Батериите са голям проблем. Излизат скъпо и събират малко енергия. А това за луната го бях чел някъде, но не ми се струва реалистично.в момента се опитват да направят нещо като ''батерия'' да може да изграждат слънчеви централи, през деня да дават ток а и да зареждат батериите ( пробват с течна сол)
и вечерта от тях да излиза електричество
а пък гледах че искат и на луната да направят и да пращат тока с някакви вълни
то е неизбежно все по скъпите ресурси ще накарат учените да се размърдат
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
на принципа на батерия а не точно батерия искат да разтопят сол (която е в изобилие ) и по тръбите към кулата където са насочени огледалата да затопля течната сол
самата сол задържа енергията много ефикасно но проблема и е че трябва да се поддържа течна и често запушва тръбите ( и това е само от 1 от технологиите)
все пак се чакам нещо по интересно да направят че да инвестирам в къщата си![]()
Damn Baby I Need Just А Lil Bit![]()
![]()
Най-изгодно е естествените природни процеси. Биодизел. Дали ще е от рапица, слънчоглед, царевица, .................... Слънцето и фотосинтезата си ни го дават по естествен път. След туй захранваш когенератори и проблема ти е решен. Особено за зимния сезон. Произвеждаш и топлоенергия, и ел. енергия. И го включваш по което време на денонощието искаш! Биодизела си го акумулираш в каквито съдове искаш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
мислил съм за геотермална и слънчева енергия ще е доста добре , за биодизела трябва доста земя и там не е лека работатаНай-изгодно е естествените природни процеси. Биодизел. Дали ще е от рапица, слънчоглед, царевица, .................... Слънцето и фотосинтезата си ни го дават по естествен път. След туй захранваш когенератори и проблема ти е решен. Особено за зимния сезон. Произвеждаш и топлоенергия, и ел. енергия. И го включваш по което време на денонощието искаш! Биодизела си го акумулираш в каквито съдове искаш.![]()
![]()
Геотермалната е за крупни проекти. Някъде в близост до минерални извори. До тектонски нарушения, дето докарват топлинна енергия от дълбините. Щото инак геотермалното стъпало е 1 градус на 33 метра. Така че за България е неосъществимо.
не съм се интересувал за България , но в Италия има цели селища с такова отопление/охлаждане и спестяват доста... се пак мисля че и тук може въпроса е колко трябва да се дълбае![]()
![]()
в България има много минерални извори защо да не се ползва такъв начин на отопление....
принципа на домашното отопление/охлаждане е че дълбаят тръби в земната кора (почва) на голяма дълбочина и е пълнят с течност мисля че беше вода .... и затоплената вода се качва нагоре до къщата ти и с различни инсталации може да се топлиш зимата и да се охлаждаш лятото![]()
![]()
И аз съм чувал за нещо такова, но на този етап е все още доста скъпо за нас.принципа на домашното отопление/охлаждане е че дълбаят тръби в земната кора (почва) на голяма дълбочина и е пълнят с течност мисля че беше вода .... и затоплената вода се качва нагоре до къщата ти и с различни инсталации може да се топлиш зимата и да се охлаждаш лятото
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.