се изморили ръцете от писане. Като стана дума - и мойте се измориха вече.Ели, нали знаеш, че човешката алчност няма граници. Както и нейните форми и превъплащения.Май само ти не спеш вече от съфорумците в България. Я разкажи повече за себе си., ако не си против...................................... ...............................................
Нямам против да разказвам за себе си - зависи какво те интересува. Ако е нещо по-лично - на лични, ако е нещо общожитейско може и тук. Но и аз трябва да се ориентирам към изчезване след малко. Само се чудя тоя паунд дали няма да слезе малко след малко, да го изчакам... малко, че пуснах едно късичко преди малко.
----------
На мен са ми превели бонуса - е затова го обичам форекса.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
И аз току що видях приятния факт! Това е първия бонус за мен от форума! Хубав повод за една малка почерпка тази вечер - все пак тук е 6 вечерта! Естественно, не се интересувам от лични неща около теб - просто ти си една от постоянните жени във форума и ми е интерсно да си поприказваме как си стигнала до форекс и докъде си напреднала.Естествено, че има и други будни, но може да са им се изморили ръцете от писане. Като стана дума - и мойте се измориха вече.
Нямам против да разказвам за себе си - зависи какво те интересува. Ако е нещо по-лично - на лични, ако е нещо общожитейско може и тук. Но и аз трябва да се ориентирам към изчезване след малко. Само се чудя тоя паунд дали няма да слезе малко след малко, да го изчакам... малко, че пуснах едно късичко преди малко.
----------
На мен са ми превели бонуса - е затова го обичам форекса.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ми като дават такива награди как няма да съм постоянна.И аз току що видях приятния факт! Това е първия бонус за мен от форума! Хубав повод за една малка почерпка тази вечер - все пак тук е 6 вечерта! Естественно, не се интересувам от лични неща около теб - просто ти си една от постоянните жени във форума и ми е интерсно да си поприказваме как си стигнала до форекс и докъде си напреднала.
А в началото известно време пишех без бонуси и по едно време се реших и аз да си вържа сметка и бях приятно изненадана като теб сега.
Винаги можем да си говорим, ако и ти си постоянен, но сега предлагам да остане за друг път, че тук не е 18 ч.
Да са ти честити първите бонусни постъпления и все така на постъпления и почерпки да ти върви занапред!![]()
Последна редакция от Eli2356 : 06-02-2013 на 01:30
Не спите ли бе хора.......................................... ..................................
На мен ми е стар навик неспането - откакто бях администраторка с нощни смени по хотелите - през нощта будувах, през деня спях, доколкото мога.
Бях го изкоренила по едно време и си лягах към 23 ч, но напоследък пак към 01 +/-...
Айде Приятна почивка от мен! Дочакахме бонуса поне, ако не друго.
Приятна Ели,аз пък вече взех да си лягам,по рано /от три дена/ама сега се понадигнах викам си чакай да видя йената и бонуса.Хайде лека.На мен ми е стар навик неспането - откакто бях администраторка с нощни смени по хотелите - през нощта будувах, през деня спях.
Бях го изкоренила по едно време и си лягах към 23 ч, но напоследък пак към 01 +/-...
Айде Приятна почивка от мен! Дочакахме бонуса поне, ако не друго.
Може, но в моя случай не си заслужава да влизам в схеми.
----------
Не знам откъде черпите информация, но аз имам коренно различни впечатления, не говоря за малък семеен бизнес.Novak, тия за които говориш - големите компании набират персонал по обективни критерии и ползват услугите на такива като теб, защото са си изчерпали роднините и приятелите, желаещи и ставащи да работят за тях и им трябват външни хора.
Ротшилдови даже не са се женели за външни хора, а помежду си, за да може богатството им да остане във фамилията, пък не са сгрешили май...
И не са обявявали проформа конкурси и въобще никакви конкурси.
Роднини и приятели никой не иска по ред причини.
Тука все пак се говореше за служители - не за висш мениджърски персонал, тия длъжности ги няма по обявите.
А шефовете обикновено слаба ги вълнува- кой какво и защо стига работа да върви и да няма проблеми.
За проформа конкурсите -какво да кажа- с такива не съм си имала работа,но търсещите работа пропускат, че понякога нивото на кандидати е много високо, особено за добре платените длъжности и те в случая се явяват един от многото.
Понякога и някой незначителен детайл повлиява.
Има го и хора с перфектни сивита, пък на интервю пълен провал.
А въпреки многото кандидати също има случаи, в които просто няма подходящ, ако е за нещо по специфично.