Еврото според мен има още път нагоре, интересно евро/йена защо се изсипа
Еврото според мен има още път нагоре, интересно евро/йена защо се изсипа
Преди да говорите за еврото, че щяло да поскъпва прочетете тази статия : https://www.investor.bg/novini/130/a...te-dck-284300/
Мисля, че нещата са доста добре обяснени какво може да се очаква от ЕЦБ и съответно какво е бъдещето на еврото.
Европейската централна банка (ЕЦБ) може да се наложи да наводни икономиката с рекордно количество пари в брой, за да отговори на инвеститорските очаквания за доходността по германските държавни ценни книжа.Много държавни облигации на страни в еврозоната поскъпнаха до едни от най-големите си върхове за годината във вторник, след като доходността спадна до рекордно ниски стойности. Причина за това стана намека на управителя на ЕЦБ Марио Драги, че е възможно да бъдат предприети нови мерки за стимулиране на икономиката в опит да се подпомогне на инфлацията.Тази намеса обаче ще дойде на определена цена. Централната банка ще трябва почти да удвои своята свръхликвидност до над 3 трлн. евро, за да поддържа доходността на германските ДЦК на рекордно ниското ѝ ниво от тази седмица от -0,328%. Това прогнозират от BNP Paribas, цитирани от Bloomberg.ЕЦБ ще трябва да увеличи свръхликвидността с 1,4 трлн. евро, което може да постигне като поднови покупката на активи за над 55 млрд. евро на месец в рамките на две години, посочва стратегът Ерик Ойноян. За да постигне това, ЕЦБ трябва да увеличи тавана за покупка на индивидуални облигации, който националните централни банки могат да купуват, до 50% от 38% (процент от дълга на всяка държава - бел. ред.)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тази новина сигурно всички сме я чели вече, но повярвай ми ФА не се отразява толкова бързо колкото ни се иска, реално плодовете от тези действия ще берем след нова година, което съвпада и с моя анализ тогава да започне изсипването към паритета или дори под него. Така че ще са нужни едни поне 6 месеца според мен, до тогава покупки на всеки спад от 100-200-300 пипсова корекция съм аз.Преди да говорите за еврото, че щяло да поскъпва прочетете тази статия : https://www.investor.bg/novini/130/a...te-dck-284300/
Мисля, че нещата са доста добре обяснени какво може да се очаква от ЕЦБ и съответно какво е бъдещето на еврото.
Европейската централна банка (ЕЦБ) може да се наложи да наводни икономиката с рекордно количество пари в брой, за да отговори на инвеститорските очаквания за доходността по германските държавни ценни книжа.Много държавни облигации на страни в еврозоната поскъпнаха до едни от най-големите си върхове за годината във вторник, след като доходността спадна до рекордно ниски стойности. Причина за това стана намека на управителя на ЕЦБ Марио Драги, че е възможно да бъдат предприети нови мерки за стимулиране на икономиката в опит да се подпомогне на инфлацията.Тази намеса обаче ще дойде на определена цена. Централната банка ще трябва почти да удвои своята свръхликвидност до над 3 трлн. евро, за да поддържа доходността на германските ДЦК на рекордно ниското ѝ ниво от тази седмица от -0,328%. Това прогнозират от BNP Paribas, цитирани от Bloomberg.ЕЦБ ще трябва да увеличи свръхликвидността с 1,4 трлн. евро, което може да постигне като поднови покупката на активи за над 55 млрд. евро на месец в рамките на две години, посочва стратегът Ерик Ойноян. За да постигне това, ЕЦБ трябва да увеличи тавана за покупка на индивидуални облигации, който националните централни банки могат да купуват, до 50% от 38% (процент от дълга на всяка държава - бел. ред.)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (6), REDA (20-06-2019), Edi7 (20-06-2019), borkooo_pz (20-06-2019), bobi_cz (21-06-2019), Barbaron (21-06-2019)
Преди да тръгнем надолу и евентуално под 1.10 ще трябва да има една по-сериозна корекция нагоре. Според мен такава се развива в момента. Ако ЕЦБ предприеме действия и намали още повече лихвата, за да стимулира икономиката и инфлацията, еврото отново ще тръгне надолу спрямо долара. Като цяло и аз съм за низходящо движение, но технически има и вероятност за ръст. Има обърнаха глава и рамене на дневна и при пробив на съпротивата, цената ще направи тест на нивата около 1.15. Оттам най-вероятно ще е късото движение. Това е според моя анализ. На дневна графика следя!Тази новина сигурно всички сме я чели вече, но повярвай ми ФА не се отразява толкова бързо колкото ни се иска, реално плодовете от тези действия ще берем след нова година, което съвпада и с моя анализ тогава да започне изсипването към паритета или дори под него. Така че ще са нужни едни поне 6 месеца според мен, до тогава покупки на всеки спад от 100-200-300 пипсова корекция съм аз.
![]()
REDA (20-06-2019), unclebg (20-06-2019), Spekulanta (20-06-2019), Нерегистриран (3), Edi7 (20-06-2019), borkooo_pz (20-06-2019), bobi_cz (21-06-2019), Barbaron (21-06-2019), kypa (21-06-2019)
usd/jpy си върви в каналчето надолу, а златото не може да върне![]()
Има на дневна Г./р С ТАРГЕТ 1.05 .Преди да тръгнем надолу и евентуално под 1.10 ще трябва да има една по-сериозна корекция нагоре. Според мен такава се развива в момента. Ако ЕЦБ предприеме действия и намали още повече лихвата, за да стимулира икономиката и инфлацията, еврото отново ще тръгне надолу спрямо долара. Като цяло и аз съм за низходящо движение, но технически има и вероятност за ръст. Има обърнаха глава и рамене на дневна и при пробив на съпротивата, цената ще направи тест на нивата около 1.15. Оттам най-вероятно ще е късото движение. Това е според моя анализ. На дневна графика следя!
дЪНОТО ОТ 2018 Е БИТО . и то не с малко .Значи ,на седмична имаме по-ниско дъно -трето /мисля ,графиката не е пред мен /.Как да качи до 1.25 ?
Дискусията за дългосрочните движения е полезна,
но всички ли станахте дългосрочни като инвеститори????!!)
)
Не е ли по-лесно дневно да се взимат 25-30, 50-60 или колкото даде пазара!!!)
bobi_cz (21-06-2019), Barbaron (21-06-2019), Spekulanta (21-06-2019), Нерегистриран (1), kypa (21-06-2019)
REDA (21-06-2019), Barbaron (21-06-2019), Spekulanta (21-06-2019), Нерегистриран (2), kypa (21-06-2019), MAXJOY (21-06-2019)
Spekulanta (21-06-2019), Barbaron (21-06-2019), Нерегистриран (1), bobi_cz (21-06-2019), kypa (21-06-2019)