тва лято веднъж ми направиха едно ядене и след тва се наложи да повтарят още 2 пъти понеже наистина е уникално
необходимите продукти
1. пиле , колкото по- голямо толкова по- добре , (тунингова се от всякъде с олио/ зехтин/ масло , вегета ,червен пипер )
2. едно шише бира( стъклено)
3. моркови , лук, чесън , картофи , гъби( може и други зленчуци) но тези задължително , слагат се на едри парчета
4.подправки- вегета , червен, черен пипер, ронена чубрица ,розмарин, ( може и без последните две),олио / масло / зехтин
5. една тенекия , една стара тенджера( за предпочитане без дръжки) голяма , колкото да влиза в тенекията
начин на процедиране
от бирата се изсипва 1/2 в тенджерата , пилето се набучва на ботилката с останалата бира и се слага в тенджерата изправено , наоколо се нарежда вс. от т. 3 + олио и малко вода и се похлупва с тенекията . Около нея се нареждат дърва( не много тънки ) ,симетрично от всякъде на правоъгълник ( не по - високо от 1/3 от тенекията) и се пали огъня от всякъде.
след около 1.5 часа пилето и зеленчуците се изваждат и се яде , а с бутилката може да се постъпи различно
пп/ако някой не обича бира , може и с вода
пп/смятам ,че с тази рецепта се отчетах от раз и завинаги на новата тема