аха мерси за помоща ...........................![]()
аха мерси за помоща ...........................![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
В момента не ми се занимава да обяснявам подробно. Колкото до последното ти твърдение, това е алтернативният ми сценарий с допълнението, че тогава за начало на възходящото движение приемам дясната [2], виж графиката.една от основите на вълновата теория е че 3 та вълна е най-голяма и логично при 5 та чакаме обръщане
демек 5 та рядко минава 3 тия връх ,но дори да мине него задминава така както смяташ че да са равни
грешно броиш
пред последната снимка ..... дъното [2] до 3 е първа вълна , корекцията е 3-4 това е вълна 2 , после до 5 е вълна 3...
На тази графика се вижда по-добре алтернативната идея:
![]()
Последна редакция от aboleon : 25-11-2012 на 21:19
за мен няма алтернатива чакам корекция на импулсната 3 та , след това покупка цел тест на върха![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това точно в този вид къде го прочете?! Нищо такова няма. Теорията на Елиът се базира на 2 стълба: правила /rules/ и препоръки /guidelines/.
Правила:
1. Вълна 2 никога не подминава началото на вълна 1;
2. Краят на вълна 4 не пресича краят на вълна 1;
3. Вълна 3 никога не е най-късата от петте вълни;
и т.н.
Препоръки:
1. Правило за алтернацията - вълна 2 и 4 се различават по структура: ако 2 е флат, 4 е зиг-заг, триъгълник или сложна структура; и обратното, ако 2 е зиг-заг, 4 е флат, триъгълник или сложна структура;
2. Вълна 3 обикновено е най-дългата от петте вълни;
и т.н.
ти май само си чел а не си практикувал а ... ?Това точно в този вид къде го прочете?! Нищо такова няма. Теорията на Елиът се базира на 2 стълба: правила /rules/ и препоръки /guidelines/.
Правила:
и т.н.
Препоръки:
1. Правило за алтернацията - вълна 2 и 4 се различават по структура: ако 2 е флат, 4 е зиг-заг, триъгълник или сложна структура; и обратното, ако 2 е зиг-заг, 4 е флат, триъгълник или сложна структура;
и т.н.![]()
вълна 3 е импулсна почти винаги ... там всички печелят защото движението е ясно по посока на тренда и за това е най голяма (обикновено)
а на 5 та пазара се изтощава и следва корекцията ....и пак не разбирам какво не си разбрал като го казвам доста точно
мен лично не ме интересува дали ще има зиг заг или нещо друго а да стигне таргетаи да си прибера парите
![]()
Damn Baby I Need Just А Lil Bit![]()
![]()
След последния ти "проникновен" коментар те оставям на практиката ти...
аз те разбирам че ми копираш теорията но не мога да разбера какво не ти е ясно
може би че аз казвам че 3 та е обикновенно най голяма а в теорията пише че никога не е най малка .... еми то не е ли едно и също
а това с пресичането на вълните (върхове и дъна) то и да не си вълновик ще разбереш че нещо не е както трябва има си много формации и др.
и пак не мога те де разбера![]()
Damn Baby I Need Just А Lil Bit![]()
![]()
Не почти винаги, а винаги, това е закон.ти май само си чел а не си практикувал а ... ?![]()
вълна 3 е импулсна почти винаги ... там всички печелят защото движението е ясно по посока на тренда и за това е най голяма (обикновено)
а на 5 та пазара се изтощава и следва корекцията ....и пак не разбирам какво не си разбрал като го казвам доста точно
мен лично не ме интересува дали ще има зиг заг или нещо друго а да стигне таргетаи да си прибера парите
, човека доста добре го е написал.
вълновата теория се екста стига да не я ползваш за прогнозиране, Балан изчерпателно е описал моделите само трябва да се напънеш да ги подкараш, но тая т.1 е автогол - чукне с малко дъното и целия чертеж ти пада в канала понеже си предположил, че дъното е начало на 1-ва вълна.... то ако имаш котировки с 2 знака след запетайката няма да се случва често, но с тези пипети не е така.Това точно в този вид къде го прочете?! Нищо такова няма. Теорията на Елиът се базира на 2 стълба: правила /rules/ и препоръки /guidelines/.
Правила:
и т.н.
Препоръки:
и т.н.
Трябваше да се поровя за да открия темата. Минала в забвение. Мисля да поизтупам прахта от нея, защото Елиът има потенциал
п.п. И вие може да се включите. Скучно е да се водят монолози![]()