Да много пъти се получава "Вместо да избодат очи, изписват вежди." и отиваш към по-добър вариант - и на мен ми се е случвало.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Не напразно народът също казва - всяко зло за добро!....................................... .................................................. ..................................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Прословутият ефект на плацебото - важно е да си мисли, че е така, нищо, че не е така ...Комплексарско не комплексарско -това са нещата от живота, шефчето винаги е на Ентелигентно, красиво и т.н. то като се спъне пада служителя.
В такива случаи винаги се сещам за една история с Микеланджело и неговия Давид.В онова време скулптори се издържали основно от поръчки от мластимащите.
Направен от един забравен къс мрамор, който бил пробит от някакъв некадърен скулптор.
Кметът на Флоренция водил разговори с Микеланджело, в които имало един куп изисквания каква да е статуята и самочуствието на естет и разбирач.
Микеланджело приел.
Когато Давид бил готов, поканил Содерини да го види-той започнал коментирате за статуята накрая стигнал до носа.
Микеланджело го помолил да застане на определено място/слещу слънцето/ покатерил се на скелето и почнал да имитира дейност, че преправя статуята /нищо не пипнал/, след това слязъл и Содерини възкликнал сега вече всичко е наред.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Има едно нещо много модно напоследък наречено екип, много често се дава възможност на служителите, с които конкретно ще се работи да участват в избора на новия си колега, тъй като шефовете искат новия човек да се сработи с тях и нямат никакво желание да вземат някой дето няма да се сработи и ще трябва се занимават с интриги и прочие конфликти.Е, нали за това говоря - да изпъква сред масата от некадърници, ако може.
Сега обаче се сещам за една българска история: Кандидатствах преди години в хотел Хилтън-София. Отнасям документите вечерта в последния възможен ден, но това няма значение, защото може да се оставят на рецепция, по-добре да не е така, а да има входящ номер, но така или иначе.... И там "имах щастието" да попадна съвсъм случайно на една служителка от личен състав, която ме сюрпризира, че съм "попаднала точно на правилния човек". Познай тоз правилен човек колко е бил правилен - със сигурност е имала някой свой човек, който е искала да уреди на тази длъжност, и познай колко са стигнали документите където трябва, стигнали са най-много до някое кошче, защото конкуренцията от кандидат, отговарящ идеално на изискванията, не е добра конкуренция в случая за "нашия човек". Понеже ако бяха стигнали където трябва, със сигурност щяха да ме извикат поне на интервю. Така че, ако има възможност контактувайте директно с най-главните, а не с разни служители, които нямат никакъв интерес от допълнителна конкуренция.
Ако толково дължеше на тази работа щеше да отидеш навреме и т.н.
Ама що ли въобще пиша - в смисъл ако човек наистина си търси работа ще си направи доста труд да попроучи.
Избора винаги се прави на база постъпилите сивите, стига с това човек на някой.
По фирмите, които съм консултирала като се обяви място идват в рамките на няколко дена минимум 300-400 сивита,ако е по дълъг срока седмица -10 дена се достига и до 1000-1500 на първо отсяване остават 30-40, минава второ отсяване до 5 човека, телефонен разговор и макс 3 се канят на интервю.
Зависи и от базата, когато нивото на кандидатстващите е ниско като цяло е лесно, но има случаи, в които и 10 човека са примерно перфектни - тия са най-трудните избори.
Контакт с главните- ами това в голяма фирма смях ме напушва- отдели ЧР, външни консултанти като мен и шефа ще тръгне да се прави срещи- това е възможно за една или две длъжности в йерархията.
Както и да е, нали не си търсите работа, та няма защо да обяснявам.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не става въпрос да таиш надежди, а да знаеш как да си организираш другите работи - да се знае да ли е, не ли е, за да може да се възползваш евентуално от други предложения.
Е, в случая си е просто малко заблуждение в което Микеладжело е вкарал Содерини.................................
Добре, че макар и бавно, си възприел нещо. Щото аз мисля, че има и безнадеждни случаи. То е до интелигентност, пък ти си личи, че си интелигнтен, така че ти вярвам.
Процесът на обучението трябва да е взимен, АКО има нужда от обучение, но обикновено има малко или много, щото всеки си мисли, че всичко си знае. Пък кой признавал, кой не признавал, че е научил нещо не е толкова важно.
Последна редакция от Eli2356 : 05-02-2013 на 23:16
Щото слуша жената ли
дсссссссссссссссссссссссс сссссссссссссссссссс
Нещо като в приказката "Царят и новите му дрехи" ли?Само дето днешните "царе" не са толова глупави, но има нещо от това у всеки човек - податливост към лаксателство и радост при подчинение.
Е как да не е ефектът на плацебото - чисто си е това - не е пипнал носа за корекция, а кметът си мисли, че му се е подчинил и го е коригирал.
----------
Тоя въпрос не съм сигурна към кое точно е адресиран.
Ми не защото слуша жена му само.Просто си личи, че е интелигентен. А кой ти каза, че я слуша - той каза само, че е научил някои неща от нея, което само по себе си говори за интелигентност - да можеш да възприемаш новости - от когото и да било. Ако беше дървен кютук, нищо нямаше да възприеме.
----------
От всяко обяснение има смисъл, когато е от компетентен човек като теб в случая.Има едно нещо много модно напоследък наречено екип, много често се дава възможност на служителите, с които конкретно ще се работи да участват в избора на новия си колега, тъй като шефовете искат новия човек да се сработи с тях и нямат никакво желание да вземат някой дето няма да се сработи и ще трябва се занимават с интриги и прочие конфликти.
Ако толково дължеше на тази работа щеше да отидеш навреме и т.н.
Ама що ли въобще пиша - в смисъл ако човек наистина си търси работа ще си направи доста труд да попроучи.
Избора винаги се прави на база постъпилите сивите, стига с това човек на някой.
По фирмите, които съм консултирала като се обяви място идват в рамките на няколко дена минимум 300-400 сивита,ако е по дълъг срока седмица -10 дена се достига и до 1000-1500 на първо отсяване остават 30-40, минава второ отсяване до 5 човека, телефонен разговор и макс 3 се канят на интервю.
Зависи и от базата, когато нивото на кандидатстващите е ниско като цяло е лесно, но има случаи, в които и 10 човека са примерно перфектни - тия са най-трудните избори.
Контакт с главните- ами това в голяма фирма смях ме напушва- отдели ЧР, външни консултанти като мен и шефа ще тръгне да се прави срещи- това е възможно за една или две длъжности в йерархията.
Както и да е, нали не си търсите работа, та няма защо да обяснявам.
И да бях отишла навреме, пак нямаше гаранция, че писмото с кандидатурата ми ще бъде разгледано от който трябва и както трябва. Изборът се прави по постъпилите св-та, ако постъпят до където трябва. Ти голяма идеалистка си била. Нали съм гледала какво става в практиката. Има все още много шуробаджанащина и едва ли ще изчезне някога, то си е нормално. Може в случаите, за които говориш и да няма.
А това за участието на служителите в избора на бъдещия им колега - по външен вид ли ще го избират и по сладкодумност? Ако ще го избират на едно интервю, после може да изскочат много повече страни от характера му, които на интервюто не са си проличали.
Последна редакция от Eli2356 : 05-02-2013 на 23:41