Саксииии а ти знаеш ли Литва колко помощи получи от ЕСИ знаеш ли, че ако си закараш колата на механик, ще платиш 2 пъти повече от БГ
![]()
Саксииии а ти знаеш ли Литва колко помощи получи от ЕСИ знаеш ли, че ако си закараш колата на механик, ще платиш 2 пъти повече от БГ
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Сланина не знам, ама снощи кви люти чушки рупааааахххххх...... с разни други путпрафки.....
И тотално бях забравил за секви там бюлетини![]()
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
Ми нищо чудно,нали точно това се опитват да ни продадат сега другарите с АЕЦ-а!
.......................................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ели стига с тез глупости.Тези грандомандски заводи си свършиха много добра работа за времето си - празно нямаше - всичко се пласираше в СИВ (Съветът за икономическа взаимопомощ), а точно пък АЕЦ свърши от добра по-добра работа - и до ден днеше изнасяме ток и се възползваме от тези грандомандски творения на социализма:
За 3010 и 2011 г България бележи две поредни години рекорден износ на електроенергия. За 2010 износът на страната ни е бил 8 млрд. 500 млн. киловатчаса електроенергия и е бил рекорден в цялата история на българската енергетика, за 2011 се очакваше 30 % повече.
Значително е повишено и вътрешното потребление, което при недостиг от АЕЦ се допълва със значително по-скъп ток от ВЕЦ и ТЕЦ.
До голяма степен износът се дължи на високото търсене на електроенергия от съседните страни и на възможността страната ни да произведе повече електроенергия благодарение на две поредни години с повече водни залежи в язовирите и увеличено производство от ВЕЦ. В съседните на нас страни водните запаси съответно са значително по-малко и имат недостиг на енергия.
В Албания, където също изнасяме строят собствени ВЕЦ в момента, но едва ли това ще спре търсенето на българско електричество въобще.
Saxsten, с горното давам отговор и на твоя въпрос малко по-нагоре.Може и да не сме били лъвове, енергийни ягуари става ли?
Аз гледах официалните цифри за износа и за
приходите на държавата от тоз износ на електрическа
енергия. И като разделих приходите на количеството
се получаваше 3,75 стотинки.
ГОВОРЯ ЗА ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ ИКОНОМИЧЕСКОТО
МИНИСТЕРСТОВО ЗА 2011 ГОДИНА
ШАХ С ПЕШКАТА !!!
3,75 Стинки е под себестойността за производстово
на електрическа енергия от АЕЦ,ТЕЦ ,,,гъзец!!!
ТОЧКА !!!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
А колко милиарда са инвестирали в реиновирането им ? И защо се е наложило да се реиновира нещо, което било много добро ? А че у нас беше закъсняла и бандитска приватизацията е отделен въпрос. Но това не е причина да се повтарят грешки от миналото. Има правилен и прагматичен начин да се правят нещата, а не емоционаленПак се изказа неподгодвен Знаеш ли че в Литва Латвия и Естония хората нищо не продадоха и независимо че заводите им и техниката ми на места е много по стара по стара от тази която ние раздадохме за жълти стинки сега минималната раб заплата при тях е 450 евро Защо Защото има от какво да вземат Макар и старо и амортизирано все пак дава нещо и произвежда А тука вземаме от на босия цървулките вече ,щото нищо не ни остана.![]()
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....
Saxsten, с миналия ми пост давам отговор и на твоя въпрос.Може и да не сме били лъвове, енергийни ягуари става ли? А сега искат да ни връщат на слънчеви панели и вятърни мелници... не че са лоши, напротив, но едва ли ще излизат по-евтино и ще стигат за износ. А отпадъците от АЕЦ се съхраняват в самите централи до унищожаването им. Поне така твърдят специалистите, на които попаднах.
Иначе мога и аз да си инсталирам няколко слънчеви панела и термопомпа вкъщи, но и те не могат без външен ток.
Засега не се чувствам преуморена , само загрявам за после...![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Именно в чужбина се продава под себестойност, само и само да не отиде зян тока. Той не е като ябълките да си го държим на склад ако не може да се продаде веднага. Или после да се преработи на конфитюрЕли стига с тез глупости.
Аз гледах официалните цифри за износа и за
приходите на държавата от тоз износ на електрическа
енергия. И като разделих приходите на количеството
се получаваше 3,75 стотинки.
ГОВОРЯ ЗА ОФИЦИАЛНИТЕ ДАННИ ОТ ИКОНОМИЧЕСКОТО
МИНИСТЕРСТОВО ЗА 2011 ГОДИНА
ШАХ С ПЕШКАТА !!!
3,75 Стинки е под себестойността за производстово
на електрическа енергия от АЕЦ,ТЕЦ ,,,гъзец!!!
ТОЧКА !!!![]()
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....
Аз сега мога да дам и сайт дето
текат данните почти в реално време
за консумация на ел. енергия в мегавати!!!!
Лошото е, че консумацията е по-голяма в
почивните дни,,,,,,шото ефисите ток не абят
нито крушките, комповете,,,,,
Чекай да го потърся !!!
Когато не е студено консумацията е малко
над 3000 мегаватчаса което си е срамота !!!!!!
Мисля сега имаме мощности за 10-11 мвч производство,а при върхови до 13 мвч,значи потребяваме около 1/3 .Аз сега мога да дам и сайт дето
текат данните почти в реално време
за консумация на ел. енергия в мегавати!!!!
Лошото е, че консумацията е по-голяма в
почивните дни,,,,,,шото ефисите ток не абят
нито крушките, комповете,,,,,
Чекай да го потърся !!!
Когато не е студено консумацията е малко
над 3000 мегаватчаса което си е срамота !!!!!!
.................................................. ..................