фицката (07-12-2012)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (07-12-2012)
Аз ще съм гостенка и няма да се изявявам в домакинството и по-добре.
После ще ви напиша една рецепта за пълнени чушки ги пробвах, много добре станаха.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (07-12-2012)
Аз още сутринта омазах един шаран със сол, черен пипер и девисил, малко резенчета лимон и сега спинка у хладилника, да си поеме ароматите. След малко отивам на пазар да намеря орехови ядки за плънката
.....
А, да..... и някоя китка за булката![]()
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
фицката (07-12-2012)
На РЕДА скумрията на скара!!!
Понеже много много не се радвам на разни шарани,
РЕДА си взе три скумрий да отпразнува празника.
Сегаааааааааааааа,,,,,,,,
Рибоците се кормят и много добре измиват от
разните черни ципи по шкембето. Втората тънкост
е, че таз скумрия се цепи нацяло до кожа по средата
включително и главата за да може добре да легне на скарата.
Това е тънкостта която малко ХОРА практикуват.
Така РАЗКЕКЕРЧЕНА скумрията легнала с кожата надоле се
овкусява със прясно изцеден лимонов сок, розмарин,мащерка
и черен пипер. Осолява се и се маже със зехтинче.
Скумриите се събират и затварят нацяло слагат се в кутия
и се слагат в хладилника за 2-3 часа поне. Може и 24 часа.
Приготвенето се състои да се загрее подобаващо скарата .
Рибоците се разтварят и се поставят с кожата надоле върху
скарата. Така за около 5 минутки и още 2-3 минутки с месцето
към скарата. Може с плюска с квото му човек харесва !!!![]()
Аз ще съм на щука . В събота хванах малко колко за вечеряНа РЕДА скумрията на скара!!!
Понеже много много не се радвам на разни шарани,
РЕДА си взе три скумрий да отпразнува празника.
Сегаааааааааааааа,,,,,,,,
Рибоците се кормят и много добре измиват от
разните черни ципи по шкембето. Втората тънкост
е, че таз скумрия се цепи нацяло до кожа по средата
включително и главата за да може добре да легне на скарата.
Това е тънкостта която малко ХОРА практикуват.
Така РАЗКЕКЕРЧЕНА скумрията легнала с кожата надоле се
овкусява със прясно изцеден лимонов сок, розмарин,мащерка
и черен пипер. Осолява се и се маже със зехтинче.
Скумриите се събират и затварят нацяло слагат се в кутия
и се слагат в хладилника за 2-3 часа поне. Може и 24 часа.
Приготвенето се състои да се загрее подобаващо скарата .
Рибоците се разтварят и се поставят с кожата надоле върху
скарата. Така за около 5 минутки и още 2-3 минутки с месцето
към скарата. Може с плюска с квото му човек харесва !!!
Пържена , овалвам я в смес от царевично брашно и царевично нишесте и пържим в мнооооого олио![]()
фицката (07-12-2012)
Последна редакция от REDA : 06-12-2012 на 21:56
фицката (07-12-2012)
такаааааа. .... 100 грама вино, три лъжици кисело мяко. .... сол. .. черен пипер. .. бърка се до хомогенитет ..... четири вратни големки се оставят и се забравят. ..... 8 часа минимум. ..... после се пече. ..... става безсмислено крехко и безумно сочно. ... консумира се с не по малко от литър вино на консуматор (без кисело мяко) ..... тва е
Пиф , щуката ми е специалитет ...следващия път пробвай следното ...ако е по големичка филираш и вадиш филетата ...заливаш с 1 чаша прясно мляко и оставяш така поне 2-3 часа ...след това измиваш с топла водичка посоляваш и тогава пържиш както си написал ..след това правиш заливка с зехтин балсамов оцет , пресен чесън и копър ...пробвай![]()
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
Emil Enchev (07-12-2012), REDA (07-12-2012), фицката (07-12-2012), драгата (07-12-2012)
Днеска си направих фасул със свинско и наденицаНяма да описвам как, защото едва ли има някой който не знае как се прави фасул
НО ..... отвориха ме на едно трикче
За да нямате киселини, лукът не се нарязва, а се слага цялата глава, докато ври бобеца. После я изцеждате и фърлате у коша
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН