Както гледам има любители на рибата, а и наближава Никулден, та се сетих за любимата ми рецепта за шаран. Шаран,голям, около 2.5-3 килограма, 500 грама кисело мляко, 6 яйца, една глава чесън - десетина скилидки и една супена лъжица брашно, сол, черен пипер и магданоз на вкус и малко олио за печенето.
Шарана се разрязва през гръбнака и за разтваря, да стане като калкан

посолява се и в намазана с олио тава се пече с гърба надолу в загрята фурна до златисто,след това се намазва леко с малка част от чесъна и добавяме малко черен пипер.
Разбъркат се яйцата с киселото мляко и брашното, добавя се пресования чесън и магданоза. Получената смес се излива върху шарана и се запича за още 10-15 мин. до слаб загар.