Абе знам, ама нещо по-екзотично ми се искаше да чуя.....
Некви тънкости от рода на това, че аз примерно му правя дупки в мръвката и там набутвам скилидки чесънче.......
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
http://recepti.gotvach.bg/recepti_zaek_divech
сега само остава да си аресаш рецептаи ест да имаш продуктите
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
фицката (09-11-2012)
Опалааааа....... ей ся доливам чаша вино в тенджурата.......
----------
Тва заека ..... варих го, пекох го после и пак като кълчища....... Котката по-крехка се оказа......
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Баварско кисело зеле
Продукти:
1 кг. бяло зеле, нарязано на тънки ленти
1 супена лъжица захар
50 мл. винен оцет
2 супени лъжици пречистено масло или растително олио
1 глава лук, нарязана на ситно
100 гр. бекон, нарязан на малки кубчета
250 мл. телешки бульон
1 чаена лъжица смлян кимион
2 зрънца бахар
2 зрънца хвойна
сол и черен пипер
1 супена лъжица масло
В тенджера се загрява захарта докато се карамелизира. Трябва да придобие цвят на светъл карамел, без да прегаря. Изсипва се оцетът (внимавай в този момент). Добавя се лукът и маслото (олиото). Разбъркват се за няколко минути докато лука омекне. След това се добавя беконът и също се разбърква за няколко минути докато се запържи. Накрая се изсипват зелето, бульонът, кимионът, зърната бахар и хвойната. Разбъркват се добре.
Тенджерата се покрива с капак и зелето се готви на умерен огън за 30 минути, като капака се маха на последните 10 минути.
Когато зелето е готово се посолява със сол и черен пипер и се разбърква с 1 супена лъжица масло.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++
ПРАСЧО това ли е онова зеле дето спомена днеска по обяд?????
Ако не е я кажи веднагически как се кладе зеле по немско!!!
Испанците слагат ли зелце????
В същност испанците кво най-много ПЛЮСКАТ?????
фицката (09-11-2012)
Бекон кво значи?
Според некои е сланина.
Според други е такава една червена телешка мръвка изсушена до степен подметка....
![]()
Колко време си го пекал ?
Заека трябва да е крехък. Няма значение дали е на 3месеца или на 1 година. Т.е. има, но месото му пак е хубаво.
като го печеш във фурната, първо го печи с фолио и като мине към час и половина(не съм сигурен дали толкова, трябва да проверя) после махаш фолиото и го запичаш да хване коричка.
Общо взето и пиле с картофи или кюфтенца с картофки да правиш, пак по същият начин се процедира.
Час и половина с фолиото и после още 15-20минути да хванат коричка.
Месото трябва да се разтапя като го лапнеш![]()
Не да дъвчиш като див селянин![]()
фицката (09-11-2012)
Час и половина?... хм.... май около половин час го пекох. ееееее, ориза опитвах и реших, че е готов и зайо, ама ...... абеееее, яде се![]()
Тоя дългоухия сума време го варих, препенвах......после в тавата у фурната..... ама Зайо си е суха мръфка, не е за беззъб дедо кът мен..... Е, вече изпи некоя чаша червено винце, ама....
Последна редакция от фицката : 09-11-2012 на 21:26
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН