Рецептата е много лесна.
Взимат се няколко кила дюли.
Режат се на четвъртини и се маха
вътрешността(онова твърдото) плюс семките.
Премерват се колко тежи чистото плод.
Рендосва се с ренде и сега тънкостта.
Колкото е тежината на рендосаните дюли
наполовина е захарта и още наполовина водата.
Та сипва се водата и захарта в една ТЕНДЖУРА
да заври и се добавят настърганите дюли.
бърка се от време на време и като заври се
засичат 3-5 минути и се вади щото е готово.
На РЕДА не му хареса таз рецепта, че прекалено
много захарно му е за вкуса и утре ще пробва
като намали последната с едни 20-30 процента.
Има много ХОРА и ЖИУОТНИ дет обичат да им е
по-сладко и за тях е идеална!!!!![]()